Podjeli

U Hrvatskoj se 6. siječnja,  i službeno  obilježava kršćanski blagdan – Sveta tri kralja.

Međutim, opet ista slika: o ovom blagdanu u medijima, a poglavito na tzv. nacionalnim televizijama – tek tu i tamo se nešto kazalo i prikazivalo! Naime, tog dana, glavna vijest opet je bio Milorad Pupovac i njegova udruga Srpsko narodno vijeće, koja ne okuplja ni deset posto Srba, koji žive u Hrvatskoj. Pupovac je na zadnjim izborima (ovo treba neprestano ponavljati) osvojio mizeran broj glasova od svojih birača, ali on se i dalje predstavlja kao vođa srpskog naroda u hrvatskoj državi. Sramota.

Dakle, umjesto kršćanskog blagdana Sveta tri kralja nas svake godine, pa tako i ove, „maltretiraju“ s prijemom Srpskog narodnog vijeća u svezi pravoslavnog Božića, odnosno tko će ih posjetiti (ovog puta u zagrebačkom hotelu Westin), dok se posebna pozornost daje (namještenom!) pronalasku zlatnika u pogači koju inače lome samo najugledniji gosti! Ove godine zlatnik je pronašao ministar policije Davor Božinović. Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je također bio Pupovčev gost to je shvatio kao  dobar znak, jer da je, kako je rekao, „on član Vlade“ i da je to „veliki signal za  ovu izbornu utakmicu“.

Pored nekih drugih hrvatskih ministara na prijemu je  zapažena i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, koja relativno često posjećuje ovakve skupove, dok je malo ili gotovo nikada ne vidimo na okupljanjima i kulturnih manifestacija  hrvatskih branitelja i stradalnika.

Dakle, kako bilo da bilo, ponovno su nam „ukrali“ blagdan Sveta tri kralja!

Koliko je ovaj Pupovčev skup bio važan moglo se vidjeti i po uglednim gostima iz Srbije i Republike Srpske, iz kojih nitko važan nije došao!

Drugim riječima to znači da se  pravoslavni božični prijem minorne udruge SNV-a ponovno  pretvorio u „politički događaj“, u političku tribinu, gdje osim riječi “Mir Božji, Hrisos se rodi“ nije se ništa drugo čulo o ovoj svetkovini, pa je stoga  zahvaljujući marljivim organizatorima, politika  ponovno došla u prvi plan!

Nu, ono što je također žalosno je činjenica, koju smo već naglasili,  da je  u „centralnim“ hrvatskim medijima vijest  o „srpskom domjenku“ ponovno zauzela prvo mjesto, a obilježavanje kršćanskog blagdana Sveta tri kralja tek kao nešto „marginalno“.

Pupovac je naprosto  želio, a želio je i na ovaj dan, organizirati političku tribinu, u čemu je ponovno nažalost dobrim dijelom i uspio, umjesto da je pravoslavni Božić prepustio pravoslavnim vjernicima, koji su baš na taj dan željeli obiteljski mir, i odmaknuti se poglavito od jadne i žalosne Pupovčeve politike i njegova politikanstva..

Nu i na ovom raskošnom  domjenku bilo je zanimljivo kako su predstavnici SNV-a „sami sebi“ dodjeljivali nagrade i priznanja!

Na kraju, valja naglasiti i to da je i ovaj „događaj“ platila Republika Hrvatska, pa kad je bal nek je – bal!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema