Podjeli

Prvo su ovo malo dalmatinsko mjesto proslavili politički biseri „barba Luke“, potom dugo ništa dok se nije počeo graditi Pelješki most, a u međuvremenu dolazak mladog i agilnog  Mirka Stojića u mjesto počela se pisati nova povjesnica mjesta. Agilni Mirko čiji roditelji u Komarni imaju kuću za odmor tu je našao izabranicu svoga srca s kojom živi u Zagrebu, ali svaki slobodan trenutak njih dvoje i njihova djeca pakuju stvari i s novim idejama put Komarne.

Prva i najznačajnija aktivnost za sve nastavno bila je: osnivanje udruge građana pod nazivom  „ Dica Komarne“ u koju su se udružila djeca predškolskog i školskog uzrasta sa svojim roditeljima u cilju stvaranja boljih uvjeta za njihovo odrastanje, te stvaranja ljepšeg i humanijeg okruženja za sebe i goste koji im dolaze u sezoni.

Zaredale su se mnoge akcije na uređenju mjesta pa je tako uređeno vrhunsko ograđeno višenamjensko malo nogometno i dječje igralište sa svim potrebnim spravama, sigurnosnom ogradom i led rasvjetom. Uređena je šetnica uz more, postavljene klupice za odmor i pod normalno se podrazumijeva svako godišnje uređenje plaže u mjestu i uvali.

Osim komunalnih akcija udruga „Dica Komarne“ svake godine  pred sezonu organizira čišćenje podmorja sa ronilačkim klubovima, a u sezoni brine o organizaciji raznih zabavnih i sportskih aktivnosti u svrhu aktivnog i zabavnog odmora svoje djece i gostiju. Od već sada tradicionalnih aktivnosti su manifestacija „Alka Komarne“ , teniski turnir parova, malo-nogometni turnir roditelja i djece uz glazbene i likovne radionice za učesnike. i dr.

U namjeri obilaska gradilišta Pelješkog mosta koji spaja Komarnu i Brestje, stajemo na ulazu u Komarnu i na samom ulasku zatekli smo agilnog Mirka Stojića, predsjednika MO Ivu Jerkovića i predsjednika UDK Petra Šešelja sa grupom raspoloživih roditelja i mještana kako uređuju prilaz svome mjestu. Kratkim razgovorom sa njima, vrijedna gospoda su nam izjavila kako ova akcija traje već peti dana i vjeruju da će je uspješno okončati do zabrane radova i početka turističke sezone. Mirko Stojić pak je nadodao da to sve ipak ne bi bilo moguće da nema podrške MO, dobrih ljudi i organizacija, te općine Slivno kojoj Komarna pripada.

Ovom pričom koja se uspješno događa već nekoliko godina nije nam bila namjera o nekome ispredati hvalospjeve, već samo želimo poslati poruku ostalim našim malim i velikim turističkim mjestima diljem Hrvatske: AKO MOŽE KOMARNA, MOŽETE I VI.-

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo