Podjeli

Poštovane/ poštovani!

Na žalost, moj brat Igor i ja Renato Majnarić, zakonski smo vlasnici, temeljem pravomoćnih i ovršnih rješenja sudova, brojnih nekretnina na području Gorskog Kotara (Delnice) i Zadarske županije (Posedarje), ali zbog čitavog niza nezakonitih radnji, sprege sudova, katastra i drugih državnih tijela, nemamo gotovo više ništa od imovine. Osim nekoliko čestica, sve ostale nekretnine upisane su na Republiku Hrvatsku , Grad Delnice i Općinu Posedarje, dok se kao posjednici vode Hrvatske šume, Hrvatske auto-ceste i Hrvatske ceste. “Zasluge” za to imaju visoko pozicionirani državni i pravosudni dužnosnici. Uz privatno vlasništvo, krivotvorenjem zemljišnih knjiga i podataka u Katastru krade se uz imovinu građana i imovina uknjižena naRepubliku Hrvatsku. Spomenut ću samo nekoliko prezimena – Pilaš, Kaloper Cesar, Crnković, Medved,…, među kojima smo i moj brat i ja. Dio naše privatne imovine fiktivno je upisano kao imovina Republike Hrvatske, ali tko danas mari za tim. Po riječima same bivše ministrice V.Š. Ožbolt nestali su “milioni metara zemljišta, koja se je u to osobno uvjerila i pokrenula određene radnje protiv počinitelja, a koje su radnje naprasno zaustavljene.

Govor gospodina Culeja u Saboru, kao i govor u Saboru gospodina Glasnovića, što je objavljeno na portalu bezcenzure.hr, kojeg vodi gospodin Anđelko Jeličić trebao je biti osnova da se nas, žrtve hrvatskog pravosuđa žurno pozove u delegaciji osoba u DORH i Uskok, ali do toga nije došlo. Zbog čega je to tako, zna se jako dobro, a počinitelji, čija se imena znaju, se štite! Cijena koju plaćamo mi obični građani je previsoka (mrcvarenje i stresovi po sudovima rezultirali su smrću naših roditelja koji nisu izdržali torture hrvatskog pravosudnog sistema).

Što se čeka, mi ne znamo, sam Ministar pravosuđa, kao i njegovi prethodnici, iako ima ovlasti da to riješi, nema moralne snage da pokrene inspekcije koje su nadležne pri njegovom ministarstvu i pošalje ih na sudove Primorsko-goranske, Šibensko-Kninske i Zadarske županije, koje bi za sigurno otkrile skandalozno ponašanje i nezakonite radnje brojnih sudaca koji koristeći svoj imunitet otimaju i prodaju imovinu građana bez straha od kaznenog progona! Dokumentacija, ovjerena i koja vjerno ukazuje o tim nedjelima je uredno zaprimljena na Ministarstvu pravosuđa, DORH-u, Uskoku i MUP-u RH u više navrata u periodu od 2002-2018.godine. Zid šutnje je previsok. To daje jasnu poruku počinitelju da nastave sa krađom i pljačkom imovine u do sada neviđenim drskim radnjama.
Nekoliko kaznenih prijava koje je pokrenuo MUP RH i mi osobno leži u ladicama na Državnom odvjetništvu, te Uskoku i Kaznenim odjelima Županijskih sudova u Rijeci i Zadru i “hvataju prašinu”. Počinitelji čekaju apsolutnu zastaru koja ne postoji za ta kaznena djela, jer se radi o kaznenim djelima počinjenim za vrijeme Domovinskog rata, te tzv. “pretvorbom i privatizacijom”. Tekstovima u medijima otvorena je Pandorina kutija. O svemu tome je pisao nedavno HOP portal u više navrata objavljujući tekstove gospodina Božidara Viduke koji je detaljno analizirao gdje je nestao novac za sistemizaciju zemljišnih knjiga gdje je rok bio 01.01. 2010.godine. Povjerenje u zemljišne knjige je poljuljano i koje ne vrijede “pišljiva boba” kako to kaže jedan ugledni odvjetnik. O tom je nedavno dao i izjavu gospodin Bačić, Predsjednik Saborskog Kluba HDZ-a, da zbog nesređenog stanja u Gruntovnici i Katastru strani investitori bježe od Hrvatske.

Sama Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović, odnosno njezina Radna skupina dala je u više navrata svoje mišljenje koje je objavljeno u više biltena i Narodnim Novinama. Linkovi u prilogu!

Molim da se tekstovi pažljivo pročitaju, svaki za sebe i da sami donesete zaključak. “Sapienti sat!” (“Pametnom dosta”! – kako tu mudru uzrećicu koriste neki naši političari u javnom obraćanju).

S poštovanjem,
Renato Majnarić

https://www.hop.com.hr/2019/05/08/objavljujemo-dokument-eu-komisija-o-hrvatskoj/

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_03_28_570.html

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/predsjednica-radi-na-brendiranju-hrvatske-predstavila-rezultate-vladi-foto-20190425

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/sedam-preporuka-vijeca-za-gospodarska-pitanja-predsjednice-rh/

https://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/preporuke-vijeca-za-gospodarska-pitanja-predsjednice-medu-smjernicama-i-uvodenje-poreza-na-grijeh-provede-li-se-sve-rast-bi-mogao-biti-veci-od-4/5580779/

http://predsjednica.hr/files/Vije%C4%87e%20za%20gospodarska%20pitanja%20PRH%20-%20preporuke.pdf


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Pravosuđe