Podjeli

Jedno od imena koje se ovih dana bez obzira na izbornu strku najviše spominje u medijima je svakako ono Dijane Zadravec dojučerašnje predstojnice kliničkog zavoda za dijagnostičku intervencijsku radiologiju KBC Sestre milosrdnice. U posljednjih nekoliko mjeseci sve se češće čulo njeno ime, a cijela priča doživljava kulminaciju prije nekoliko dana kad je odlukom vd ravnatelja smijenjena sa dužnosti predstojnice u KBC-u.

Tko je dakle osoba koja već godinama proziva za kriminal u KBC-u Sestre milosrdnice a da do sada nitko nije odgovarao za navodni kriminal ili pak ona kao osoba koja je podnosila lažne prijave nadležnim tijelima. Kako je moguće da ministar zdravlja već odavno nije reagirao na situaciju u kojoj se liječnici imenom i prezimenom prozivaju za teška kaznena djela? Kako je moguće da osoba kakvom je prikazuju neki od prozvanih uopće radi u zdravstvenoj ustanovi? Kako je moguće da HDZ čiji su očito i neki članovi involvirani u već sada nazovimo aferu nije do sada reagirao poduzimanjem nekih političkih mjera prema jednoj ili “drugoj“ strani? Kako je moguće da se nakon toliko vremena i javnog iznošenja optužbi ne vode procesi, bilo prozvanima za možebitni kriminal ili pak protiv osobe, u ovom slučaju prof.dr.sc. Dijane Zadravec radi lažnog prijavljivanja kriminala.

U cijelom ovom slučaju postoji nekoliko zanimljivih detalja od kojih svaki za sebe otvara pitanja i nameće odgovore. Tako je za neke medije jedna od glavnih aktera ove očito uskoro i velike afere samo Dijana Zadravec a svi ostali akteri uredno titulirani uz svoje ime i prezime. Jasno je odmah što je cilj takvog odnosa prema jednom od aktera. Neki mediji posebno naglašavaju neke, za sada još do kraja ne rasvijetljene, situacije nastojeći prikazati prof.dr.sc Dijanu Zadravec zlostavljačicom kolega, incidentnom osobom, suradnicom iz pakla sa kojom je nemoguće surađivati, dočim neki drugo mediji iznose sasvim suprotno od navedenog.

Neki su pak mediji otišli toliko daleko da se iznalaze razne veze, pa i one intimne sa premijerom, bliske sa ministrom Berošem, nastojeći je prikazati kao osobu upitna morala ali jakim političkim vezama koja si obzirom na čvrsto „zaleđe“ dopušta raditi što ju je volja. Istovremeno neki drugi mediji sve više i učestalije iznose odnosno prenose konkretne optužbe dojučerašnje predstojnice prema svojim kolegama za mnoštvo malverzacija u KBC-u koje sudeći po reakcijama građana sve više dolaze do izražaja a time i na plodno tlo iskazujući sve veće povjerenja prema onome što prof.dr.sc Dijanu Zadravec iznosi.

Da je rasplet veoma blizu može se zaključiti i po tome što je prof.dr.sc Dijanu Zadravec za prikrivanje kriminala prozvala i prvog čovjeka Hrvatskog sabora, kao i neke druge visoko pozicionirane dužnosnike HDZ-a, a kada se sa problemom odnosno aferom dođe do te razine, dakle na korak do samog predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića onda prvi čovjek Vlade i stranke više nema previše vremena za razmišljanje. Došlo je vrijeme za odluke nakon koje ili u Hrvatskom zdravstvu više ništa neće biti kao do sada, ili će onaj odnosno u ovom slučaju ona koja upozorava na kriminal biti ušutkana odnosno eliminirana iz prostora u kojem može naškoditi stanci ili nekom od visoko pozicioniranom dužnosniku HDZ-a.

Osobno sam na strani istine, prava i pravde što u korumpiranoj državi kao što je Hrvatska baš i nije na cijeni, no zato svaki uspjeh istine i pravde vrijede desetorostruko. Netko se u ovoj priči po svemu sudeći grdo prevario jer nasuprot sebe umjesto „plavuše“ doista jest netko tko je i plavuša, i lijepa i obrazovna i pametna, i uporna što znači da za neke epilog nikako ne može niti će izaći „na dobro“….. „Slijedeća dva tjedna su ključna!“

U Zagrebu, 22.05.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema