Podjeli

Previše se larma oko stvari koje građanima malo znače, a previše šuti o onome što nam život određuje.
Ministar vanjskih poslova sav ustreptao, nakostriješila mu se kokotica  na glavi, radi ukidanje viza za  Ameriku,
a stvar blijeda, umjesto vize trebat će potvrda.
Amerika ima pravilo da kada se spusti broj odbačenih zahtjeva za izdavanje viza ukine vize za građane te države.
Jedina  njegova zasluga u ukidanju viza za Ameriku je ta da se poklopilo vrijeme pandemije s njegovim mandatom, pa je bilo manje odbijenica , zbog toga što ljudi nisu putovali.
 No to neće spriječiti naše “napuhance” da uveliko trube kako je to njihova zasluga.
.
Ove godine umrlo je 6000 umirovljenika više nego lani, o tome se šuti , a mirovina na povijesno najnižem postotku s obzirom na plaću koja također nije velika.
Mjere koje najavljuje vlada kako bi pomogla u krizi su vaučeri za odgodu računa, a ne ukidanje PDV i trošarina čime bi se spustile cijene da se može preživjeti.
U Saboru burna rasprava o skidanju PDV na “uloške” a o pljački građana od strane banaka niti riječi.
Država  je prepustila građane da ih čerupaju banke, ovršitelji, kamati, reketare davaoci usluga,  teleoperateri, maltretiraju” Agencije za naplaćivanje dugova”.
Prije hvaljene investicije pokazuju nemogućnost opstanka.
 Nekada optimistični Kinezi prodaju Krapinske Toplice, postali su pesimisti, u toplicama koje bi trebali puniti naši penzioneri  na oporavku, samo svrate zatvorenici radi promjene zatvorske atmosfere.
Između Banskih dvora i Pantovčaka stalno grmi i sijeva, nikada više nesporazuma i gnijeva.
Dečki treniraju mišiće, a država na rasprodaji, umire polako.
Provlači se pitanje gdje je tko bio 91, a u povijesti bi moglo biti važno pitanje gdje je tko bio i 2021.
Tko je dopustio da potresom razoreni gradovi čekaju dvije godine na početak obnove, dok građani žive u nehumanim uvjetima dok se na čuvanje praznih gradskih stanova troše milijuni?
Tko je dopustio da banke opljačkaju 700 milijuna kuna građanima s kreditima , ovrhama otimaju generacijama stečenu imovinu?
 Koliko se naših građana izazvanim stresom  razboljelo, dobilo PTSP-A od uvjeta u kojima živimo, u nemogućnosti drugog izlaza presudilo sami sebi.
 Napuštena imanja po cijeloj Slavoniji prodaju se u bescjenje, nekada ponosni “gazde” pobjegli od ovrha i blagodati koje im je servirala ova uspješna Vlada.
Guverner HNB o ničemu pojma nema, ministar financija, kao kobac, vreba da se nešto skupi u mirovinskim fondovima da “uplodi” u ništa.
Oboje nalickani, Guverner umjetno razbarušena kose, boje ostarjelog plejboja više brinu o redovito posjećenosti domjenaka, nego o standardu građana.
Koliko je obijest uzela maha pokazao je Zagrebački Župan. Naručio za osoblje bolnice slavlje zbog izlazak iz bolnice.
Osoblje je počastio s vrhunskim kateringom u kojem je bilo 13 butelja vina.
Nisu toliko ni važni novci koliko je važna činjenica da je zbog njegovog oporavka osoblje trebalo slaviti i obilato zaliti, bez obzira na to što su taj dan čekali drugi pacijenti, hitni pacijenti, zakazane operacije.
Pokazuje se time da su se našli međusobno prepoznali svi koji se vode ciljem: “Use zase i podase!”.
 Podijelili funkcije, podijelili tvornice, podijelili NO.
Uselili se u krvotok države i razaraju crvena krvna zrnca. Država postaje anemični bolesnik prikopčan na aparate koje nam šalju donatori .
  Zakon o obnovi “uštimava” se tako da bi se ostavile rupe koje bi mogle progutati i sakriti nove torbe, sakriti nove muljaže.
Umjesto da se pristojno plate hrvatski radnici dovode se stranci koji ništa ne razumiju, kojima treba godina dvije da nauče jezik, a desetljeće da shvate sve zakulisne igre.
.Stranci nisu bolji radnici od Hrvata, ali će šutjeti o pljački baš kao što smo i mi šutjeli, radi domoljublja, dok su se pljačkale tvornice. Dok smo bili zaneseni vizijom velikih Hrvata, ogolili su nas do gole kože.
Predugo traje “južina” vrijeme je za pravu “buru”, onu koja odnosi bolest, a zori nedozrelo, ona koja pojačava imunitet.
Hoćemo vratiti Hrvatsku osnaženi imunitetom, vratiti joj crvena krvna zrnca u krvotok !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo