Podjeli

U ovo ljetno vrijeme pred samu svečanost obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja mnoge udruge proizašle iz Domovinskog rata sa svojim rukovodstvima upliću se mimo svojih statutarnih odredbi u dnevno politička prepucavanja.

Ratuju tako nekadašnji ratnici po društvenim mrežama sa svima koji baš nešto ne doživljavaju raspad jedne političke opcije, ratuju te iste monade sa svima onima koji su odavno izašli iz šume i uklopili se u novo vrijeme Hrvatske stvarnosti. Tim ratnicima i novokomponiranim zaslužnicima glavna je meta napada ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a posebna je priča Vlada republike Hrvatske koju bi da su u stanju okupiti kritičnu masu sljedbenika, sutra srušili.

No ima i jedna skromna, samozatajna manjina braniteljskih udruga kojima to sve skupa nije toliko bitno, već je njihov interes skrb i briga za branitelje i njihove obitelji koji su se zbog raznih životnih okolnosti našli u teškim psihološko – materijalnim nedaćama. Kako su nakanili voditi skrb za te pod-zastupljene i marginalizirane skupine živućih svoji kolega, tako i dostojanstveno skrbe o poginulima i umrlima, dok pak posebno svečano i ponosno staju uz bok djelatnoj hrvatskoj vojsci, policiji i državnim vlastima pri obilježavanju državnih blagdana i dana ponosa i slave.

U subotu 24.srpnja 2021. g.  rukovodstvo udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske RODA, sa svojim suradnicima i vanjskim stručnjacima, na terenima planinarskog doma Grebengrad, Novi Marof, prezentirala je rukovodstvima udruga; LOGORAŠA SRPSKIH LOGORA VARAŽDIN, VARAŽDINSKI BRANITELJI 1991-1995., HVIDRA LUDBREG, PTSP MEĐIMURJE, UMIROVLJENICI MUPA VARAŽDIN, PLANINARSKO DRUŠTVO GREBENGRAD, 54.SAMOSTALNA PJEŠAČKA BOJNA ČAKOVEC – KLUB GORIČAN ono „ŠTO JE U OVO VRIJEME NJIMA BITNO“, a nakon saslušane prezentacije i odrađenih radionica učesnici su se složili kako će to i njima od sada postati bitno. .-

Prekrasna priroda, svježi zrak i dobra okrjepa bili su nezaboravna i terapijski učinkovita kulisa za održavanja savjetovanja, psihosocijalnih radionica, radionica vođenja i prijavljivanja na projekte ministarstava i projekte EU, radionica financijskog opismenjavanja rukovodstava udruga i radionica umrežavanja i povezivanja.

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji