Podjeli

Dvije poruke su jučer poslane građanima.
Požurio je gosp. Bačić, on voli biti prvi s dobrim vijestima, veli da su predviđene kazne po Ustavu.
Također smo jučer dobili na znanje da je u redu cinkati susjede.
 Od sada možemo i slobodno viriti i tužiti ako nam se čini da je kod susjeda previše tanjura na stolu, pošaljemo im policiju da ih prebroje.
Možda s vremenom uvedu i nagrade za one koji najviše susjeda prijave, barem značku.
Za Vladu to ne vrijedi,oni slobodno mogu širiti virus.
Već je bilo pet ministara bolesnih sada i Premijer, no nisu morali u izolaciju radi toga što su se družili.
Ako tako nastave uskoro će biti prva “prokužena” Vlada u svijetu, opet pobjeda.
Školarci nisu problem kako se mislilo, od 500 testiranih , samo je nekoliko pozitivnih, nećemo se više moći izgovarati na djecu, nešto će morati biti i krivi “prokuženi.”
Druga poruka od ministra Medveda, veli da je Sačić bio super tajnik, izgleda da je i bio, dosta dugo se tajilo što se dogodilo u Vukovaru, a i ovo što si je zlostavljao kćer obavijeno je velom tajne, veli Medved da se dokazao moralnim činom jer je podnio ostavku, zaboravio je da je prije toga prijetio policajcima oružjem.
Niti Bandića ne brine moral, s “Kolone sjećanja” na cajke i dobar ručak. To što je netko puštao pjesme Arkanove udovice nije umanjilo apetit.
Premijerova bolest isto nema veze s Vukovarom, Coronu je dobio od žene,a ne od 10 000 onih iz “Kolone”, zbog toga su i obiteljska okupljanja najopasnija.
Kako god bilo Corona postaje sve pogubnija, jučer jako veliki broj preminulih, apeli iz bolnica sve glasniji a od naših političara izgovori sve jadniji.
Ministar Božinović jučer nas je izvijestio da se u Hrvatsku bez problema može ući samo iz” Zelene  Europe” a to je samo  otok Fasta u Finskoj.
Njegova priča izgledala je na ono,kad dođe dijete iz škole i veli da je dobilo jednu peticu i puno jedinica, da je petica dobra vijest.
Najbolja vijest ipak je jučer bila da djeca nisu nikakav izvor ni žarište, ostaje još samo svinjokolja kao izgovor.
Kad se i to potroši valjda će onda nešto i odgovornosti pasti na ljude koji su plaćeni da nešto poduzmu.
Umirovljenici su proglašeni prekobrojni na obiteljskom ručku, ide preporuka, ako baš moraju jesti s obitelji za istim stolom , da sjede kod otvorenog prozora, da su se bar toga držali ovi iz Vlade, to ti je kad jedno pričaš a drugo radiš.
Držimo se mi one “vjeruj use i svoje kljuse”, preživjeli smo svašta pa ćemo i ovu groznu situaciju,
U svemu tome jedino moralno pravilo kojeg se moramo držati je ono:
 “Ne poželi nikom ono što ne želiš sebi”, jedino tako ćemo sačuvati jedni druge, čiste savjesti nastaviti dalje kada ovo prođe.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo