Podjeli

Hrvatska nogometna reprezentacija, koju vodi Zlatko Dalić, niže uspjehe za uspjehom. Ona je trenutačno najpoznatiji hrvatski proizvod u svijetu!

Što je nekada bio Šuker, sada je Modrić, što je nekada bio Blažević, sada je Dalić!

Nu, malo je tko očekivao da će Zlatko Dalić ostvariti rezultate snova.

Četiri-pet mjeseci prije odlaska nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, na moj poziv, na tribinu u prostorijama zagrebačke HVIDR-e, odazvalo se više Udruga proizašlih iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, da da javnu potporu Daliću i reprezentaciji. Bilo je to vrijeme kad se malo tko odlučio na ovakav potez. Tada smo Daliću i reprezentaciji zaželjeli sreću i veliki uspjeh. Tek kasnije, a poglavito kad su „vatreni“ osvojili drugo mjesto na svijetu, počeli su se „buditi“ i mnogi drugi.

Pa, što je onda u svemu tome sporno?

Činjenica da nekakve  nevidljive sile, iz utakmice u utakmicu, nekim drugim, „mafijaškim“ akcijama, žele umanjiti uspjeh naših nogometaša.

Naime, jedan Đoković, srpski tenisač, trenutačno broj jedan u svijetu, u hrvatskim medijima dobiva dva puta više prostora nego u srpskim novinama i televiziji!

Tako kako hrvatski mediji uzdižu Đokovića i Lepu Brenu i još niz drugih srpskih javnih ličnosti, više je nego jadno i žalosno, kao da Hrvati nemaju svoje sportske, glazbene i ine  junake, kojima se treba nakloniti do poda.

Ali, ne sjećamo se kad je primjerice Zlatko Dalić, jedan od najboljih trenera u svijetu, gostovao npr. u emisiji Nedjeljom u dva ili Otvoreno.

Ili ga razni stankovići i drugi ne zovu, ili se on neće i ne želi odazvati. Prije bi bilo ovo prvo!

O najuspješnijem nogometnom treneru i izborniku svih Hrvata svojedobno je objavljena i knjiga, ali o njemu nema ni jedan dokumentarni film, iako je već zaslužio da se o njemu snimi i igrani film.

Da je takav uspjeh postigao netko u Americi, poglavito sagledavajući i njegov životni put, oni bi film o njemu već odavno slali i diljem svijeta.

U Hrvatskoj se valjda čeka da Dalić sa svojom ekipom napravi neki ozbiljniji “kiks“, pa da onda rade filmove i zovu ga u razne emisije, kako bi ga popljuvali do kraja.

E, moj narode!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport