Podjeli

Tjedan je loše počeo. Ponedjeljak je začinjen izjavama političara koje liče da su nastale na gajbama od pive ispred lokalne samoposluge od lokalnih veseljaka.
Nije smiješno, tragično je da čovjek koji je Premijer države priča o profiterima od Corone, a svaki dan mu odvode prijatelje profitere u Remetinac
Na krilima profitera rata postao je i Premijer države, neki dan u Vukovaru nije se distancirao od njih.
Priča o strahu od vatice, a vozi se u oklopnjaku od milijun i po kuna jer se boji građana,  Boji se šezdesetogodišnjakinje kojoj nije do političkog angažmana , nego ga usput spominje, glavna su mu prijetnja.
.
Nimalo nije smiješan, nema roditelja koji bi ga poželjeli za kuma vlastitom djetetu, malo ima prijatelja koji nisu u profiterskoj vezi s njim
Zamjera nam interes za svoje prijatelje, nije ga briga tko ima kuću ili dvije, nije ga bilo briga niti što je Rimac htjela struju skupu za građane, neće građani propasti, niti država ako netko ima 7-8 nekretnina stečenih od profita na koji nije plaćen porez.
Niti ga je briga što je Gabici sletio Mercedes u dvorište, među profiterima se događa. I Žinića je branio, bio mu je uzdanica i Župan koji mu je donosio potporu u glasovima, Nije ga smetalo što je Žinić uzeo stan i kuću mimo zakona i ne zanima ga je l’ je vratio.
Da nije bilo Žinića možda i ne bi pobijedio
Da nije bilo Žinića i Bandića sigurno ne bi pobijedio.
Toliko o profitu, ne smeta ga što je umrlo 6500 tisuća penzionera više nego lani.
Njihove mirovine neće podijeliti onima koji su preživjeli, već će njima osigurati nove glasače, to je Corona profit koji se veže direktno uz njega.
Žalosno je bilo gledati jučer Gabričevića kako  mu svojim prisustvom daje podršku tobože u ime umirovljenika.
Gabričević kao spomenik od inoksa za podsjećanje sljedećim generacijama kako izgleda izdajnik svoje generacije.
Niti Raspudić se nije proslavio. Zapeo za umirovljenike i njihovo slobodu odlaska u kladionice. Nino kao da je doselio iz Kalifornije. Nema pojma da hrvatski umirovljenici nemaju za hranu i da se klade jedino da li će im mirovina izdržati mjesec.
Nino se ne snalazi u tome, ni slučajno da bi o tome nešto rekao u Saboru. Niti on  niti gospođa Marija ništa ne znaju da je “ekonomska Sloboda” temelj svih Sloboda..
Gospođa Marija veliki borac da se privilegije koje je dijelio Bandić proglase stečevinom.
Nino niti da bi se osvrnuo na jučer otkrivenu “svinjariju” direktorice Holdinga Ane Stojić, Gospođa je u tajnosti prodala stečevinu radnika ZET-a, radničko odmaralište na Lošinju koju su radnici kupili 63 god. Prodala u tajnosti za 18 milijuna tajkunu Perenčeviću kojega vlasništvom pokrivaju Rusi u hotelu Jadranka .
Radničko odmaralište postat će tako smještaj za osoblje ruskih bogataša koji ljetuju u hotelu Jadranka.Hotel je postao poznat po glamuroznom vjenčanju juniora Tedeschija koji je oženio Niku kćerku Perenčevića.
  Pitanje prvog Perenčevičevog milijuna još je uvijek tajna , no nedavno je otkriveno da su mu računi u sigurnoj poreznoj oazi.
God. 1990 radio je u  MUP-u u Zagrebu i vozio je zastavu 127. Sin koji je naslijedio novostvoreni biznis bio je pomoćnik Škegre u izgradnji autoputa Zagreb – Rijeka, s tek navršenih 25 god.
 Gospođa Stojić poznata je bila po tome da je kupovala robu u istom dućanu kao i Josipa Rimac, cipele 7 a torbica 5 tisuća kuna i uvijek se smijala na svaku Bandićevu šalu, naročito kada se Bandić sprdao s novinarima i seksističkih ih napadao. Gospođa je kćer osuđenog ratnog zločinca iz BIH.
 Plenković i nije nešto branio novinare, no vremena su se promijenila, djeca ne smiju snositi posljedice svojih roditelja zbog toga postoje dvojna državljanstva.
 Dug Holdinga ravan je ratnom zločinu i iznosi 4,8 milijardi.
Za te novce mogla se obnoviti porušena  Banija i Zagreb.
U Zagrebu ima i novih pozitivnih pomaka. ZET nakon dugog vremena bilježi pozitivan poslovni rezultat.
Iako je  prodaja karata pala za 117 milijuna ZET je u plusu od 670 000 milijuna. Na žalost time mora pokriti naslijeđene dugove.
U ZET-u je odlaskom stare “garde” začepljenja rupa kroz koju je curio novac .
“Nije u šoldima sve” pjevao je Mladen Grdović kada je imao šoldi, sada mu ni ne pada na pamet da tako nešto zapjeva ipak je poanta u novcu, a ne u notama.
Corona je dobar izgovor za mnoge profite u obnovi. U cjelovitoj konstrukcijskoj obnovi koju provodi država, projekt za izmjenu dimnjaka košta 24 000 kuna s izvedbom 28 000 tisuća. Dimnjak skida 100 tonska dizalica.
 U privatnom aranžmanu  izmjena i izgradnja dimnjaka ukupno košta 10 000 kuna i dva tri dečka to obave u istom danu. Cigle sami spuste na dvorište i naprave dimnjak.
Država inzistira na konstrukcijskih izgradnji i za sada samo obnavlja kuće sa zelenim naljepnicama.
Izgleda da je tu opet najveći profit, riječ koju s
gnušanjem izgovara Plenković.
O Slobodi niti ne sanjaju zarobljenici kontejnera i njihova djeca. Zarobljeni su unutar limenih zidova i svaki dan se pitaju gdje nestalo 105 milijuna kuna uplaćenih za njihovu obnovu. O tome niti riječi iz Banskih dvora, kada potroše jedan izgovor hitno pronađu drugi.
Nitko tko živi na državnom proračunu nema pravo pričati o Corona profitu. Političari se nisu odrekli svojih velikih privilegija u korist stradalnika potresa i umirovljenika čije mirovine ne pokrivaju troškove.
Generacija djece koje se danas bude u kontejnerima neće oprostiti ravnodušnost onih koji su u prilici učiniti nešto, a nisu.
Jučer je jedna vijest iz dalekog Japana ipak donekle popravila dan. Prije dva mjeseca tamo se dnevna zaraženost Coronom kretala oko 23 000 tisuće novo zaraženih na dan, a ovih dana to je oko 200 i neki dan su imali dan bez preminulih od Corone.
 Neki njihovi stručnjaci vele da je virus došao do točke kada se više ne obnavlja.
Mutacija virusa navodno se dogodila i u još 24 zemlje.
No Japan je daleko napatit ćemo se i ako je vijest istina, jedan virus iz porodice Sarsa već je tako nestao i to baš u Japanu. Nadajmo se da će se ponoviti. Do tada ljudi štite sebe, nitko to neće učiniti za vas i kao što svaki dan vidimo nikoga nije briga za male ljude.
Svađaju se oni koji jedu sa zlatnim žlicama svaki dan, imate pravo na svoj život i svoje strahove. Poslije Corone dolazi Corona siromaštvo, zlo dolazi u paru.
Da bi se zla riješili moramo se riješiti profitera svih “fela,” naročito onih koji viču “Držite lopova”, a držali su čvrsto “lojtre” dok je lopov krao, vidjeli ste Bačića sinoć u Dnevniku, nosača torbi Sanaderu.
 Brani se da nije znao što je nosio. Niti trunke krivnje  na njemu, nećemo valjda povjerovati da će nas on spasiti.
Corona mu je došla kao plašt nevinosti.
Hoćemo
 li pristati da u vlasti ima nevinih od onih koji su nas doveli na rub gladi, najveću smrtnost, zdravstvo pred kolapsom, gospodarstvo pred potpunim slomom?
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo