Podjeli

I to se dogodilo! Pored tolikih mjera opreza, prevencije, savjeta stručnjaka i on se razbolio. Da je to obično čeljade, netko koga upravo transportiraju u Arenu ni pola žalosti, jedan manje, jedan više – tek statistička brojka i trošak za familiju. Ali predvodnik države! Ozbiljan problem. Može on biti na on line vezi i sastančiti s onom ekipom sposobnih ljudi protiv kojih sada larmaju ugostitelji ali me nitko ne može uvjeriti da ne prislanja dlan na čelo, hvala se toplomjera, na svaku neugodu u mišićima se strese, kao ono “došao vrag po svoje”. Na njegovom mjestu otvorila bih bolovanje i ne bih bezrezervno vjerovala Capaku budući da on uvijek govori ono što vlast voli čuti.
Kako je moje malo domaćinstvo u izvanrednom stanju jer čekamo rezultate testa unuke i po stanu hodamo pod maskama to još više suosjećam s njim. Kako bi meni sada dobro došlo jedno potkrovlje. Ne mora biti s ugrađenim ormarima – može i obično odlagalište za stare stvari i bez grijanja. No, nemam pa ako dobijem ovu boleštinu ili je već imam odgovornost prebacujem na hitnu jer ako se unuka zarazila nije na tulumu nego na poslu. Kako je sve to naš ministar zdravstva sjajno organizirao pa mu zdravstveni radnici stoje u izlolaciji kod kuće s velikom mogučnošću da zaraze ostale ukućane. Al dobro, nismo mi od neke važnosti.
Nisam sigurna da se netko sjeća kad je ono, sa familijom putovao u Vatikan poljubiti ruku papi. Tiskovine su stidljivo objavile kako je uz ženu i dječicu poveo i punicu koja živi s njim u zajedničkom domaćinstvu. Nemam zamjerke: kad je čovjek na visokom položaju i vozi se o državnom trošku što ne bi poveo i punicu da i ona vidi divote Vatikana i pokloni se pred Kristovim namjesnikom – osobito kad ga to ništa ne košta.
Kad je objavljeno da je pozitivna premijerova gospođa odmah sam uočila nelogičnost u postupanju premijera. Što nije suprugu izolirao u potkrovlje a ostao sa djecom i punicom u stanu? I onda mi je pala na pamet svetogrdna misao: on se bavio mišlju kako se otarasiti punice a korona mu je došla kao naručena. Bakicu će zaraziti kćerka i stvar dovršena u tren oka. On će ishod pričekati u potkrovlju, ni luk jeo nit ga mirisao.
Morat ću i ja pripaziti na svoga Sinišu, da i on nešto potajno ne smjera protiv mene…tko će ga znati čime sam mu se zamjerila. Sve lijepo ali možda on u potaji kuje pakleni plan kako me upokojiti.
Zaokupljena crnim mislima nisam mogla ne uočiti kako nam nigdje nema predsjednika, nit se ukazuje nit daje izjave. Mora da se zabarikadirao na Pantovčaku i ostat će tako dok ova ugroza ne prođe. Dok njega nema iz naftalina je izvučena ona prpošna ženica, bivša stanarka Pantovčaka i nakon što je pučanstvu objavila kako se ribicama zdravo hrani, najzdravije u životu, kako je važna vježba i fizička aktivnost pa ona hoda po traci, svakoga tko je gledao N1 je ponaosob obavijestila da će se ona cijepiti. Vala, neka…nek se cijepi prva, pa naše državno vodstvo i svi dužnosnici na nacionalnoj i lokalnim razinama a za nas ako nešto ostane – dobro. Ako ne ostane…nisu oni te sreće da se svih lako riješe, ima nas tvrdokornih i žilavih.
Dnevno se u Jeruzalem preseli barem pedesetak duša. Jučer ih je otišlo 74 ali to smo upregli sve snage ne bi li pretekli Republiku Srbiju i izbili na prvo mjesto. Sad tek shvaćam kako sam bila dalekovidna kad sam predlagala da sahrane žrtava korone plaća država. Italija je to učnila i kako se vidi još nije propala. Država bi trebala malo pripaziti jer se u pogrebništvu sada radi veliki biznis i nadam se da će naša vlast na to svratiti svoj milosrdni pogled. Radi se i biznis s brzim antigenskim testovima i netko dobro puni džepove…ali…psssst! Nije dobro za zdravlje javno govoriti o miljenicima vladajućih. Uostalom to će sve istražiti naš oporavljeni ministar zdravstva…čini mi se da se još ubucio dok je čučao u izolaciji.
Jutros sam na HRT1 čula ja se najuspješnije bori protiv bolesti (osobito onkoloških) ako se čeljade bavi karateom. Dakle, znamo što nam je činiti.
Našem premijeru želim da se brzo oporavi, ne za deset nego za dva, tri dana..nije li Tomislav izjavio da je premijer Superman? Ne bih da nam država ostane obezglavljena ili da na čelo države, ne daj bože privremeno dođe onaj koji ima samo jednu ženu a na spomen čijeg imena se tresu trbusi od smijeha najmanje polovini građana ove zemlje.
Ozbiljno brinem jer čovjek ima komordibitet: nitko nije ispitao kako ova bolešćina djeluje na one koji imaju manjak Fe. Moja pok. baba bi mu dala savjet da pije kino vino. Nikad nisam otkrila što je to ali se, doduše odavno to kino vino masovno upotrebljavalo.
Jedino što me donekle tješi je bezrezervno povjerenje u Capaka. On će tu sitnicu s premijerovom zarazom riješiti u tren oka.
Ne dao bog većeg zla!
Anna Kowalska


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema