Podjeli

Dva mjeseca smo slušali kako Vlada čini sve da do poskupljenja osnovnih živežnih namirnica ne dođe. Svaki dan vijest o tome da samo treba čekati do 1.4. pa ćemo vidjeti kako oni drži sve konce u rukama. I dođe taj dan i sve koji su bili u dućanu vidjeli su da je sve skuplje nego je bilo.
Na mirovinu se čekalo pred bankama koje ju isplaćuju prvog u mjesecu  od ranog jutra, povišica je potrošena u prvom satu odmah kad je mirovina podignuta
Nema čovjeka u Hrvatskoj koji ne vidi da mirovina ne prati troškove života, 2,24 % povišice mogao je izračunati samo onaj tko je duboko pokvaren korumpiran čovjek.
No razočarenju nije kraj, zbog te mizerne povišice mnogi će fulati razred za dodjelu pomoći za energetski dodatak. I to je Vlada najavljivala dva mjeseca, poslala gospođu Mađarić na TV, koja je na EU plaći ,da bi rekla da dodatak ide odmah poslije mirovine, više to ne važi, sada vele da će biti u petom mjesecu , a sigurno ne i prvoga u mjesecu.
Za one koji imaju djelić inozemne mirovine i morat će čekati do 7 mjeseca, ako na vrijeme upute zahtjev.
Iz ove prakse jasno se vidi, da se njima fućka za građane, više puta su devastirali mirovinski fond, kada postaje jasno da se s tim što daju kao mirovine, ne može živjeti, onda daju nešto sitno, ali i to s velikim zakašnjenjem i na žalost za neke prekasno.
Domaće teme trpe radi rata u Rusiji, a polije rata kod nas će oporavak teže ići nego u Ukrajini, jer svaka nesreća koja zadesi Hrvatsku za nekoga je dobra prilika.
Corona je doktora Beroša uzdigla do zvijezda s kojih je tresnuo poput kamena. Njegov pad ništa ne može zaustaviti , da ga sada Plenković ide braniti razjario bi sve one koji su u pandemiji mukotrpno radili, a ništa zaradili.
Sve one koji čekaju na preglede danima pa i godinama, loše je, da lošije ne može biti,
Hrvatska je u Coroni po smrtnosti bila u samom vrhu svjetske ljestvice. To obitelji preminulih neće zaboraviti ,a u tom teškom povijesnom trenutku ministar zdravstva pomogao je svom prijatelju da mu to bude životna poslovna prilika.
Taj čovjek, kada Vili više neće biti ministar, vrati će se u cvjećarnu.
Era Milan Bandić tako je lansirala mnoge poduzetnike, Milan je umro i sada ti ljudi “kmeče”, rasipaju smeće po gradu jer nemaju ideju to će sada sa životom.
Brat Miljana Brkića došao je iz Australije kao soboslikar, začas je imao preko 30 poslovnih prostora u Zagrebu, za njih nije gradu plaćao najam, ali je ubirao podnajam.
Takvog poduzetnika  s takvim idejama može samo iznjedriti duboko pokvareno uređenje.
Bandić je držao HDZ -e na vlasti i omogućio Plenkoviću stabilnu većinu s kojom se stalno hvale, u toj stabilnoj većini mnogi su zaradili optužnice, a sada dva zastupnika drže cijelu državu u pat poziciji.
Rekonstrukcija koja odgađa pad jako lošeg vođenja državom nije rekonstrukcija nego produžetak agonije.
Svaki dan otkrivamo bezobrazno otimanje i prisvajanje zajedničke imovine, drsku pljačku staraca od sudaca i socijalnih radnika, advokata koji si prepišu imovinu osamljenih staraca, cijela zemljišta koje onda prenamijene u građevinsko turističke.
Za lovište Tedeschija iz proračuna se daje milijun, a on plaća najam 100 000, on za paštetu od tune, u tvornici daje oko 5 kuna, a nama naplati 2,5 eura, a većina umirovljenika u Hrvatskoj digne mirovinu na šalteru banke, a ostavi ju na šalteru pošte za režije.
Takve nejednakosti nema niti jedna država u svijetu, bogate zemlje bogate su zbog toga što imaju građane koji su pravedno plaćeni za svoj rad, penzije su dostatne za uživanje u starosti u sitnim životnim radostima.
Kod nas najveće cijene, a najmanje plaće i mirovine,raj  za sve koji love u mutnom na štetu  onih koji rade.
Ova Vlada je stabilna zbog laži koje neumorno smišljaju, ništa  nam nije dala i neće dok god mi ne kažemo dosta, želimo da odete u kompletu, umorni smo od čekanja, od hodanja po dućanima tražeći sniženja, to što “ušparamo”otme nam banka za naknadu.
Na računu za plin, za koji je smanjen PDV, osvanula je fiksna naknada, to nam pokazuje da se suština ne mijenja, samo se pljačka drugačije zove.
Poruka Vladi od umirovljenika iz Hrvatske bi trebala biti, ponizili ste nas do kraja, mi nemamo druge opcije nego ustati iz kaljuže siromaštva, i da, ne želimo čekati drugu zimu kako bi se  gladni smrzavali.
Vi ste se dokazali u tisuću problema, a niste ponudili niti jedno rješenje, osim laži.
Rekonstrukcija zla, donosi rekonstruirano zlo, rješenje je maknuti zlo iz naših života.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo