Podjeli

Zagrebački prosvjed tema je svih mainstream medija proteklih dana.
Kao i inače, svi članci napisani na tu temu vrve od vjerodostojnosti stručnjaka koji su ih pisali. Ne želim pojedinačno nabrajati dobro poznatu, liberalnu bagru koja inače masovna okupljanja protiv vlada podržava, no što se sada dogodilo?!

Žgadija je krenula u totalni napad, zagovornici duginih boja, razni liberali i borci za ljudska prava, svoja pera su “naoštrili” prema slikama Majke Božije i velikom broju mirnih prosvjednika koji su prošle subote preplavili Zagreb.
Sve se vrti oko brojki, ne zaraženih, već onih koji su izažli na ulice. Poluprazan trg, na nekim nebitnim prosvjedima, po svemu sudeći je skupio više sudionika od trga prepunog ljudi koji su izrazili svoje nezadovoljstvo segregacijom koja je stupila na snagu.

Zanimljivi su bili i “napadi” na plaćeničke izvjestitelje koje su mnogobrojna novinarska društva, TV kuće, kao i političke elite osudile. Brzina kojom su to uradili nadmašila je brzinu prenošenja lažnih vjesti i panike kojom bombardiraju stanovništvo protekle dvije godine. Ne osuđujem nasilje, u ovakvim situacijama osuđujem mir. Tko je četvorka iz nekoj stožera koja se drznula meni, kao i milijunima mojih sunarodnjaka ograničiti kretanje?!
Protiv četvorke ustali su desetci tisuća ljudi, ali četvorka je pod vodstvom Andreja Bruxellkovića nezaustavljiva skoro onoliko koliko je neutemeljena. Danas liberalima odgovaraju četiri “fašista” koja teroriziraju jednu naciju. Danas bi oni koji osuđuju žute zvijezde, prvi na svojeg necijepljenog sugrađanina zalijepili istu. Liberali su odjednom postali zagriženi otimači sloboda i prokazatelji svojih neposlušnih susjeda.
Antifašizam je ovih dana napokon opravdao izreku Winstona Churchilla, da će kad tad postati najveći fašisti.
No, prevario se, ovakve žgadije se i fašisti stide.
Fašisti su radili za korist svojega naroda i države, koja je bila svetinja. Pitanje je za koga rade novinske kuće, vlade i farmaceutske kompanije?!
Za mene i za vas nisu, mali dio dobiju, a veći dio kolača ide “Bergu” iza zavjese.
Teza d au cjepivu nije spas, potvrdila se u Gibraltaru, Belgiji, Nizozemskoj, kao i u mnogim drugim, masovno procijepljenim europskim oazama. Vjerujem da će vjerodostojna ekipa zaboraviti izvjestiti o ovim podatcima, kao i u drastičnom porastu preminulih od iznenadnih srčanih udara, cijepljenih naravno.

Ključne podatke nećete čuti u javnosti, podatke koji bi vam možda mogli spasiti glavu i dostojanstvo, da su istraživački novinari uistinu ono što trebaju biti. Izgleda da je ekipa prezauzeta prebrojavanjem ustaša i kamenjaraca na prosvjedu, sukobima s Majkom Božjom, tolerancijom kojom “toleriraju” različitosti dok vam neovlašteno upadaju u privatne posjede.
Možda kada “mirni i tihi” Bijeli marš, više ne bude miran i tih, možda se tada napokon do medija progura vjerodostojna informacija i prestane izmišljati nasilje koje dolazi u kombinaciji sa svakodnevnim ponižavanjem dostojanstva čovjeka, širenjem panike i prisilom na unos neprovjerenih “lijekova”.
Miroljubivu ekipu, onu kulturnu kremicu društva možete naći na svakoj društvenoj mreži kako izražavaju svoje kulturno bogatstvo, a prvi susret s kulturom su imali kada su u Zagrebu, davne ’45, prvi puta glibavim opankom zagazili na parket.
Takvi vam danas vladaju, postavljaju stožer, informiraju i primitivcima nazivaju sve one koji za razliku od njih misle svojom glavom, a ne plaćeničkom tikvom.

Prosvjednike možete nazivati nekulturnom ruljom, kao i ostalim pogrdnim imenima, ali zapamtite da je “rulja” iz dana u dan sve veća, a sve je manji broj rupa u koje ćete se moći uvući kada glas razuma nadvlada glas panike i zvonjavu srebra za koje ste prodali dostojanstvo.

va Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika