Podjeli

Svi eurozastupnikci od 1.1. dobivati će povišicu s naslova inflacije za otprilike 9700 eura na godinu.  Samo povišicu na plaću koja je oko 7000 eura mjesečno.
Samo povišica zbog inflacije bit će kao medijalna plaća u Hrvatskoj, no naš Premijer i dalje se fura kao političar od formata u zemlji blagostanja, u luksuzu svojih privilegija ne zaostaje za EU moćnicima.
Penzioneri su dobili povišicu u prosjeku  167 kuna na godišnjoj razini to je 260 eura a sad se na veliko piše kako će dobiti Božićnicu. Božićnica će se dijeliti lokalno koliko tko može, ali samo za one kojima je mirovina manja od 350 eura u iznosima od 15 do 40 eura. Penzioneri koji imaju mirovine u visini polovice povišice EU zastupnika, nisu i neće dobiti ništa.
Zulin je pojeo i popio u svoj općini više nego je isplatio Božićnice penzionerima, njemu je Božić bio svaki dan kad nije imao probavne tegobe od prijašnjeg tuluma. A Zulin nije jedini, mnogo Zulina ima Hrvatska, previše po glavi stanovnika da bi svi imali dovoljno kruha.
Poznato je da Fortenova veže uz sebe 3,5% BDP, jučer je biznismen iz Rusije rekao da šeik u vrijednosti tih novca ima brod, za njega je egzistencija 45 000 ljudi tek igračaka s pozicije moći. Borojević je otkrio da za šeika radi od 2019 god.  pa sva naklapanja oko iznenadnog uleta ne drže vodu, čekao je da padne cijena, čekao je trenutak i dočekao.
Uvreda svih hrvatskih građana je kad ministar Medved i Bačić tumače kako je došlo do transakcije. Bačić nosač torbi ubranog reketa govori o nepoštenoj tržišnoj utakmici. Barataju pretpostavkom da hrvatski građani pate od amnezije pa se ne sjećaju kakve je priče pričao Primjer o čudesnom spašavanju Agrokora.
Priče idu o sačuvanju radnih mjesta o podmirenju obaveza dobavljačima, a ništa o velikom gubitku novaca mirovinskih fondova koji su ostali bez dionica.i novih zaduživanja kod lešinarskih fondova s ogromnom kamatom.
No priča nije gotova, Fortenova ima duga prema  HPS američkom investicijskom fondu od 17 milijardi, od čega je 9 milijardi glavnica koja je naplativa odmah.
Alianza je odustao od kupnje zbog toga velikog duga, odluka je sasvim opravdana i razumna,i pokretanje nadzora HANFA-e može samo to utvrditi.
Agrokor nije prodan 31 listopada, Agrokor je prodan danom osnutka Borg grupe, oni su ga razdijelili na komade, a veliki dio dodijelili sebi.
Sve ostalo su priče za loše učinjene korake, pokriće za počinjene pogreške. Danas u Hrvatskoj kolektivno kmečanje nad prolivenim mlijekom , koje je prolila Martina Dalić i još ga je ovjekovječila u knjizi.
S druge strane kompanija Pivac intenzivno kupuje  dionice Podravke od aktualnih menadžera koji prodaju opcijske dionice. Brača Pivac jučer su kupili 7500 dionica i sada se nagađa da su treći , odmah iza mirovinskih fondova, po udjelu u vlasništvu. Pivci već drže Kraš i mesnu industriju, koncentracija prava  nad trgovinom hranom u Hrvatskoj  diktirat će i cijene hrane, koje su među najvećima u EU, bar one osnovne.
Priča oko INE i dalje traje, cijene energenata već imamo u skladu s  učinjenim pogreškama, vladajući se brane da je antikorupcijsko vijeće kontaminirano zbog svjedočenja Uskokovog optuženika,  samo još jedna prigodna vic isprika.
Vlada je kontaminirana, umočena u najgoru kaljužu ikada u Hrvatskoj. Skupina neznalica koje tu i tamo prorijedi policija.
Održavaju se na vlasti zahvaljujući naivnim ljudima koji žive u okvirima nametnute nemoći.
Nismo nemoćni, zbroj glasova onih kojima je povrijeđeno dostojanstvo življenja, može pomesti kontaminirane političare brzinom orkanske bure,
rasčistiti kaljuže i pripremiti zemlju na oporavak.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo