Podjeli

A u božju kuvaricu! Novinski naslovi vrište “Jakov nazočio primopredaji”, “Jakov bio u klubu”. Svašta mu se pripetaje a on kao anđeo lebdi nad našim opačinama i otrovnim jezicima.
Nemojte mi protiv Jakova. On je moj Šibenčanin, pravi Dolačanin. Šibenčani su poznati kao malo prijek ali druželjubiv svijet. U neko doba u Šibeniku je bilo puno konoba u kojima se točilo vino i usput malo prigrizlo: slane srdele u maslinovom ulju i bokunić kruva. Ili malo mišnog sira. Pa se zalije dobrim opolom i nakon razgovora poteče pjesma, klizi kao po loju. Takav je i Jakov. Jest da je postao čovik od svita ali geni si geni,,,to se nosi i ispoljava u svakoj zgodnoj prilici. Ja Jakovu vjerujem: jest bio je u klubu ali on tu nesretnu vrećicu s logom banke koja je prešla iz ruke u roku nije ni primjetio. Bio je sav usredotočen na pijat i baš u trenutku primopredaje on je pinjurom gađao u veći komad bakalara..o nekakvim novcima nije imao pojma. Našao se u kaši samo zato što je tako društven i voli se malo razveseliti.
A kad mu se ono dogodilo u SAD..ajd recite, po duši, bi li se dogodilo i vama da vas svaki dan šalje u spizu i daje spisak a ne daje novce. Dolar danas, dolar sutra…nakupi se vremenom Tako se skupilo nekih 80.000,00 $..da zaboli glava, da se počne patiti od nesanice, da se čeljadetu svašta priviđa. Ali Jakov ima ženu. A žena ima bankovni račun. Pa se sve zagladilo i izravnalo. I treba tako, nek se on nama živ i zdrav vratio u Domovinu.
Sada svi mozgamo o radu od kuće, razrađuju se programi, traže se posebna prava za ljude koji se odluče za takav vid rada. zašto ne pitaju Jakova? On je prvi u ovoj državi počeo s radom od kuće. Radno mjesto u Splitu a tijelo i mozak u Zagrebu. Kako se ono zove tvrtka: “Madura”…”Madragora”…zločesti kažu da su mu ti novci posuđeni za posrnulu tvrtku ali ne vjerujem, nije on na tako visokom položaju. Zapravo je u radnom odnosu na neodređeno vrijeme ali je takve specijalnosti da posla nema. A plaće ima. Oni okorjeli tvrde da su ti novci bili za predizbornu kampanju…ne vjerujem..uvijek se nađu neki alternativni izvori sredstava, ne hoda se s gotovinom u džepu i dijeli budućim biračima. Obećanja da, na pretek ali s novcima se ipak postupa obazrivije.
I tako…pustite Jakova u miru.
Anna Kowalska


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema