Podjeli

Tko je Marija Šiško Kuliš?

Krajem 2016.g. njeno ime bilo je prema pisanju medija jedne od kandidata za mjesto predsjednika Uprave HEP-a. Inače manje poznata širom javnosti poznata je u Proizvodnom području hidroelektrana Jug u Splitu. U HEP se zaposlila 1993. godine. Do sada je uvijek sve uspijevala svoje privatne poslove odrađivati na teret HEP-a. Kada se zaposlila to joj je polazilo za rukom jer je zbog svog ujaka Ante Ćurkovića tadašnjeg direktora HEP Proizvodnje a današnjeg „kralja vjetra“ dobila stipendiju za magisterij i doktorat strojarstva. Osim troškova plaćanja studija HEP je platio i troškove boravka u Ljubljani gdje su se radili magisterij i doktorat. Poslije toga Marija Šiško Kuliš završava i magisterij na ekonomiji. Sada se odlučila u Sveučilištu u Rijeci na Ekonomskom fakultetu upisat doktorski studij poslovne ekonomije. Pokušajte pogoditi da li će sama platiti studij ili ponovno na teret HEP-a. Pa naravno na teret HEP-a jer tko će platiti troškove putovanja, hotela i samog studija. A dobiti će se za sve to i po neka dnevnica uz neobavljanje svog posla za koji redovito prima plaću.

Za napomenuti je da za dodatno obrazovanje radnika nije raspisan nikakav natječaj za dodjelu stipendija kako je bila praksa dosadašnjih događaja. Trošak doktorskog studija Marije Šiško Kuliš Kuliš HEP će stajati ni manje ni više nego 90.000 kn. Osim tog troška procjena troškova noćenja, dnevnica i ostalih troškova HEP će stajati još dodatnih 200.000 kn. Za uzvrat će HEP dobiti doktoricu poslovne ekonomije koja će kad završi studij imati više od 60 godina života i za par godina otići u mirovinu. Sami zaključite kakva će biti korist HEP-a od financiranja doktorskog studija.

Sigurno je za napomenuti da blagoslov svega ovoga ima Vice Oršulić od predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića koji su veoma bliski.

Kolege u proizvodnom području hidroelektrana u Splitu ogorčeni su na kolegicu Mariju Šiško Kuliš zbog svega navedenog. Nezadovoljstvo je i zbog odluka direktora proizvodnog područja hidroelektrana u Splitu Vice Oršulića i predsjednika sindikata i člana nadzornog odbora HEP Proizvodnje Zvonimira Mrduljaša koji podupiru njeno stipendiranje.

 

I još nešto iz PP HE Jug-a

Inače direktor proizvodnog područja HE Jug u Splitu nije produžio ugovor dosadašnjim direktorima četiri glavne hidroelektrane. Tako je prošle godine na godinu dana doveo novog direktora na Glavnu HE Orlovac Luku Bitunjca i na HE na Krki Maria Dujmovića.

Ove godine je na ugovore do 01.12. doveo na HE na Krki Tomislava Sekeleza, Glavnu HE Zakučac Maria Dujmovića i za direktora RHE Velebit Ivana Jurića.

Za napomenuti je da niti jedan od ovih direktora nije član HDZ-a. Novoimenovani direktor RHE Velebit Ivan Jurić nije nikada prije niti bio u nekoj HE, a kamoli radio. Isti je došao iz Elektrodalmacije Split. Mladi ambiciozni direktor je početkom Srpnja 2018. Sudjelovao na 12. Političkoj akademiji stranke HNS u Sv. Martin na Muri. Sada kada HNS više nije u koaliciji i na vlasti brzo je promijenio boje. Isto tako je za napomenuti da je ovo dio koji je vezan uz aferu s Josipom Rimac zaposlenjem nećakinje Damira Truta i zapošljavanjima u HEP-u, jer je punac Ivana Jurića ni manje ni više nego direktor zadarske Elektre Tomislav Dražić.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika