Podjeli

Pored toliko loših vijesti jedna još lošija, započeo je kazneni proces doktoru koji je prepisivao lijekove ljudima zato što je od trgovca dobio 3500 kuna.
Doktor je za malo novaca izdao struku, zakletvu, prodao obraz, dodatno unio nepovjerenje u ionako loš zdravstveni sustav.
Lijek su dobili pacijenti koji ga ne trebaju, da bi doktor dodatno zaradio, a trgovac više prodao. Godine i godine školovanja, veliki novci uloženi u školovanje, a čovjek eto poklekne pri prvom izazovu koji donosi malo više novaca.
Corona je ušla i u Sabor i u bolnicu na Rebru.
Puno je ljudi u samoizolaciji, naknada za samoizolaciju iznosi 4270 kuna za mjesec dana.
Mnogi nastavnici, trgovci, vozači, frizerke boje se samoizolacije zbog financijske štete. Tamo gdje su plaće na knap s troškovima, jednomjesečno odstupanje u prilivu financija porodicu otjera u dug, pa u ovrhu, blokadu.
 Sada su jedan ministar i dr. Reiner u samoizolaciji, javnost će svakako zanimati kako će njima biti regulirana nadoknada.
Rad od kuće donio je povlašteni i neravnopravni status i u bolesti.
Jedna prodavačica u Lidlu ne može raditi od kuće, ako bude u kontaktu s pozitivnim, na što ne može utjecati, gubi polovicu plaće, mogućnost otplate kredita, nepopravljivu financijsku štetu, s malim gubitkom novaca, puno problema za obitelj.
Saborski zastupnik javljanjem video linkom osigurava si cijelu plaću,priznaje mu se rad od kuće, ništa ne gubi.
Još jedna nepoštena uredba, donesena na štetu onih koji ionako nemaju, ne dira u one koji imaju puno i ne bi im falilo.
Zbog svega što se dešava mogli bi ostati bez EU novaca za oporavak gospodarstva, novac na kojeg su vladajući računali, mogao bi biti uskraćen radi korupcije.
 Ministar Marić veli, ako se nađe još koja Kovačevićeva torba da će BDP porasti.
Crni da crniji ne može biti je to humor, nitko se tome ne može smijati bez gvalje u grlu.
Puno se očekivalo od susreta s Amerima, no susret je bio na razini upoznavanja s našim željama pod njihovim uvjetima.
 Iz toga nema poena za vladajuće, vize su i dalje samo obećanje do neke nove prilike, do nekih novih uvjeta.
Gos. Sinčić postaje najskuplji performer u EU, za velike novce koje dobiva kao europski parlamentarac radi i velike gluposti. Umjesto da uništava hranu, radi smeće i nered mogao je za iste novce kupiti i dijeliti krumpir siromašnim ljudima.
Za njega su upravo glasali siromašni, blokirani, ovršeni, vidjeli su u njemu nadu, a on se pretvorio u jako veliku pokondirenu tikvu.
Dokazao je da su mozak i džep uvijek u tijesnoj vezi, što je džep puniji to je mozak prazniji, da novac ubije svaku empatiju za siromašne, do jučer bliske.
No što se sada dešava u glavi birača, što se dešava u glavi umirovljenika koji su svoju starost povjerili ljudima bez zrnca empatije,koji ih bez imalo srama uvjeravaju da dobro žive s mirovinom koja nije dovoljna za pola mjeseca, da se neka strpe još četiri godine.
Čerti po četiri, nakupilo se godina, baš kao i milijuna kod onih koji su krali.
Dovoljno smo učili, dovoljno smo se naslušali obećanja koja nisu izvršena, previše se novaca sakupilo po torbama da bi i dalje vjerovali, trpjeli i šutjeli.
Ima pravo dr. Capak, muzika se mora stišati, ali ne zato da bi nestala Corona, već da se čuje glas, jer kada čovjek umre, njemu je potpuno svejedno od čega je umro, no živima nije i ne smije biti, mora se čuti glas da ne želimo umrijeti od siromaštva, a ono opasno prijeti.
Ove jeseni moramo reći, da ne želimo više skupo plaćati performere, već ljude koji će dići svoj glas u ime siromašnih, starih, bolesnih, prevarenih, ovršenih, podcijenjenih i raseljenih.
Dobar političar je onaj tko jasno i glasno govori na jeziku kojeg razumiju oni koji su za njega glasali, a mi u Hrvatskoj,
sve manje razumijemo, a sve više trpimo.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo