Podjeli

Ako se čovjeku desi da mu lopov ukrade novčanik u kojem su mu dokumenti, mala je vjerojatnost da će mu dokumenti biti vraćeni. Hitno mora otkazati sve kartice jer danas lopov može bez pina kupovati.
Drugi korak mu je da mora ishoditi nove dokumente. Za izradu dokumenata pored slike mora i imati novaca. Ako mu je lopov odnio svu gotovinu već je u problemu, bez kartice ne može do novaca, bez dokumenata ne može do kartice.Sada još ako nema Covid putovnice ne može ni u policiju
Izrada dokumenata košta, osobna, vozačka i svaka bankovna kartica se plaća,
Lopov vam je ukrao novce, a državi morate platiti da vam izda papire da postojite. Država zaradi na tome što vas je lopov pokrao.
Ovih dana naslušali smo se kako se u u našim institucijama koji trebaju progoniti lopove puno radi i za to im treba puno novaca. Krajnji cilj da se pokradeno vrati nije postignut. Samo u jednom slučaju država se uspjela naplatiti od pokradenog.
Jučer ministar Malenica veli da očekuje da mu Zlata Šipek razjasni sve o slučaju Žalac, nakon što je žena pred svim građanima Hrvatske već dva puta objasnila i oba puta slagala. Ministar traži što ili da gospođa smisli neku bolju laž, ili da potvrdi da je lagala
No potpuno je svejedno  dok  se novci ne vrate od tamo gdje su pokradeni.Ovaj put to je EU, no mi imamo na stotine slučaja gdje su pokradeni građani Hrvatske, godinama se vode sudovi i na kraju imovina ostane onome tko je pokrao, a građani Hrvatske ogromnim PDV i porezima financiraju istrage, beskonačne sudske procese.
Pokradeni smo od lopova i država nam je naplatila progon lopova a da nije vratila pokradeno
Najbolji je primjer Bandić, ostavio je 250 optužnica koje je država zatvorila uz ogromne troškove za sve porezne obveznike i još nam je ostao dug od 8, 2 milijardi.
Smisao poreza , prireza i ubiranje PDV je da funkcioniraju institucije i da se donekle formira socijalna zaštita.
Po ubiranju visine PDV drugi smo u EU, po visini socijale smo zadnji. Socijalna naknada za najugroženije je kod nas bila do sada 800 kuna, PDV 25%. U Sloveniji je PDV 22% a socijalna naknada 334 eura.
Državne firme koji ubiru PDV uopće nebi trebale imati dobit, jer država ne smije zarađivati na građanima.
Ako uzmemo samo primjer HEP-a. Struja za građane je preskupa, HEP posluje s velikom dobiti. Novci iz prikazane dobiti troše se za ogromne bonuse menadžerima, na donacije, reklame i sponzorstva. Veliki plakati na nogometnim utakmicama svjedoče o sponzorstvu, a građani kojima je do utakmice ne mogu kupiti kartu jer su platili preskupu struju, porez i institucije koje ih štite od lopova.
Kako radi država vidimo na primjeru aviona. Avioni bi trebali služiti kao obrana ili potencijalna prijetnja napadačima. Plenković veli da smo kupili vrhunsku tehnologiju iako su stari 10 god. a do isporuke će još ostarjeti, veli da smo postigli fantastičnu cijenu, no to je ipak samo tako u njegovim očima.
Ministar Radman ima sasvim drugačiji pristup, za potrebe svojeg ureda nabavio je super naprednu tehnologiju telefone po 1500 kuna koji imaju višenamjensku funkciju koju vjerovatno korisnici nikada neće spoznati.
Zamislite kakve bi telefone Radman kupio da je išao po sistemu kako je Plenković birao avione. Telefon star 10 god.uz poček na isporuku za još na tri.
 Za telefone bi to bila urnebesna smijurija, a za obranu je to vrhunska tehnologija.
Nema dalje  Plenković je i s avionima napravio smijuriju, kakav god primjer uzmete crknete od smijeha.  Uzmite primjer službeni auto za njega star 10 godina da ga najprije država plati pa na njega čeka još dvije tri godine ?
 Na jednostavnim primjerima stvari postaju kristalno jasne. Pravosuđe kod nas djeluje na istom principu kao i kupnja aviona. Plaćamo  sudske postupke po 10 god.i onda kad treba naplatiti uđu u zastaru.
Nema čovjeka koji bi kupio staru veš mašinu i još čekao na isporuku, a kod nas se od istog takvog postupka stvara senzacionalan uspjeh.
Punih 30 godina plaćamo državu i njezine institucije da bi nas doveli do većeg standarda. Danas imamo 50 % građana koji žive na rubu siromaštva od toga pola nema dovoljno za hranu.
Imamo na banci štednju po kojoj na svakog građana otpada oko 56 000 kuna.
Taj mali dio građana ima ogromne novce dok većina nema ništa.
 Ti su se novci nakupili od onih koji svaki novi dan proglašavaju velikim uspjehom Vlade, oni su bogati danas i sada.
 Penzionerima Plenković obećava veće mirovine za 10 godina kada ih više neće biti.
Po cijelom svijetu traži jeftine radnike da domaćim ne treba platiti više .
 6774 pripadnika HVO s prosječnim stažom od 7 god. ima prosječnu mirovinu od 3456 kuna a naših 500 000 penzionera s prosječnim stažom od 31 god mirovinu oko 2640 kuna.
To je fantastičan uspjeh ministra Medveda, Malenica i Banožić su već opisani ministar Radman je u kategoriji onih koje je bolje ne spominjati.
Čorić se za sada vrpolji u fotelji i čeka kada će doći na red Olafa ili pokajničkog USKOKA, ali i hoće li gladna Gabi propjevati o onome što su vješto sakrili.
Horvat za sada nije učinio ništa, a upravo u novinama vijest kako je država pokrala Borovo, naplatila je i zadržala njihov klirniški dug od Rusa 3 366 906 američkih dolara . Penzioneri Borova u mirovini, a to su njhovi novci, žive od 2000 kuna mirovine.
Podravka u ovom mjesecu nakon početnog uzleta izgubila na vrijednosti 780 milijuna kuna, mršava dobit uz veće cijene od 0,5 % stvar su knjigovodstva,  a ne stvarne dobiti.  780 milijuna kuna je 1/4 njezine vrijednosti.
To su primjeri kako Vlada vlada,
 fantastično je jedino kako se s takvim katastrofalnim  “uspjehom” usjevaju održati.
Danas ćemo pročitati kako se štedi na dnevnicama vojnika, to će nam ministar Banožić prezentirati kao odgovorno ponašanje.
Radi se ukupno o 10 000 kuna za vojnike, a vožnja ratnim brodom od Hvara do  Splita košta 90 000 kuna vožnja 1 min. ratnim avionom 1600 kuna.
Na tih 10 000 kuna on je natukao barem 500 tisuća samo na sebe .
Upravo kako radi i Plenković, najbolje i najskuplje za sebe a najmizernije za građane.
Hoćemo vjerovati brojkama ili lažljivim političarima treba  se poklopiti s stanjem na računu, s visinom mirovine ili plaće, s godištem veš mašine , s markom fiksnog telefona kojeg imate i sa snovima koji se nikada neće ostvariti.
Hoćemo glasati i dalje za one koji dobro žive jer nam skupo naplaćuju neoprez pa su nas lako pokrali.
Sjetite se početka priče, lopov vam ukrade novčanik, a vi zbog toga morate platiti osobnu, vozačku, svaku karticu koju ste imali, platiti nove slike, i kupiti novi novčanik, a lopovu ostane gotovina iz vašeg novčanika.
Lopov s vašim novcima plati struju i ode na utakmicu.
Ne trebamo biti poligloti ni završiti dva fakulteta da bi to razumjeli.
Sva ta priopčenja, novinarske presice, svode se na to da se sakrije svakidašnji lopovluk, da se lopovima oslobodi prostor i vrijeme za nove muljaže.
Svi ti izrazi na stranim jezicima služi samo tome da se dobije na vremenu da se pokradeno pospremi na sigurno.
Na slici detalji bogatstva Nadana Vidoševića
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo