Podjeli

Došli smo i do kraja godine po vladajućima “godina isporuke,” a za većinu pad standarda na najniže grane .
Cijene u dućanima i danas hvataju zalet, maslac Dukat 29,99 kuna za 250 grama, a bavarski u Eurospinu 15 kuna okruglo.
Mirovine su tek tolike da drže. glavu iznad vode, kada Plenković udjeli dodatak plati se zaostala rata za struju ili vodu, taman da se ne umire od gladi, ali puno premalo za živjeti bez stalne prijetnje da će neki sitan kvar pomoći da pukne nategnuti račun.
Za sada toplo vrijeme, građane čuva od smrzavanja, ali i to vlada prepisuje sebi u zasluge. Dva prosvjeda obilježila su prosinac, prosvjed majki i njihove djece kojima je potrebna posebna skrb i stradalnika u potresu jučer u Petrinji.
Najugroženije skupine, besramno ostavljene da vegetiraju na obećanjima ove besramne vlade koja se kiti lovorikama dok oni pate.
Cijeli paket pomoći za invalide podmiriti bi se mogao od onoga za što se tereti Gabrijela Žalac, kojoj je napokon stigla optužnica u kojoj piše da je državni proračun RH oštetila za 300 000 eura
Platila je softver koji  košta otprilike 2,7 milijuna kuna oko 1,73 milijuna eura što iznosi 12,99 milijuna kuna. Proračun EU oštetila je za milijun eura.
Gospođi Žalac široka leđa je čuvao sam Plenković, dok su je policajci odvodili on je pričao bajke o njenoj privrženosti i zasluzi našoj Domovini.
Pri samom kraju “godine isporuke” EU je crno na bijelo, poslao račun koliko je koštalo to domoljublje, hrvatske građane, skromne domoljupke kojoj je i Mercedes iz nepoznatog smjera doletio u dvorište.
Paro ljupka je djevojčici koju je pregazila na cesti u stilu svoje lažne skromnosti na dar odnijela posvećenu krunicu. “Godina isporuke” otkrila je bravuroznu ekonomisticu koja je obrnula milijune na dugovima Dalekovoda , metodom koja bi mogla ući u financijske anale uspješnosti malih ljudi.
Povijest je zabilježila uspon u nevjerojatne visine uspješnosti malog dućana koji prodaje klupka konca , i igle različitih veličina. I gospođa Rada i deda Dane krili su se iza odanosti vjeri i u crkvi skupljali milodare.
Svaka medalja ima lice i naličje, lice skromno i ponizno, naličje puno nekretnina i oholo nestvarnih bankovnih računa.
Sutra nam Plenković priprema novu predstavu, dolazi Ursula kao prijateljica, zaštitnica, žena koja ima dnevno plaću 10 895, 44 HRK, tjedno 54 477, 83 HRK doći će podići na našem bankomatu eure  za kavu s Plenkovićem.
Kavu će popiti na  Petrolovoj pumpi u Sloveniji, baš kada se Petrol uzjogunio da mu je malo novaca koje je zaradio u Hrvatskoj.
Parada koju će izvoditi s blindiranim autima i pratnjom platit će siromasi koji nemaju problema s konverzijom, svoje kune zamijenili su za hranu, jučerašnja milostinja taman im je pokrpala godinu do kraja.
Ursula glumi “skromnicu” bez eura u džepu, Plenković glumi velikog državnika, a hrvatski građani ništa ne glume ,oni smo trpe sve veće siromaštvo.
Plenković nas je uvukao u svoju igru, igru prijestolja i moći koja se zasniva na lažnom domoljublju, posljedica takve igre je siromaštvo milijun ljudi, a ima ih koji su spremni pljeskati tome.
 Dok mi gledamo igrokaze koji koštaju milijune, pljačke koje su otkrivene u protekloj godini padaju u zaborav, Plenković kupuje podršku s našim novcima, hvali na sva usta one koji su se dali kupiti, stvara novo gnijezdo  gdje će se grijati nove izdajice svojih birača.
Počnimo godinu na novim temeljima, raspustimo kazališnu družinu koja nam vrijeđa pamet i dostojanstvo, spustimo zavjesu, predstava je skandalozno loša.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo