Podjeli

Notorni Ante Nobilo, bivši javni tužitelj u Jugoslaviji, koji je u vrijeme početka stvaranja hrvatske države, poput mnogih sličnih njemu, jednostavno okrenuo kaput i kao “okorjeli kameleon” počeo se baviti tzv. običnim poslom-odvjetništvom, svaki dan, ali svaki dan je u medijima, od televizije pa do dnevnih i inih novina.

A odvjetnici se kao ne smiju propagirati!

Ovih dana je ponovno došao u prvi plan. Najavio je zahtjev za pomilovanje dva bivša Udbaša Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

S tim potezom uspio je podijeliti  hrvatske branitelje i stradalnike, odnosno okrenuti ploču.

Umjesto da mi njega i takve pitamo: gdje si bio i što si radio u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a osobito u vrijeme komunizma, on poput narodnog heroja svako malo daje izjave, objašnjava, brani  okorjele ubojice i dijeli savjete čak i sucima.

Inače, taj nije ništa drugo nego razvikani i prosječni  “estradni” odvjetnik.

Pogledajte samo facu tog čovjeka kad nakon izlaska iz suda objašnjava novinarima što se u sudnici zbivalo: smije se, pravi sprdačinu, i  tumači što će se dogoditi, odnosno da se ne će dogoditi – ništa. Zbog čega se i drugim odvjetnicima koji brane navodne kriminalce ala perković i mustač ne daje gotovo ni malo prostora u medijima (poglavito u središnjem Dnevniku HTV-a) da i oni na isti način brane svoje klijente? Po čemu je  bivši jugoslavenski javni tužitelj, koji potječe iz partizanske obitelji, zaslužio takvu propagandu, a odvjetnici se, kako rekosmo,  “ne smiju” reklamirati? Nobilo je očito nekima u medijima, osobito na HTV-u učinio ili će učiniti neke usluge, pa je to sve po onome – ja tebi- ti meni!

Kad su svojedobno bili uhićeni Perković i Mustač pred njihovim kućnim vratima nisu stajali i snimali novinari, kao što je to bilo recimo prigodom uhićenja međimurskog župana, kojeg se teretilo za 10 tisuća kuna.

Za Perkovića još se ni danas ne zna gdje su ga uhitili.

A bio je osumnjičen i kasnije zajedno sa svojim drugarom osuđen na doživotnu robiju i to  za najteža kaznena djela.

Tog bivšeg jugoslavenskog tužitelja, po pričanju hrvatskog ratnika Borisa Prebega, na jednom natjecanju u Paragvaju, porazio  je pok. Miro Barešić, u taekwondou, s kojim se inače bavi,  do daske. Barešić je na tom natjecanju tražio od organizatora da se uz  paragvajski stijeg istakne i hrvatski. Nobilo  je, kaže Prebeg, tada pljunuo prema Miri i opsovao mu mater ustašku! Za taj čin naravno nitko ga nije osudio, jer je on ipak bio “Brozov kameleon”, vjerojatno i čovjek od najvećeg povjerenja i tadašnje  Udbe.

I sad se postavlja pitanje, zbog čega Nobilo  tako žestoko  brani Perkovića i Mustača? Pa, u prvom redu zbog sebe samoga i svoje obitelji, (ali i dobrog honorara) te da  da ga netko ne pita- tata, što si radio u vrijeme Broza?

Stoga, maknite Nobila iz medija (njegove izjave su uz sve to već postale i smiješne), jer on osim navodnih laži, podmetanja i blaćenja Hrvata nema što reći, a Hrvati,  poglavito hrvatski branitelji bi ipak mogli pitati: kako to da taj čovjek još uvijek nije ni pod istragom, barem za navodna zla koja je činio u vrijeme komunizma, ali i kasnije?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe