Podjeli

Poštovani gospodine Plenković,

Na Vašu izjavu da je Hrvatska u izvanredno dobroj situaciji, svatko zdravorazuman se pita u kojoj državi živi predsjednik hrvatske vlade?

U svakoj uređenoj državi Vaša izjava bi bila razlog opće društvene osude, jer ona jest dokaz ne-empatičnosti i prijezira prema vlastitim građanima. Međutim, Vi ste hrvatske medije korumpirali novcima hrvatskih poreznih obveznika i stavili ste ih pod kontrolu, te iz tog razloga main-stream mediji papagajski ponavljaju Vaše uvredljive manipulacije, umjesto da ih jednodušno osude.

Jučerašnja Vaša izjava da o aferi HEP nećete razgovarati, svjedoči neviđenoj bahatosti kakvu današnja demokratska Europa ne poznaje. Vi niste monarh, već izabrani dužnosnik podložan Ustavu i zakonu. Vas nitko nije ovlastio očigledni kriminal, a afera HEP jest teški i rijetko viđeni i primitivni lopovluk, proglasiti nepostojećim.

U demokratskim društvima afere se rasvjetljuju i procesuiraju, što Vi zajedno sa svojim pomagačima (od pravosuđa do medija) onemogućujete. Upravo to skrivanje korupcije i bezakonja jest temeljni uzročnik niskih plaća i visokih cijena kojima su hrvatski građani izloženi.

O Vašoj, pak, „izvanredno dobroj“ situaciji u Hrvatskoj govore sljedeće činjenice:

 • 2022. godine u Hrvatskoj je rođeno najmanje djece u zadnjih sto godina, jer, zahvaljujući nepravdi i korupciji, hrvatska djeca se rađaju u Munchenu i Dublinu, a ne u Zagrebu ili Rijeci.

 • Za vrijeme Vaše vladavine i Vašeg prethodnika Zorana Milanovića, iz Hrvatske je iselilo preko pola milijuna hrvatskih građana.

 • U zadnje tri godine cijene luka, jaja, mlijeka i brašna poskupjele su za 100%, tako da hrvatski građani plaćaju veće cijene za osnovne potrepštine nego u Njemačkoj, a plaće su im tri do četiri puta niže nego u Njemačkoj.

 • U Hrvatskoj je 220.000 hrvatskih građana blokirano zahvaljujući najsramotnijem, protuustavnom, protueuropskom i protucivilizacijskom Ovršnom zakonu, koji u takvoj formi ne postoji u nijednoj drugoj zemlji članici Europske unije.

 • Dok banke ovih dana objavljuju da imaju rekordno visoku dobit, a lihvarske agencije bez ikakvog nadzora teroriziraju desetine tisuća hrvatskih građana, Vaš HNB ništa ne čini kako bi provodio zakone i štitio hrvatske građane. 

 • Vi izjavljujete da nema novaca za povećanje plaća u pravosuđu, zdravstvu, prosvjeti i policiji, ali ima novaca za uplatiti 900 milijuna eura HEP-u kako bi taj HEP skupo kupovao plin od INE i jeftino prodavao Vašem tajkunu Vujnovcu.

 • Rezultat Vaše vladavine jest da ste DORH, sudove, državni Inspektorat, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, SOA-u i policiju u potpunosti blokirali i pretvorili u servis gramzljivih moćnika.

 • U svakoj uređenoj državi afere se rasvijetljavaju, a počinitelji kažnjavaju. U Hrvatskoj, pod Vašom vladavinom, afere se ne rasvijetljavaju, već se novim aferama prikrivaju.

Gospodine Plenkoviću,

Kada bi pravosuđe u Hrvatskoj funkcioniralo, onda bi direktor HEP-a, Frane Barabrić, i Vaš tajkun, Pavao Vujnovac, bili u istražnom zatvoru. 

Vi ste blokirali pravni poredak kako bi se krađa nacionalne imovine i novca poreznih obveznika odvijala neometano. 

Drskost i bahatost u kršenju zakona u Hrvatskoj šokira sve naše prijatelje u inozemstvu, koji si postavljaju pitanje – kako je moguće da jedan pristojan i čestiti narod, kao što je hrvatski narod, ima do te mjere odnarođene političke strukture?

Kako je moguće da osobe kao što su Josip Jurčević, partner Vašeg tajkuna Vujnovca, koji je donedavno bio državni činovnik, transferira milijune eura iz Republike Malte bez da itko postavlja pitanje o legalnosti tog novca? Taj bivši obavještajac je, uz pomoć Trgovačkog suda u Zagrebu, skupa sa svojim partnerom Vujnovcem, kriminalno preuzeo Dalekovod, nanoseći štetu stotinama malih dioničara i hrvatskom proračunu, bez da ijedna državna institucija reagira. Te državne institucije ne mogu reagirati, jer ste se Vi pobrinuli za deformaciju svih bitnih državnih tijela. 

Tako aktualni visoki dužnosnik tajne službe SOA, Davor Franić, pod nerasvijetljenim okolnostima živi u luksuznom zdanju u zagrebačkom Maksimiru, upravo s PPD-ovskom strukturom kojoj Vi omogućujete zarade, kao u slučaju plinske afere HEP. 

Ovako bahata zlouporaba javnih institucija, u ovom slučaju obavještajne službe, nije zabilježena u nijednoj državi članici Europske unije.

Jedina Vaša efikasnost jest korumpiranje medija, koji papagajski ponavljaju lažne ankete, koje, pak, izazivaju podsmijeh ogromne većine hrvatskih građana. 

U demokratski uređenoj Austriji, zbog korumpiranja medija i objavljivanja lažnih anketa, bivši kancelar Sebastian Kurz, morao je odstupiti, te mu sada prijeti deset godina zatvorske kazne. Vi očigledno mislite da će hrvatski pravni poredak biti trajno blokiran, a hrvatski građani pasivno promatrati kako im gramzljive i ohole političke strukture oduzimaju pravo na život u uređenoj državi, u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom i nitko nije izuzet od odgovornosti za učinjeno i izgovoreno.

Ja Vam poručujem da ću skupa s poštenom, većinskom Hrvatskom, učiniti sve da u Hrvatskoj uspostavimo vladavinu prava i uredimo ju kao pravednu i prosperitetnu. 

Tu obvezu imamo prema svim žrtvama danim za slobodu Hrvatske, kao i za budućnost naše djece. A vi (i vladajući, i lažna oporba) položit ćete račune u skladu s hrvatskim zakonima i temeljnim europskim vrijednostima.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto
zastupnica​


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika