Podjeli

Bosna i Hercegovina u povijesti ali i danas  teziste je geostrateskih  interesa ne samo zemalja na Balkanu nego i  Evropskih i svijetskih sila.Nekada sastavni dio mocnog Hrvatskog Kraljevstva a danas kanton ña putu da Hrvati postanu nacionalna manjina i da nestanu .

Zasto?
Od mocnog Kraljevstva 925 godine,1918  postali smo zupa a Rasani za to vrijeme od zupe postali Kraljevstvo koje smo ponizavajuce i bezuvjetno molili da nas prihvate kao svoje podanike i sluge.
Koja sramota.
1990 ista grijeska ,ista zamka.
Umjesto da stvaramo antisrpski Savez sa Slovenijom, BiH, Makedonijom, Kosovom , Vojvodinom i Crnom Gorom idemo na dogovor i pod noge Milosevicu.
Rezultat vidljiv.
BiH.
       Na popisu stanovnistva 1991godine bilo nas je 750000 a danas nas ima 300000 i dalje nestajemo.
Izgubili smo ,zapravo prodali Bosansku Posavinu i Srednju Bosnu i dijelove danas pod okupacijom Republike srpske.
Zasto?
Srbi su dobili ratove 1991-1995.Ostvarili su svoje strateske ciljeve  , prelaskom Drine i stvaranjem medjunarodno priznate  Republike srpske.
Dayton je kao i prodaje Bosanske Posavine  bila povijesna pogreska i izdaja Hrvata i Bosnjaka u BiH i to zahvaljujuci  pogresnoj politici i  Republike Hrvatske odnosno Franje Tudjmana.
Tudjman je ponovo  uletio kao i u Karadjordjevu u Milosevicevu zamku oko podjele BiH ,umijesto da sa Armijom BiH udje u Banja Luku i vojno porazi velikosrpsku i svetosavsku politiku  postaje spasioc i kum Daytonskog sporazuma.
Srbi su 1995 bili podljeljeni, neslozni i drzali su samo 35 posto teritirija od pocetnih 70%.Nije vise bilo JNA , postrojbe HVO i Armija BiH bile su naoruzane i vojno bi  porazili paravojsku takozvane tvorevine republike srpske.Umjesto poraza nagradjeni su sa 49 posto eritorija i statusom republike.
Za zamjenu  Milosevic je prodao Srbe u Hrvatskoj i dogovorio njihovo protjerivanje.
Milosevic je izdao Srbe u Hrvatskoj a Tudjman Hrvate u BiH.
     No velikosrpska politika tu nece stati.Oni idu mic po mic.
Prvo Republika srpska, zatim Crna Gora, pa povratak Srba u Hrvatsku i ponovno stvaranje srpskih autonomnih pokrajina u Hrvatskoj da bi unutar Evropske unije stvorili Savsku citaj Svetosavsku oblast spajanjem  Republike srpske i autonomnih pokrajina.Opet, mic po mic.Prvo gospodarski pa kulturno i na kraju politicki.Obnovljeni i ojacani Z-4 koji je Tudjman prihvatio.
Makedonija ce se na kraju sama prikloniti a sa  BiH ce se dogovoriti.
Sa Albanijom se vec  pokusava   stvarati Otvoreni Balkan.
Od 1918 plesemo Zikino kolo .
Pasic drzi za ruku Trumbica
Milosevic, Tudjmana,
Karadjic Bobana,
Dodig Covica;
Vucic Plenkovica,
i tako da ce uz pocasnog gradjanina Zagreba Vuka Karadjica postati pocasni gradjanin i Draza Mihajlovic.
      Srbi” umeju bre” kao se osvajaju tudji teritoriji, posrbljuju i istrebljuju susjedi i  narodi i to od prvog srpskog sveca Nemanje od dvanajstog ” veka”pa do nasih dana.
Hrvatska ?
Pravno medjarodno priznata drzava ali i dalje okupirana, opljackana u duznickom ropstvu demografski gospodarski i moralno propada.
Ko su vlasniciHrvatske danas?
Pa vlasnici banaka,INE, Agrokora, Plive,Adris grupe..vlasnici hotela i zemljista, mora ,vode, suma.Deca komunista i srpskih saveznika.
Slucajno?
Dajte ,najte.
Mreza KOSa i danas vlada.
Sve je isplanirano  i dogovoreno prije 1990 godine.
Dobro jutro Hrvatska !
Mozda nas novo siromastvo i bijeda koja  je pred  probudi i okupi.
Rijesenje postoji.
Ivan Valek


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika