Podjeli

Na lokalne izbore u Gradu Zagrebu umirovljeničke stranke uz potporu više umirovljeničkih udruga na platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO izlaze na izbore.

Kako je iznenadnom smrću dosadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba završila jedna relativno duga era vladanja Gradom Zagrebom potpuno je jasno da slijede neizbježne promjene. Slušajući pozorno što za umirovljenike i druge socijalne skupine najavljuju do sada oni sa istaknutim kandidaturama, sasvim je očito da bi se našom eventualnom pasivnošću nad sve umirovljenike Grada Zagreba mogli nadviti tamni oblaci. Nakon katastrofalnog potresa koji je prošle godine zadesio Grad Zagreb i pandemije koja nas još uvijek drži u neizvjesnosti, najmanje što građanima Grada Zagreba sada treba su „revolucije“ koju zagovaraju neki od kandidata za gradonačelnika/cu, redom bez nekog posebnog životnog ili radnog iskustva.

Nakon cijelog niza konzultacija sa više, po brojnosti članstva,  značajnih umirovljeničkih udruga i zajednica udruga, kao i sa umirovljeničkim strankama koje djeluju u Gradu Zagrebu donesen je zajednički zaključak kako je u nastalim okolnostima sazrelo vrijeme da udruženim snagama umirovljenici Grada Zagreba na platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO preuzmu punu odgovornost za sve socijalne skupine, a posebno za budućnost svih umirovljenika kao i svih onih koji će to uskoro biti.

Više od 200 tisuća umirovljenika koji su desetljećima gradili Grad Zagreb i Hrvatsku imaju puno moralno i političko pravo, ali i obvezu uključiti se neposredno u izborni proces sa svojim kandidatima na svim Izbornim listama za predstavnička tijela, kao onu za čelnu osobu Grada Zagreba. Umirovljenici će dakle imati priliku glasati isključivo za sebe kroz svoje Izborne liste, a time neposredno i za svoje interese. Uspjeh u što ne sumnjamo će biti uspjeh svih koji nam daju svoje povjerenje, a posebno umirovljenika Grada Zagreba koji će svojim primjerom zajedništva pokazati put kojim trebaju krenuti svi umirovljenici u Hrvatskoj.

Na za sutra (26.03.2021.) sazvanoj tiskovnoj konferenciji, uz pisani,  će biti javno upućen poziv svim preostalim umirovljeničkim udrugama i strankama koje djeluju u Gradu Zagrebu da nam se priključe i tako zajedno sa nama na platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO nikada jači krenemo u borbu za bolji status svih socijalnih skupina, posebno umirovljenika i starijih osoba u Gradu Zagrebu.

U Zagrebu, 25.03.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo