Podjeli

Jučer je naš predsjednik kojemu jezik brza a kako ja imam istu falinku nekako mi je drag, obznanio kako je CV sadašnjeg ministra gospodarstva Tomislava Čorića godine gospodnje 2012. bio na njegovom stolu na Ibleru ali on ga nije primio jer nije običavao primati dotepence. Nemam razloga ne vjerovati predsjedniku iako se osobno ne poznajemo. Ah da, bila sam na jednom skupu SDP-a kojemu je i on nazočio i susreli smo se kasnije nakon službenog dijela programa. Ne u ozbiljnom razgovoru, gdje sam ja za to? Nego onako mimoišli se, svaki sa svojim pijatom u rukama a u pijatima pečene kobasice i kruh, čak ni salate nije bilo. On, ležerno odjeven u majici i hlaćama do koljena (bilo je ljeto) a moja malenkost kao da ga je pratila : košuljica i rebatinke. On je nosio sandale a ja patike – tog ljeta nisam smogla za ljetnu obuću. Dakle, u prolazu samo smo se drugarski pogledali i nisam stekla dojam da je takav tip da bi mi oteo sadržaj pijata, čisto pristojno i normalno čeljade. Ah, da, i danas zamjeram što nije bilo salate i sve krivim onog Franka iz Šibenika koji je sve predvidio i organizirao ali salatu zaboravio. Odoh ja od teme, ali šta ću kad sam tako pričljiva. Tako je predsjednik jučer obznanio da mu je CV našeg ministra donio Davor Bernardić. Davora sam imala priliku upoznati i ostavio mi je dojam simpatičnog, pametnog i pristojnog mladog čovjeka i ne ide mi u glavu da bi on mogao nosati i dijeliti životopise potencijalnog kandidata za partiju a da ga ovaj nije prethodno zamolio.
Tijekom dana stvar se potpuno razjasnila. Iz ministrove urnebesne izjave jasno je da dobro poznaje Davora Bernardića i da je moguće da se njegov životopis našao na stolu ondašnjeg predsjednika SDP-a ali on nit je ikad želio niti namjeravao učlaniti se u tu stranku.
Kako nisam educirana i slabo se razumijem u politiku mozgam šta je naš ministar namjeravao: možda je dao tiskati svoj CV u ograničenom broju primjeraka pa ga dostavio samo odabranima i zaslužnima da to vide a možda Davor samo ostavlja utisak pristojne osobe, ali mu je, dok su pili kavu na štekatu, potajice iz torbe izvukao taj nesretni životopis i uručio ga svom šefu na ocjenu, uz preporuku kako bi partiji stručnjak takvog kalibra itekako dobro došao? Nemam odgovora i nikako dokučiti što je naš Tomislav mislio kad je tako dijelio obavijesti o svojoj osobi. Evo ja npr. čak na nešto sličim, završila sam neke školice (bolje da ne spominjem svoju sramotu kako sam odustala nakon dvije godine studija na Filozofskom u Zadru samo zato što sam dva puta pala na starocrkvenoslavenskom – tako se to onda zvalo, pala u depru, digla ruke i predala se – ali to je uobičajeno u mojoj familiji: uvijek promašimo prvi izbor). Tako neuspješno čeljade a potpuno čistog CV što se tiče članstva i u onoj Partiji iz koje je uspješno prebjeglo k pobjednicima najmanje 80% dotadašnjih članova dobila sam 1989. godine poziv da se u učlanim u brzo rastući pokret uz garanciju za napredovanje i u profesionalnom i političkom životu. Ih, obećanja…mačku o rep. Otkako sam stekla svijest o sebi odmah sam naslutila da nisam podoban materijal za političke stranke. I danas sam uvjerena da se uvijek treba držati podalje od vlasti makar bila trenutno vladajuća opcija koju podržavaš ili ona koja ti nije baš mila, jer k vragu izlaziš na izbore i moraš nekoga zaokružiti.
Čisto mi je drago što naš ministar nije takav jer da su svi kao ja zamro bi sav politički život u Domovini i ne bi se pučanstvo imalo čime zabavljati. Sve mislim kako se aktualni ministar nije dao obeshrabriti prvim neuspjehom nego je pokucao na druga vrata. ️Uspješno! I dobro je da je tako jer tko bi kao on mogao upravljati gospodarstvom ove zemlje, drmati Inom, vjetroelektranama, potpisivati sporazum Janafa s poslovnim partnerom u svojstvu svjedoka i konačno odbiti molbe one napasne Josipe ali ne tako da je zauvijek odbije od sebe nego onako, fino, diplomatski…nešto odmah potpisao čim se dograbio ministarske fotelje ali kasnije je jako pazio s kemijskom olovkom.
Čim sam ga jučer ugledala na ekranu pljesnula sam rukama: pogodila sam. Sve ovo vrijeme što ga nije bilo a jako nam je falio on je posvetio svom vanjskom izgledu. Autfit mu je OK i odmah s vidi da to nije prosječan čovjek koji se došetao u stranku nego ozbiljan, pametan političar kojemu predstoji još blistavija karijera. Neću dužiti nego samo malu napomenu predsjedniku RH: predsjedniče ne toliko napadati našeg Andreja. U posljednje vrijeme u očekivanju novog ataka prestao je i kosu prati. Daj mu koju noć mirnog sna. Em smo Hrvati!☮️😅
Anna Kowalska


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo