Podjeli

Teško je objediniti svaku objavu ili članak ovih dana vezanih za sportske uspjehe naših sjajnih sportaša. Krenimo redom, Hrvatska je u polufinalu ITF Svjetskog prvenstva 2021.

ili poznatiji kao Davis cup –The World cup of tennis. Maestralna izvedba Borne Goje i pobjeda karijere, normalno drama u režiji Marina Čiliaća, ali kao šlag na tortu svoj maestralni meč igra najbolji par svijeta Mektić i Pavić, i donose nam veliko polufinale. Pavić i Mektić su meč počeli samouvjereno i suvereno, kao najbolji svjetski par, pa je već u četvrtom gemu došlo do oduzimanja servisa. Hrvatski par je kod 5:2 propustio čak pet set-lopti, ali su gem kasnije, na svoj servis, realizirali šestu. Naši tenisači putuju u Madrid, gdje ih u petak očekuje polufinale, protiv Srbije ili Kazahtsana. Još jednom svaka čast velemajstori!

Da se ne vrti sve oko tenisa, dokazuje nikad uzbudljivije nogometno prvenstvo, nakon reprezentativne stanke i ostvarenog plasmana u Quatar, odigrano je uzbudljivo prvenstveno kolo Lijepe naše. Dinamo je odnio bodove iz Šibenika( 2:1) zahvaljujući autogolom Šibenčanina Perića,koji je vrhunski odglumio našeg dragog Rusa, Kudršjaševa. No nema predaha, u srijedu već slijedi Kup Hrvatske – i opet derbi Dinamo – Rijeka. Uzbudljivostima nikad kraja.

Veljko Mršić, okupio je prošli tjedan svoje mlade pulene, i na startu kvalifikacija, Hrvatski košarkaši izgubili su tijesno od Slovenije, nakon koje smo i drugu utakmicu tijesno izgubili u Finskoj, u kvalifikacijama za SP,2023. godine. A li koga briga, u Hrvatskoj nije bitno, čelni ljudi HKS-a iz vlastitih pogrešaka nisu naučili ništa. Nemam gdje gledati svoju Hrvatsku, i dalje guraju Hrvatsku košarku u propast.

I na kraju kao šlag na tortu, još jednu naše „Kraljice šoka“ u pripremnim utakmicama protiv Slovenije pokazale su da se može na njih računati, na Svjetskom prvenstvu koje započinje u petak, 2. prosinca, u Španjolskoj. Hrvatska će nastup na Svjetskom prvenstvu otvoriti utakmicom protiv reprezentacije Brazila koja je na rasporedu u četvrtak, 2. prosinca, u Ciutat de Castellu, s početkom u 18 sati. Dva dana poslije će igrati protiv Paragvaja (18 sati), a 6. prosinca protiv Japana (20.30 sati).

Dakle, SPORT je više od SPORTA, emocija, sreća, tuga, ljutnja

Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport