Podjeli

I dok u Hrvatskoj imamo sukob dva predsjednika puni su mediji komentara o tome. Međutim nisam primijetio da je netko uočio da se vodi borba unutar Četničke koalicije (kako ju je nazvao sam Predsjednik Vlade) koja provodi interese stranih moćnika. Istina Vjekoslav Krsnik će to spomenuti kada govori o Predsjedniku Vlade:

Od samog početka na čelu HDZ-a a kasnije i Vlade Andrej Plenković vodi eurounijsku, a ne hrvatsku politiku koju je genijalno u kratkom aforizmu prije sto godina predvidio Anton Gustav Matoš: “U šarmantnoj pozi moderni poganac, najmio ga stranac da nam stavi lanac”.

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/25652-kupuje-li-zoran-milanovic-narodski-legitimitet-u-sukobu-s-andrejom-plenkovicem

Međutim, Krsnik u svojoj raščlambi uopće ne spominje ono što je najvažnije u dokazivanju svjetskim moćnicima odanosti dva predsjednika – ulogu profesorice Đurđević u napadu na „Bojnu Čavoglave“.

Naravno to ne zaboravlja Zvonimir Hodak:

Profesorica kaznenog procesnog prava Zlata Đurđević podržala je predsjednika Milanovića, dok je bio premijer, u pravednoj borbi da “naše ljude” ne izručujemo “Švabama”, a stala je i na stranu onih koji su na općoj sjednici sudaca Visokog prekršajnog suda željeli izbrisati “Čavoglave” s karte ove naše pseudo liberalne države.ss

https://direktno.hr/kolumne/kako-je-milanovic-zbog-zlate-zrtvovao-pjesaka-micu-pupovca-227902/

A ZDS je nešto što je zadnja linija obrane Domovinskog rata (Holjevac) i svjetskim moćnicima se dokazuješ uspješnošću u borbi protiv tog pozdrava. U toj borbi Plenković je u nepovoljnijem položaju od Milanovića.

On se gazdama“ dodvorava tako što pokazuje da je šef u RH Milorad Pupovac za koga dva predsjednika iz SDP-a ukazuju da je čovjek kojemu je iznad svega osobni interes. Njemu Milanović suprotstavlja profesoricu prava koja je pokazala čvrstoću u spomenutim stavovima kada je branila jugo-komunističke (ako hoćete veliko-srpske) interese pa je u tom pogledu sigurno moralnija osoba od Pupovca. Ista je priča u nastupu Milanovića. On stalno pokazuje da je Plenković osoba slična Pupovcu jer je u stanju biti čelni čovjek HDZ-a, dakle pokreta koji  je stvorio Tuđman da bi stvorio hrvatsku neovisnost.

I dok je Plenkoviću krajni domet bilo uklanjanje ploče hrvatskim braniteljima i komisija za „osudu ZDS“ dotle Milanović može natjerati vrh vojske da se odreknu svojih najčasnijih branitelja zbog ZDS. Dodvoravanje svjetskim moćnicima u borbi za mjesto vodećih slugu nastavlja se tj. vraća na „Bojnu Čavoglave“. Plenkovićevog predsjednika vrhovnog suda bilo je lako ismijati u njegovom priglupom napadu na „Bojnu“. Milanović ima za to nepokolebivu profesoricu prava i zato posebno naglašava kako Pupovac jedno kaže danas, a sutra drugo. To je gazdama mnogo važnije od pokazivanja njene dosljednosti kada je bila uz Milanovića dok je bio predsjednik Vlade. Dapače! Milanović samo pokazuje gazdama u svijetu kako on profesoricom prava može više učiniti s „Bojnom Čavoglave“ od Plenkovića kome su otežavajuća okolnost što mnogi iz njegove stranke imaju probleme sa stomakom na sve ono što je do sada učinio po Pupovčevom nalogu.

Milanović stalno ukazuje na spremnost Plenkovića na suradnju (ili je i sam isti) s onima kojih se zapravo stide i oni za koje rade, stalno ukazuje na njegovo nehrvatstvo, na njegovu mržnju prema Tuđmanu, a vodi njegovu hrvatsku stranku, što je blago rečeno nemoralno, Milanović uspijeva tako za sebe okupiti i one koji su svjesni da je legendarna „Bojna“ zadnja linija obrane Domovinskog rata, a time i same Tuđmanove Hrvatske.

U takvoj Hrvatskoj tko ostaje za obranu Tuđmanove Hrvatske?

Jasno je da su to hrvatski generali.

Sjetimo se da je i napad na Tuđmanovu Hrvatsku počeo napadom, umirovljenjem uz tvrdnju za veleizdaju hrvatskih generala zbog njihovog otvorenog pisma 2000. godine.

Bilo ih je 12, a nedavno smo imali otvoreno pismo njih 16 u kojem se branila i „Bojna“. Nije ih se moglo umiroviti jer su već u mirovini. Poznato je da su se okupili oko generala Ivana Tolja.

Plenkovićeva HTV u njegovoj borbi da gazdama u svijetu pokaže prednost nad Milanovićevim načinom na Dan zaštitnika hrvatskoh naroda dovodi Srpskog patrijarha. Plenković se mora dokazivati pokazujući im koliko je spreman ići u ponižavanju svog(?) naroda.

Tada u obranu Crkve u Hrvata i same države opet dolazi u ruke hrvatskih generala. General Tolj izlazi s pismom samo 4 generala i admirala, ali i s jednim akademikom i jednim sveučilišnim profesorom koji su ranije imali i žestoke polemike, ali danas djeluju sa sličnih pozicija (dakle Tuđmanovski potez generala Tolja).

Plenkovićeva HTV tada dovodi kod Stankovića povjesničara poznatog po svojim neistinama u „znanosti“ pa slijedi izravni napad na HRVATSKOG predsjednika akademika Tuđmana, Stepinca uz uobičajeno korištenje laži o Jasenovcu (danas su svi oni obaviješteni o znanstvenom dokazu objavljenom u vrhunskom Q1 znanstvenom časopisu da su popisi u JUSP Jasenovac obične laži).

Tada generali organiziraju novo pismo koje potpisalo 16 generala i jedan admiral i poslije dva dana s potpisima još 4 pukovnika, 9 brigadira, 4 akademika, jedan dopisni član HAZU, 1 biskup, 17 svečilišnih profesora, 31 doktora znanosti, 12 književnika itd. šalje na adresu HTV-a ali i mnoge druge adrese. Znajući da će i ono biti prešućeno, šalju i dodatno pismo kada se uz potpisnike pisma 4 generala i admirala uz akademika i profesora priključuje još jedan književnik Zdravko Gavran, a Peticija HRT-u je stavljena na Internet. Do sada s početnih 539 ima više od 2,000 potpisa.

Da, dok se dva predsjednika bore za predvodnika u sluganskoj politici, opet se generali (oni doista hrvatski) moraju boriti za Hrvatsku.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika