Podjeli

Ovo što nam je jučer ispričao Žinić najveća je uvreda hrvatskim građanima.
Tvrditi da 15 godina čeka rješenje na kuću na dar za koju,kako sam kaže, zna da nema pravo, tvrditi da je danas razgovarao s Plenkovićem i da je sve u redu oko toga jer je plaćao režije najniži je stupanj ljudskog besramlja.
On je sve rekao, na potezu je Plenković, već sada bi se trebao koprcati u krevetu i čekati da svane kako bi Hrvatima priopćio da Žinić više nije ništa ,samo običan mali muljator.
 Ako će sada tražiti “Duboko Grlo”,krivca među novinarima, onda će se i on definirati kao muljator iste vrste. Za postradale građane ovo je previše, ni ministar Horvat nije puno bolji.
Petlja, mota, optužuje, a ostaje namjera da Siščane smota za obnovu, spominje prirez kao krimen gradonačelnici a uveo ga je HDZ, a zaboravlja da građani grada Zagreba plaćaju najveći prirez u državi i šire, da tim novcima upravlja Bandić njegov partner koji ih je održavao na vlasti,u proteklom mandatu,da građani 10 mjeseci nakon potresa još borave u alternativnom smještaju.
Fond za pomoć građanima u slučaju prirodnih nepogoda bio je prazan. Građani su olako prošli preko toga,pa čovjek koji se sklonio na sigurno u vrijeme rata, sad u najvećoj drami koje je snašla ljude,pametuje s visoka.
Arogantno nas uvjerava da ne znamo čitati što piše,da napisano ima drugačije značenje od napisanog.
To drugačije značenje od napisanog koristio je Žinić 25 godina i sad je već sredio da oronula kuća u njegovom vlasništvu, koja nije stradala u potresu dobije crvenu naljepnicu,samim time bude u kandidat za državnu obnovu.
Takvo ponašanje uvreda je svakom poštenom građaninu Hrvatske koji se trudio i kroz život gradio dom za svoju obitelj.
Uvreda je umirovljenicima Hrvatske koji s mizernim mirovinama jedva preživljavaju, a sada su od toga maloga što imaju djelić darovali postradalima ljudima.
Uvreda je za sve ljude koji su  pokazali da imaju veliko srce, uzurpacija prava na osnovi učešća u Domovinskom ratu mora prestati.
Hrvatski umirovljenici ne smiju gladovati da bi uzurpatori dobro živjeli. Žinić koji nije gospodin, imao je i najveću plaću kao  Župan jer je koristio pravo na porezne odbitke na osnovu invalidnosti.
Nekoliko tisuća kuna bila mu je veća plaća radi invalidnosti od 30 %, samo s tim novcima mogao je sagraditi kuću. S ovom novom poreznom reformom dobio je još oko 1000 kuna više.
Ovim primjerom i ovim sličnim o kojima smo čitali ovih dana, vidi se jasno za koga je namijenjena porezna reforma..
Jučer s terena vijesti da Pleter više ne dostavlja hranu svim postradalima.
U Strašnik nisu poslali ništa, opet su izmislili neka nova pravila kako da izostave veći broj stradalnika.
Danas je teški dan za Plenkovića, mora zauzeti jasan stav, nema izmotavanja, pravilnik kaže da stan može koristiti osoba bez riješenog stambenog pitanja.
 Žinić ga ima  riješenog 4 puta, Plenković može poslati Medveda da ga spakira, samo tako može imati pravo da opet stane pred građane Hrvatske,
pred umirovljenike koje se ovršuje za račun za režije koji nisu platili jer su možda morali kupiti lijek.
Ljudi u Zagrebu da bi dobili opet grijanje i popravili dimnjake, zadužili su se kroz pričuvu i sada im pričuva iznosi 500 kuna a imaju mirovinu oko 2000.
Slušaju samo priče o obnovi a ona nikako da počne.
Dosta izmotavanja,dosta Horvatovih priča ,
danas tražimo akciju.
I nije dosta da akcija stane na Žiniću, pronaći svakog tako zbrinutog, svakog tko se okoristio ratom u njemu je našao priliku za sebe,
prevelika je to cijena koju plaćaju građani koji su u ratu sudjelovali bez računa.
Više nam ne trebaju novi dokazi o nepoštenju, svaki dan  dobijemo poneki , trebamo neki o mrvici poštenja, to bi pomoglo da se građani malo pridignu,
satrle su ih dobre namjere koje su ih odvele u pakao siromaštva.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo