Podjeli

Već smo navikli da se biskup Mate Uzinić povodi za stavovima pape Franje, pa pamtimo kako je prije godina neprimjereno upozoravao vjernike na toleranciju i prihvat izbjeglica, kao da Hrvati ne znaju da je taj migrantski val dio starog i danas obnovljenog globalističkog masonskog plana. Malo prije toga je papa Franjo izjavio da onaj koji ne prihvaća migrante čini „ratni zločin.“
I tako naš biskup Mate Uzinić nastavlja slijediti papu, poglavito u smiješnoj Franjinoj izjavi prije godina kada se dotakao homoseksualaca govoreći; tko je on da sudi homoseksualcima? Naravno da su se vjernici diljem svijeta iznenadili znajući da je njegova uloga kao vjerskoga pastira opominjati a ne i suditi.
Ovih je dana tako na svome fb. profilu biskup Uzinić, a očito slijedeći nanovo papu zatražio oprost od homoseksualaca zbog diskriminacije, agresivnog ponašanja i nepoštovanja, a povodom Dana homofobije.
Zanimljivo je kako se naš biskup Uzinić u obraćanju služi masonskom dijalektikom, valjda vođen papinom pobudnicom „Amoris laetitia“ da, zamislite mi vjernici budemo kao Krist koji ide u susret svakoj osobi bez iznimke. To je čista zmijska rečenica izvučena iz konteksta Svetog Pisma kada mi vjernici znamo da je Mesija Isus Krist hodio neupućenima, nevjernima i poganima koji nisu čuli za Spasitelja. Naravno da je danas drugačije u ovome modernome svijetu kada su brojni homoseksualci možda i kršteni, u vjeru upućeni a svojim se protubožjim životom tome suprotstavljaju. Kao takvi su možda i vođeni, financirani i upotrijebljeni upravo da Crkvu i zajednicu vjernika difamiraju ponižavaju i svrstaju na neku tamo nevažnu i malobrojnu skupinu koja vapi za njima i njihovim obraćenjem.
Tako nam se naš biskup Mate Uzinić postavlja kao trbuhozborac pape Franje, mada zna da u sredini gdje živi sa 86. posto vjernika to i neće ići bez poteškoća i otpora unutar vjerničke zajednice. Pitamo se čemu služi Sveto Pismo koje smo svi vjernici prihvatili kao Božju Riječ kojem se niti zarez ne smije promijeniti i zašto papi Franji i našem biskupu Uziniću to ne znači ništa.
Oni se ne vode navodima Božje Riječi koji su najjasnije u vezi homoseksualca i lezbijki zapisani u poslanici Rimljanima 1.24-32. već im je milije slijediti neke crkvene (ljudske) uredbe koje su usuprot Božje Riječi. Kakvu poruku vjernicima šalje papa Franjo, a bez šireg obrazloženja, kada se petlja u pederske i istospolne brakove i svekolike oblike tzv. njihove obiteljske zajednice, vapeći da ih treba ozakoniti . Ostaje nejasno što njega briga mora li se to zakonom urediti. To doista u sekularnome svijetu nije dato njemu govoriti.
Odmah se tu ubacuje naš uvaženi biskup Uzinić povodeći se valjda za nekim svjetskim egzegetama poput američkog J.M. Neilla i nizozemskog H. van de Spijkera koji su u svojim bezbožnim pisanijama filozofijsko psihološkog brljanja poistovjetili ljudski i Božji moral i samu Božju Riječ relativizirali umatajući je u plašt puzajućeg sinkretizma. Najzanimljivije je što ti bjelosvjetski teolozi naglašavaju kako sama Biblija kao Božja Riječ nigdje ne osuđuje pedere koji su skloni, dok one koji prakticiraju pak sudi. Vjernike bi vjerojatno zanimalo tko je u povijesti i danas to mogao razlučiti te utvrditi što to znači sklonost i kako se manifestira, da je Bog takve u „Riječi“ mogao izuzeti od grijeha. Naravno da su to podmetanja u produkciji „Crkvene masonerije“ i obični svjetovni premazi koji vjernike neće zbuniti budući na svakoj misi ističu grijeh „Misli, djela i propusta.“ Tako da te filozofijske bravure tzv. egzegeta pod duginim zastavama podsjećaju na onaj stari vic iz JNA kada Kapetan omiljenome vojniku Ciganu potvrđuje da „Krokodili lete, ali ipak samo u niskome letu.“

Budući je naš dubrovački biskup Mate Uzinić licitirajući možda na mjesto Josipa Bozanića malo pretjerao, bilo bi važno u Kristovoj ljubavi opomenuti sve duhovne pastire poput pape i navedenog biskupa Uzinića da nikada ne smije prestati Duhovna obnova već postojećeg puka vjerničkog koji je svakodnevno suočen sa sve većim brojem nerazumljivih istupa crkvenih glavara prema homoseksualcima vjernicima i nevjernicima, a imajući u vidu da crkva već dvije tisuće godina širi Božju Riječ jednako prema svim zajednicama i pojedincima u svijetu. To joj je od početka u Božjem nauku postavio Mesija Spasitelj i Otkupitelj Isus Krist.

Smiljan Strihić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema