Podjeli

Već sam više od dva desetljeća izvan sustava, no ipak si i danas utvaram da nešto znam o sigurnosnim stvarima ove države koju sam sa prvim hrvatskim predsjednikom, te ratnom policijom i gardom stvorio. Iako sam, kako rekoh duže vrijeme van sustava, siguran sam kako se poslovi sigurnosti i očuvanje Ustavnog poretka nisu previše promijenile – već su u veliko napredovale, kako u stručnom tako i tehničko operativnom smislu.

Ovih dana televizije s nacionalnom koncesijom, kao i portali, te tiskovine zasipaju svekoliko hrvatsko pučanstvo vijestima o posjeti lika – predsjednika, jedne fantomske tvorevine iz našeg susjedstva i to ne na mazgi, muli, tovaru ili ti bijelom konju – već helikopterom redarstva treće države, nakićenim obilježjima kakva su na sebi nosili zlotvori koji su terorizirali hrvatsku punih pet godina.

No ni to ne bi trebao biti neki problem da je u tom desantu srpskog redarstva i njihova tereta bila poštovana procedura o kretanju ovakvih letjelica, a pogotovo tereta koji one prevoze. Prema raspoloživim informacijama naš se predsjednik zaželio „banjalučkih ćevapa“ pa više ni manje zvrcnuo svog druga iz „RS“ da mu traženu robu dostavi na hrvatsko „ostrvo“ Hvar, i to u rezidencijalnu vilu gdje se ovaj odmara od nerada i nezanimanja. Onaj lik u predsjedničkim dvorima koji je bio ministar jednog sustava u Milanovićevoj vladi javlja preko VII odjela MUP-a RH kontrolama leta, a oni valjda protuzrakoplovnoj obrani NATOA-a  da propuste letjelicu jer Milorad – Zoranu dostavlja banjalučki ćevap!

Dakle, eklatantno kršenje i zaobilaženje svih diplomatskih pravila, svih sigurnosnih pravila, i zakonskih odredbi koje propisuju kretanje ovakvih letjelica i ovakvih tereta kakav je prevozila ova – no ne mislim na ćevape već na Milorada Dodika.

Za mene i moje kolege koje je iz sustava počistio onaj mali Ivica sa onim Lučinom, ovaj je događaj bez presedana i nikako nije „SIGURNOSNI PROPUST“ već namjerno kršenje svih hrvatskih propisa koji reguliraju ovo tematiku, te omogućavanje stranim redarstvenim snagama i predsjedniku jedne tvorevine u sastavu druge države da pomoću zračnih snaga treće države, ugroze suverenitet REPUBLIKE HRVATSKE.

Kako rekoh da sam već duže vrijeme van sustava dajem si za pravo postavljati javno ocjene ovkova stanja, a usputno pitati ove naše SUVERENISTE s MOSTOM I DOMOVINCE,: „Zašto su ovih dana odjednom jaganjci utihnuli, a njim njihova proklamirana stajališta nisu više važna“?

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika