Podjeli

Sv. Josip je, između ostalog, i zaštitnik hrvatskog naroda.
1687. godine Hrvatski sabor je proglasio sv. Josipa zaštitnikom  Kraljevine Hrvatske, što i nije baš nešto zaživjelo u narodu!?

Hrvatski biskupi su 1972. godine u Splitu rekli da ta Odluka još živi jer se nije imalo u vidu apstraktno kraljevstvo nego hrvatski narod, pa je tada je Hrvatska biskupska konferencija donijela odluku o posebnom štovanju sv. Josipa u Hrvatskoj!!!

Dakle, hrvatski narod ga je prihvatio kao svog zaštitnika.
Međutim, nešto je trulo u državi Hrvatskoj!!!
Na blagdan sv. Josipa u Hrvatskoj se događa nešto neobjašnjivo!!!
“HRT” šalje u Beograd jednu od svojih novinarskih jugo perjanica notornog Dragana Nikolić da napravi razgovor s novo-ustoličenim Patrijarhom SPC, inače poznatijim kao “dinarski pevač” i puštaju ga baš na taj dan, na dan sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda!!!

Činjenica je da je ta ista SPC najveći generator mržnje prema Hrvatima i Hrvatskoj!!!
Dakle, umjesto  da na dan sv. Josipa zaštitnika hrvatskog naroda, pa i hrvatske države, ta “HRT” ugosti poglavara Katoličke crkve u Hrvata i da on  otvoreno progovori i o sv. Josipu kao zaštitniku Hrvata, ali i o podvalama iz SPC na čelu s tim pjevačem bradonjom!!!
Ne, to se ne događa!??
Dakle, kardinal Bozanić šuti, a “HRT” radi po zadatku!!!
Ovo nije ni prvi, na žalost vjerojatno ni zadnji put, kad hrvatski narod biva iznevjeren od svog vodstva, kako svjetovnog tako i duhovnog!!!
Dakle, ovo je još samo jedno u nizu poniženja koje hrvatski narod dobiva i doživljava od onih koji ga, ko-bajagi, vode!!!
Pa gledajući u političkom smislu to i nije nešto novo, slično nas je pratilo  kroz povijest, međutim, brine ova druga stvar, brine ovaj duhovni dio!
Brine ovaj duhovni dio i njihova šutnja i pasivnost!?
Iskreno, ovo miriše na nešto opasnije, puno opasnije i šire!!!
Na globalizam i jednu “religiju”!!!
Jer, ne zaboravimo da ni jedan poglavar Katoličke crkve u Hrvata, od Stepinca do Bozanića nije bio ovako pasivan kao Bozanić!!!
Možemo tek zamisliti što bi bilo da je Stepinac radio to što radi Bozanić???
Ili da je Kuharić radio ovako kao Bozanić, teško da bi bilo i Hrvata i Hrvatske!!!

Ivan Filipović


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema