Podjeli

Poštovani i predragi štovatelji naše Nebeske majke, GOSPE!

Poštovani vjernici, naš Spasitelj Isus Krist je poslao svoju Majku u Fatimu u trenutku kada je Oktobarska revolucija počela širiti zloglasnu Komunističku ideologiju. Baš je u ukazanjima u Fatimi Gospa djeci rekla: “Da će se molitvom Krunice uništiti ta sotonska ideologija i da će se Rusija obratiti”. Zar nismo svjedoci da se to i ostvarilo. Zato u Hrvatskoj u kojoj još uvijek ima jako puno komunističkih ostataka, trebamo moliti Gospu Fatimsku da isprosi od svoga Božanskog Sina, da se u slijedećim izborima izaberu i stranke i saborski zastupnici koji će se zalagati da se i komunističke i fašističke natruhe kod nas konačno iskorijene. Mislim da Vi, poštovani vjernici, možete jako puno doprinijeti za to, ako se kroz ovo vrijeme, posebno kroz devet dana prije Izbora, uključite u molitvu Devetnice na čast Gospe Fatimske, koja započinje 26. lipnja a završava uoči Izbora, to jest 04. srpnja.

Želim Vam protumačiti riječima svetog Ivana Pavla II. snagu molitve krunice. Pokret krunice, čiji sam Duhovni ravnatelj je u svim trenutcima, od osamostaljenja naše Hrvatske domovine do danas, živo sudjelovao u događajima. Tako smo za prvi dolazak svetog Ivana Pavla II. u Hrvatsku organizirali molitve „Milion krunica za svetog Oca“. Kada se sveti Otac vozio od aerodroma do Kaptola onda je zamolio šofera da se pred plakatom na kojem on kleči, držeći krunicu u rukama i moli, zaustavi, da bi ON to dobro pogledao. Vrativši se u Rim komentirajući svoj posjet Hrvatskoj, onda je pred tisućama hodočasnika na Trgu Svetoga Petra izjavio: “Za vrijem posjeta Hrvatskoj posebno me impresionirao jedan plakat na kojem JA klečim i molim krunicu, a ispod je stajalo velikim slovima: „MILIJUN KRUNICA ZA SVETOG OCA“, te je dodao: „Narod koji je kadar izmoliti milijun krunica za svetog Oca, ne treba se bojati za svoju budućnost, jer je krunica ono sredstvo, za koje je naša Nebeska Majka rekla, da će sve ono za što ju vjernici budu molili, moleći krunicu, to i ostvarit. I ja sam posjetio Hrvatsku s tom nakanom”, završio je Sveti Otac Ivana Pavao II.

Spomenuti ću i drugi trenutak svetog Ivana Pavla II. o snazi molitve krunice. Za vrijeme službenog posjeta Saveznoj Republici Njemačkoj novinari su ga u Fuldi upitali: da li je pročitao Treću Fatimsku tajnu i, ako jest, što u toj Gospinoj Poruci stoji. On je odgovorio da se taj tekst nalazi u njegovom pisaćem stolu i da će biti još jako puno zlodjela ako se Treća Gospina Poruka iz Fatime ne uzme ozbiljno i ako se ne prihvati. Novinari su ga onda upitali: Kakvo je sredstvo Gospa u toj Poruci objavila, kao sredstvo da se to može zaustaviti. Sveti Ivan Pavao II. izvadio je iz svoga džepa jednu poveću Krunicu i rekao: „Evo tog sredstva koje nam Gospa daje da se zaustave ratovi i bezbožni ateizam, da, to je Njezina krunica“.

Evo poštovani vjernici zašto Pokret Krunice želi da se u Devetnici koja počinje devet dana prije Izbora izmoli više miliona krunica za BUDUĆNOST Hrvatske. Da bismo to postigli trebala bi naša tri najsnažnija sredstva komunikacija ovu našu Devetnicu prihvatiti, slušatelje i gledatelje pozivati, da se uključe u te molitve, što više da ju održe u svojim programima, a to su: LAUDATO TV, RADIO MARIJA i HRVATSKI KATOLIČKI RADIO. Ja sam glavne i odgovorne urednike već za to zamolio i jako se nadam da će oni to prihvatiti.

No i svi vjernici, ako se uključe u tu molitvu, biti će snažno sredstvo da se upute milijunski vapaji našoj Nebeskoj Majci za Budućnost Hrvatske. Baš s tim ciljem Vam se obraćam, dragi Vjernici, s molbom, da se uključite zajedno sa članovima svojih obitelji u tu molitvu, da Vašu rodbinu i prijatelje potaknete da se i oni u to uključe. Posebno bi Vam, dragi vjernici, preporučio jednu veličanstvenu knjigu koju je naš član, blagopokojni pater Ante Katalinić napisao: “Marija velika nada Hrvata”, a Pokret Krunice ju je objavio, za koju je kardinal Josip Bozanić napisao snažni predgovor preporučivši ju svakoj katoličkoj obitelji. U toj knjizi je Isusovac pater Katalinić opisao sva veličanstvena djela koja je kroz povijest našeg naroda za nas Gospa učinila, pa sam čvrsto uvjeren da će to učiniti i u ovim izborima za kršćansku i katoličku BUDUĆNOST jedine nam Hrvatske. Ona će izmoliti od svoga Sina da naš Državni Sabor u buduće ništa ne prihvaća što je protivno našoj Katoličkoj vjeri.

U nadi da ćete ovih dana, posebno kroz dane Devetnice, svakodnevno izmoliti Gospinu Krunicu. Iskreno Vas pozdravlja i šalje svoj svećenički blagoslov Duhovni ravnatelja Pokreta krunice. Vaš u Kristu odani:

Dr Fra Smiljan Dragan Kožul!


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema