Podjeli

Pojedini hrvatski novinari, portali, tv emisije i političari i dalje se nalaze na „crnim listama“, iako smo bili uvjereni da je prošlo vrijeme tim i takvim stvarima.

Naime, Srpsko narodno vijeće (SNV) objavilo je tradicionalnu publikaciju „Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2018.“, gdje su među ostalim pobrojili sve Hrvate koji im i putem medija čine zlo.

Obrazloženja koja su pri tom napisana i više su nego smiješna, (zapravo duhovita), a sve se svodi na to da svatko tko je na javnoj sceni, a na bilo koji način kritizira Srbe, oglašen je kao „mrzitelj“ i „nasilnik“ i – „nema mu spasa“!

Sva je sreća da ne živimo u komunističkoj Jugoslaviji jer takvi su manje-više završavali u Staroj Gradiški ili Lepoglavi.

Pa, tko su iz medija oni koje bi trebalo „diskvalificirati“ ili bolje rečeno oni koje (ne budimo naivni) i zbog ove „crne liste“ tzv. nacionalni mediji zaobilaze u velikom luku?

Dakle, od portala to su: Direktno.hr, Narod.hr, Maxportal, Hop.com.hr, Dnevno.hr, Braniteljski portal, Dragovoljac.hr. Priznajem. Hr, Hrvatsko nebo, HU-benedikt, Kamenjar, Tjedno.hr, Nacija.hr…

Popis nepodobnih hrvatskih novinara je tek malo duži, a ide ovako: Velimir Bujanac, Marko Jurič, Mario Ljubić, Domagoj Pintarić, Dražen Stjepandić,  Zvonimir Hodak, Silvana Oruč, Hrvoje Hitrec, Mladen Pavković, Davor Dijanović, Ivica Šola, Tihomir Dujmović, Milan Ivkošić, Nino Raspudić, Mate Mijić, Karolina Vidović-Krišto, Nenad Piskač, Kazimir Mikašek, Tvrtko Dolić, Boštaj Turk, Marcelj Holjevac, pok. Zdravko Tomac…

Od političara, prema Srpskom narodnom vijeću, na „lošem“ su glasu: Dražen Keleminec, Miro Bulj, Stevo Culej, Josip Đakić, Ivan Penava, dok su im od predsjednika braniteljskih udruga  poseban „trn u oku“ Miljenko Kolobarić, Marko Skejo i Zoran Marić.

Srbi imaju velike primjedbe i na rad redatelja Jakova Sedlara, ali i Nade Prkačin, dok od povjesničara ne mogu smisliti Igora Vukića, a još manje Romana Leljaka.

Što se tiče tv-emisija nikako im ne odgovara Bujica (Z1 i druge lokalne televizije), Tv-demokracija Vinkovačke televizije, koju vodi Tatjana Markić, a imaju primjedbe i na Hrvatsku uživo (HRT), jer ponekad zovu „nacionaliste“ i slične.

Srpska manjina nema primjedbi na tzv. nacionalne novine (a poglavito ne na srpske Novosti) već jedino na Hrvatski tjednik, Hrvatsko slovo, 7dnevno…

Oni bi maknuli i podcast Velebit Marka Juriča, a još više sisačkog biskupa Vladu Košića.

Od svih koncerata prvo i jedino bi zabranili nastupe Marka Perkovića-Thompsona (valjda je tamo previše  hrvatskih zastava).

S druge pak strane nije im smetala Lepa Brena kad je lani u zagrebačkoj Areni uz jugoslavenske zastave pjevala „Jugoslovenka“.

U izvješću kažu da su „Europske i svjetske institucije sve osjetljivije na nacifašističke i historijsko- negacionističke pojavnosti“, pa su na to osjetljivi i oni, tim prije što se mržnja i nasilje prema Srbima u Hrvatskoj ne mijenja  iz godine u godinu! (Da pukneš od smijeha).

Možete li zamisliti da i Hrvati svake godine sastave i objave takve i slične top-liste?

Mogu, samo Srbima i četnički raspoloženim novinskim literatima ništa se ne će dogoditi, dok su svi ovi koje smo nabrojili (i nekolicina možda koje nismo) uglavnom zbog svog načina rada  „izbačeni“ iz tzv. velikih hrvatskih medija (svaka čast izuzecima).

Nu, kako bilo da bilo, dobro je dok nas takvi negiraju.

Za sve nas nabrojene bilo bi porazno da nas hvale.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema