Podjeli

“Dao Bog da imao što si zaželio, ” jedna je od starih poslovica koje vuku korijene od davnih vremena stigla i pregazila je jučer Plenkovića. Debata koju je prizivao, s kojom je mahao kao oružjem totalno ga je pregazila. Upucao se u junačka prsa sam sebe bahatošću, arogancijom i nadasve sebeljubljem.

Nije Bero ni trebao toliko govoriti, pogotovo mu nisu trebali papiri jer gosp. Plenković cijelo vrijeme je radio u korist vlastite štete.
Isticao je svoje diplomatsko iskustvo, stalno se pozivao na Charlesa Mischela a na kraju je priznao da mu i nije mrska suradnja s Milanom Bandićem, nakon svega rečenog i svega neučinjenog.
“Hrvatska javnost mora znati,” bila je najčešća njegova rečenica, a bilo bi bolje da  nikada nije saznala koliko bahatosti,  s koliko laži se želi obmanuti  ta hrvatska javnost.
Vješto je izbjegao pitanje kako preživjeti s minimalcem od 4250 kuna u zemlji gdje je prosječan kvadrat stana 2000 eura, nije znao da cijene u dućanima nisu pale već porasle nakon njegove intervencije, baratao je povećanjem plaća na nivou prosjeka, jer samo on i njegovi pajdaši osjetili su to povećanje u iznosu kojeg isplaćuje kao minimalac.
No omakla mu se jedina istina, vrlo interesantna nama umirovljenicima. Rekao je da je mirovine povećao  za 12 do 15 kuna, iako ni to nije sasvim točno, jer mirovine nije povećao već samo uskladio, one su realno manje, kaskaju za troškovima života.
Nismo čuli ni vidjeli niti zeru empatije prema siromašnim ljudima, samo ni čime utemeljenu samohvalu, kako i tko to bolje živi nismo saznali?
Gdje smo mi to u njegovoj perspektivi, o tome ništa, nije se želio time zamarati.
Spočitavao je Bernardiću kako on nije ništa učinio, a on nikada nije bio u poziciji vlasti, spočitavao mu je da nije napravio ono što je on trebao i morao napraviti.
Možda je Bernardić bio i nespretan, ali bio je borac koji se brani istinom, odolijevao je i odolio čovjeku kojemu je bila jedina namjera da ga ponizi, nikakva argumentirana rasprava nije mu bila na pameti. Došao je s namjerom da ga pregazi a pregažen je vlastitim kotačima svojeg beskrajnog egoizma.
 Uvrijedio je i sve doktore koji nisu na tragu njegovih razmišljanja, sve one koji se usude imati svoje mišljenje o korona krizi, pravnik po zanimanju daje mišljenje o stručnosti doktora epidemiologa, zove ih nadriliječnicima, a oni vode  velike odjele naših najvećih bolnica.
 Hoće li ovo što smo vidjeli i čuli biti dovoljno da ama baš svi, koji mogu izađu na birališta i odfučkaju kraj prvog poluvremena i dodijele crveni karton  beskrupuloznom kapetanu momčadi koja igra tako nepošteno?
Poručimo Andreju Plenkoviću da dalje igramo bez njega!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema