Podjeli

Ovih dana, u Varaždinu su predane kandidature stranaka i nezavisnih lista za prijevremene izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina, koji građane očekuju 16. travnja. Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, iz redova varaždinskog SDP-a, za prijevremene izbore dosad je okrivljavao politikanstvo oporbe i opstrukciju kojoj je aktualna Gradska vlast bila izložena. Opozicija pak, u kojoj je najglasniji bio bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, za izbore je krivila gradonačelnikovu nesposobnost da osigura većinu u Vijeću.

Podsjećamo, tjednik Nacional u veljači je objavio transkripte iz afere “Pročistač” između Nevena Bosilja i Brune Istera, direktora gradske tvrtke Varkom, u kojima Bosilj još prošle godine najavljuje svoju ostavku – ali tek nakon što mu prođu dvije godine mandata – kako bi tu funkciju mogao preuzeti njegov zamjenik i aktualni šef varaždinskog SDP-a Miroslav Marković. Također, prije nekoliko dana iz prisluškivanih razgovora “iscurili” su novi transkripti koji otkrivaju kako je Čehok već tijekom lipnja i srpnja prošle godine, kada su navedeni razgovori snimani, planirao uvjetovanje svoje podrške HDZ-ovom županu Anđelku Stričaku i županijskom proračunu ukoliko HDZ podrži Bosiljev prijedlog gradskog proračuna.

Međutim, za naše čitatelje ekskluzivno donosimo nastavak ove sage, odnosno nove transkripte prisluškivanih razgovora temeljem kojih se može postaviti pitanje je li  varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u to vrijeme pogodovao Robertu Gotiću! Riječ je, dakako, o bivšem predsjedniku GK Grupe i bivšem varaždinskom gradskom vijećniku iz redova HDZ-a, kojem je štošta nuđeno u zamjenu za uređenje stana kazališnoj glumici i poduzetnici Senki Bulić. Spomenuta je imenovana intendanticom HNK u Varaždinu nekoliko mjeseci nakon dolaska Nevena Bosilja na čelo Grada Varaždina, između ostalog s ciljem da smiri uzavrele strasti 60-tak zaposlenih u tom lokalnom (zlobnici kažu da je sada riječ o provincijskom) „hramu kulture“.

Radi merituma ove priče treba znati da je poduzetnik Robert Gotić uhićen prošle godine u aferi “Pročistač”, zajedno sa Željkom Bunićem, bivšim direktorom Varkoma, zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano za projekt dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Naslijedio ga je na mjesto direktora Varakoma nezakonito izabran SDP-ovac Bruno Ister koji je uz puno popratnih prostačenja pokrenuo niz nevjerojatnih (prisluškivanih) razgovora, a počeli su ovako:

 

  1. svibanj 2022.:

 

LUCIJA GOVORI Robi, ovak .. Znaš koja Lucija?

 

ROBERT GOVORI Znam Lucija, Lucija, Lucija.

 

LUCIJA GOVORI Upravo tak (i nastavlja) zovem, bila sam sad kod gradonačelnika na jednom sastanku sa intendanticom HNK u Varaždinu i veli meni gradonačelnik; zovi Gotića. Znači pojavil se jedan problem i veli zovi Gotića da ga riješi ako želi da bude onak kak sam se dogovoril s njim, vezano uz onaj problem koji želi da mu riješim.

 

ROBERT GOVORI Niko meni ne treba rješavati probleme Lucija moja draga, ali dobro, budem videl.

 

LUCIJA GOVORI A koji je problem kod HNK – HNK ima jedan stan u vlasništvu i trebali bi uređenje tog stana.

 

ROBERT GOVORI Aha…

 

LUCIJA GOVORI Nemaju sredstva.

 

ROBERT GOVORI Hmhmhm

 

LUCIJA GOVORI Da nekoga se pošalje, uglavnom reci Gotiću neka pomognu HNK i ja budem mu riješil ono. Nekoga da pošalješ da ide s Arsenićem, voditeljem da vidite kaj treba i tak dalje jer se intendantica nova nemre useliti unutra jer treba.. (nerazumljivo..)

 

ROBERT GOVORI AHA.

 

LUCIJA GOVORI Hoćeš onda ja velim voditelju tehnike iz HNK da se nekome od tvojih javi pa ti preneseš ili kaj..

 

ROBERT GOVORI Ne Lucija, bude se neko tebi javil pa budemo vidli o čem se radi.

 

LUCIJA GOVORI Može i tak.

 

Pozdravljaju se.

 

LUCIJA GOVORI Samo prenosim obavijesti..

 

Smiju se.

 

ROBERT GOVORI Kako ću ga napizdit kad ga vidim.

 

Iz citata daljnjih transkripata, vidljivo je kako je Robert Gotić pokušavao preko gradonačelnika ubrzati proces rješenja proširenja kolnog ulaza te izgradnju podzemne garaže za nekretninu u Kukuljevićevoj ulici, dok je zauzvrat gradonačelnik Bosilj od Gotića tražio da se uredi stan u vlasništvu HNK Varaždin kako bi se tamo mogla useliti intendantica Senka Bulić. Stan je kazalište naslijedilo od pokojnog glumca Tomislava Lipljina za potrebe smještaja glumaca i gostiju HNK Varaždin.

 

14.lipanj 2022.:

 

BRUNO PITA Kaj Gotić priča?

 

NEVEN GOVORI Kak su ga reketarili na ovoj neki, fidika nadzorni za veli nije tebi ni rekel oko nekog osiguranja, onoj kaj sve protiv svih mogućih elementarnih nepogoda ne znam kaj onda je na kraju ispalo da osiguranje košta 500 hiljada EURA.

 

BRUNO GOVORI pa toga sam potjerao, vrlo brzo sam ga potjerao.

 

NEVEN GOVORI a ništa ja sam ga oženio da napravi, već je, pazi ja sam sam rekel da riješimo onu garažu njemu, a nek on riješi, nek se malo isprsi ko sponzor HNK-u onaj stan od Lipljina se raspada kaj ga ostavio HNK-u, on to već sad uređuje i sad budu tam imali kad postojeći glumci i ostalo se se bude to riješilo.

 

BRUNO GOVORI eto vidiš se bude dobro, ovaj mi prtlja s tom dozvolom za

pročistač u pičku materinu…

I na kraju, da blago citiramo direktora Brunu Istera iz hrpe transkripta koje ovdje iz obzira prema čitateljima ipak ne objavljujemo: „(…) Sve je tu jasno ko dan u pičku materinu (…)!“

 

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo