Podjeli

Niti jedno dijete neće više dr. Beroša crtati u liku heroja. Jučer se sakrio iza nekog povjerenstva i donio okrutnu uputu za roditelje bolesne djece koje borave u bolnici, dao im 15 minuta dnevno da borave s njima u trenutku kad se bore protiv bolesti, kad je roditeljska utjeha najpotrebnija.
Neće to oprostiti dječje ni roditeljsko srce, nema ugroze koja bi to opravdala.
Isti dan dočekujemo vlak s turistima, nitko ne pita za bolest, otvaramo granice susjedima da bi došli produžiti mandat ministru Berošu.
Istovremeno se stariji ljudi pozivaju da ne izlaze na birališta kako bi sačuvali zdravlje,pozivaju ih “mladi” koji su bili doma “tobož” radi njih.
Mi smo bili zaključani doma kako bi sačuvali bolničke krevete za vas i nismo se žalili i opet bi a što ste vi “mladi” učinili kada je šestero starih i nemoćnih izgorjelo na lomači, jeste li tražili smjenu ministrice Bedeković, jeste li tražili bolje uvjete u Domovima za starije, jeste li tražili smjenu Ravnatelja “Doma” u Splitu.
Niste pokazali brigu onda nemojte ni sada niti vi koji nam ostavljate poruke #ostanidoma# i budiodgovoran#.
Naša mala zemlja ima puno onih koji dobivaju mirovine, a nisu nikada radili,
upravo oni su bili doma dok smo mi odgovorno punili mirovinski fond,koji oni sada dijele s nama. Upravo ti će rano ujutro biti na biralištima, nema te opasnosti koja bi ih spriječila da ne glasaju za to da #sveostanekako jesada#.
Treba biti oprezan treba se maksimalno zaštiti, ali treba izaći da promijenimo ama baš sve kako je sada. Ako ne učinimo to mi oni sigurno hoće.
Nas je barem milijun nezadovoljnih, iznijeli su podatak da su mirovine 4 600 kuna za 40 godina staža. Koliko je nas ispod toga da bi prosjek bio toliki jer 640 000 umirovljenika ima mirovinu 1600 kuna. Jučer smo čuli i podatak da je granica siromaštva 2700 kuna a prosječna mirovina 2550 kuna. Koja to država u EU drži namjerno svoje umirovljenike u siromaštvu?
Upravo stoga i zbog toga moramo izaći na birališta, moramo sada jer nove prilike možda i ne bude, niti jedan “mlad” i empatičan čovjek neće svoje stare roditelje ostaviti doma već će im pomoći i zaštiti ih da se ne ugroze, jer zna ako mu roditelji neće imati da će mu on morati pomoći. Sada nema “Doma za starije” koji bi se mogao platiti prosječnom mirovinom i sve dok se to ne promijeni umirovljenici moraju izlaziti na izbore.
Neka #ostanudoma#, oni kojima nije dom u Hrvatskoj, oni koji su samo u financijskoj vezi bez empatije, bez ljubavi jer” ljubav se ne trži i kupuje” ljubav se osjeća, a najpotrebnija je malima i starijima, nemoćnima i bolesnima.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema