Podjeli

Kraj je još jedne godine.

Vrijeme prigodno za podvlačenje crte, zbrajanje i oduzimanje, između ostalog i poslovnih rezultata. Na dan 28.12.2018. godine, navršila se puna godina dana od kada je imenovan predsjednik Uprave HEP-a i članovi Uprave(dužnost preuzeli sa prvim danom 2018. godine).
Što će dotična gospoda zbrojiti i oduzeti vjerojatno ćemo saznati po podnošenju i objavi financijskih izvještaja, ali posljedice njihovog (ne)rada u 2018. godini, trajno će ostati zabilježene. Nisu oni ni prvi, a vjerojatno niti zadnji koji su se bavili drugim stvarima, a ne onima zbog kojih su na pozicije postavljeni. Najgora stvar koja se eventualno događala prijašnjim Upravama je smjena, no nikada nitko zbog nerada nije odgovarao. Ni to nas ne čudi kada znamo da se stranački određuju članovi Uprave i predsjednik Uprave, ali ne samo u HEP-u. Pridružimo li tome kumove ministara, pa one koji su dobri sa premijerom, pa one koji su zavičajno povezani… Nema kraja nabrajanju svih mogućih „karakteristika“ osim one najvažnije i najbitnije, a to je stručnost i znanje.

Kao što se zna, moj interesni fokus je HEP d.d., a ponajviše javna nabava. Godinu 2018. obilježilo je neprovođenje javnih nabava, o čemu su me obavještavali radnici HEP-a kroz anonimna pisma, jer se po njihovim tvrdnjama, pojedinci unutar Uprave nisu mogli dogovoriti kome od dobavljača pogodovati. Isto tako prošlu godinu je obilježilo puno anonimnih pisama nezadovoljnih radnika HEP-a d.d. koji vjerojatno ni u snovima nisu mogli zamisliti da će se naći u situacijama da se nad njima provodi mobbing, da se umjesto stručnih i zaista potrebnih kadrova zapošljavaju recimo frizerke na pojedina mjesta. Uz dužno štovanje svim frizerkama, ipak postavljam pitanje, tko je taj ko je (ukoliko je to istina kako se u pismu tvrdi) frizerku i na koje radno mjesto primio u HEP d.d.?(Navodno je u pitanju Elektra d.o.o.).
Godinu 2018. između ostalog, obilježila je šutnja o HE Zakučcu, o uvozu električne energije i mnogim drugim važnim temama bitnim za poslovanje HEP-a d.d.. Određeni broj radnika našao se na vjetrometini zbog izražavanja mišljenja, neki su se našli u situaciji da pojedini rukovodioci „liječe“ svoje osobne frustracije na njima, ali i šutnja sindikata i radničkog vijeća.

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspolaže nacionalnim bogatstvom svih nas. Hoće li to netko napokon shvatiti i početi se ponašati, ali zaista i stvarno MAROM DOBRA GOSPODARA!
Dragi nezadovoljni radnici HEP d.d. i nadalje vas pozivam da mi se javite svojim opažanjima i pismima. Istina se svakako mora prezentirati, a jednom će valjda doći i vrijeme da se prestane raditi „račun bez krčmara“.

S nestrpljenjem očekujem financijska izvješća HEP-a d.d.za 2018. godinu, a predsjedniku Uprave HEP-a d.d., te članovima Uprave u 2019. godini, želim da počnu raditi svoj posao jer zbog toga su i odabrani.

Sretna nam svima 2019. godina i da, „glave na hrpu““ i opravdajte riječi koje svakodnevno čujemo

„HEP više od struje“!

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika