Podjeli

Navijačko novinarstvo u sinergiji s komedijašima i patuljcima svakim danom dotiče dno i očito je da dublje ne može. Uz pregršt otvorenih tema i događaja koji nas okružuju, a poglavito onih koje su nam u najavi raznih kandidatura za „Banske dvore“ najavili ova naša medijska ekipa s komedijašima i patuljcima“, a oni da udare po tome krenuli na ispašu po k.o. Cetingrad. Očešali su se oni i o Slavoniju, pa su tamo lešine eutanaziranih  svinja, zaraženih afričkom kugom, izvukli nasred šora, te ih fotografirali, a nastalim fotografijama kitili naslovnice svojih portala pa taj pomor prepisali Plenkoviću, Medvedu i ekipi. Bili su oni vrijedni i usput zaskočili optužbama, Vučkovićku koju je usput saborska manjina naumila smijeniti, a ona jadna sa svojim službama samo primjenjuje krute propise EU i plaća svako eutanazirano svinjće.

Stigli mi i do jesenskog zasjedanja Sabora, a tamo sve po starom. Na aktualnom satu opet biserje zastupnika Mlinarić – Ćipe, lika koji je umislio da njegov doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske nadmašuje doprinos sve tihe ratne garde i policije pa tako i doprinos brigadnog generala Tome Medveda. O ratnom putu ovog grlato-piskutavog Ćipice bespredmetno je pisati jer je njegovo bivanje duplo duže u srbijanskim logorima od aktivnog bivanja u borbenom sektoru oružanih snaga RH. Čovjek na kojeg se Ćipica često u salvama svojih frustracija obrušava je ni manje ni više  – brigadni general Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja u dva saziva i potpredsjednik hrvatske Vlade, koji je dragovoljno pristupio jakim snagama MUP-a 1990. godine, a potom ratnoj gardi s kojom je kao pripadnik 1.A brigade Tigrovi – Domovinski rat odradio do njegova svršetka, da bi sustav obrane napustio ulaskom u politiku.

Krenulo je prvo postavljanjem pitanja premijeru na aktualnom satu  po spomenutom Ćipici da bi se ubrzo taj bojovnik svojim monologom okomio na Tomu Medveda, a potom i na svu onu tihu ratnu gardu i policiju koja je svoj posao odradila do kraja – to jest oslobodila zemlju i stala na njene priznate granice.  U istupima Ćipinih jurišnika pod krinkom „ispravaka netočnih navoda“, te opravdavanjem njegove samohvale i omalovažavanja ostale ratne garde i policije, netko od njih je – ili je to možda bio Mikula mali, najavio novu naslovnicu jednog „tabloidnog tjednika“: „Tomo Medved u imovinskoj kartici zatajio 11 oranica i dva pašnjaka“.

Svakom građaninu lijepe naše koji barem malo prati zbivanja u zemlji i onako ovlaš pogleda medijske napise, te sjednice Sabora, trebalo bi biti jasno da se tu radi o sinhroniziranom pokušaju medijsko – javne difamacije Tome Medveda, pošto je on još jedini član Vlade RH kojem ovakvi komedijaši i patuljci sa medijskom sljedbom nisu do sad ozbiljno sapunali dasku.

Nikom od tih komedijaša, patuljaka i njihovih medijskih paževa nije bilo važno, a niti ih zanimalo utvrditi činjenično stanje o temi kojom su krenuli na Tomu Medveda koji je nakon smrti majke u javnobilježničkom postupku ostavinske rasprave, uz četvero članova obitelji naslijedio petinu tih 11 oranica i 2 pašnjaka koju je u katastar i vlasničke knjige upisao nadležni javni bilježnik. U naravi tu se radi o nasljedstvu koje može imati samo emotivno sentimentalno vrijednost, a nikako neku vrijednost koju bi kao takovo bilo potrebno odmah po okončanju prethodnog pravnog postupka unositi u „Imovinsku karticu dužnosnika“. No kako bilo da bilo opet je galama nebitnog Ćipice, njegovih komedijaša i patuljaka s medijskim paževima dokazala da komedijaši i patuljci pojma nemaju.

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji