Podjeli

Dragi suborci, dragi prijatelji, ponavljamo godinama, upozoravamo godinama!

Prelila se čaša strpljenja i tolerancije zla koje se događa na teritoriju Republike Hrvatske! Primorani smo reagirati dva puta u dva dana.Pitamo se je li ovo samo ružan san koji će proći?

Nakon završene operacije “Oluja” i dolaska u Knin predsjednik Franjo Tuđman je izjavio: Oslobađanje Knina znači više negoli samo osvajanje hrvatskoga područja i hrvatskoga grada. Znači stvaranje uvjeta za stabilnost hrvatske države za stoljeća unaprijed.” Iako je teško za povjerovati i predsjednik RH Franjo Tuđman se prevario u svojoj procjeni.

 Podsjetimo hrvatski narod na neka veilkosrpska (ne) djela samo u zadnje vrijeme:

SOA-e objavila izvješće o jačanju četništva na prostoru Republike Hrvatske, pjevanje četničkih pjesama od srpskih crkvenih velikodostojnika, isticanje četničkih obilježja, pucanje iz automatskog oružja na pravoslavni Božić, pronađen arsenal oružja kod srbina u selu Vera kod Vukovara razbijanje spomen ploče u Tepljuhu postavljene u sjećanje na logoraše koji su bili zatočeni u srpksim koncentracijskim logorima u Kninu ( Tvrđava, Stara Bolnica, Kula, Vojarna, Golubić…), uništavanje drugih obilježja iz Domovinskog rata, terorističkog čina aboliranog četnika Milorada Arsenića bacanje bombe na djelatnike HEP-a i teškog stradavanja djelatnika, vrijeđanje osjećaja hrvatskog naroda i simbola hrvatske državnosti od četnički orijentiranog člana srpskog izaslanstva Miloša Stojkovića na Kninskoj tvrđav…. Na istoj Kninskoj tvrđavi na kojoj je tijekom Domovinskog rata uspostavljen logor u kojem su na najokrutnije načine mučeni hrvatski branitelji i civili. Sa zidina na kojima srpski “izaslanik“ snima video uradak na najokrutniji način u smrt su odlazili logoraši!

A svakom izaslanstvu i dobronamjernom posjetitelju Kninske tvrđave sami pogled na ponosni barjak na vrhu tvrđave govori u kojoj je državi i koji zakoni vrijede. Svatko tko iti malo poznaje povijest borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu i samobitnost zna da je za to proliveno puno hrvatske krvi i utkano puno života.

Svi gore navedeni događaji potvrđuju potrebu donošenja Zakona o zabrani veličanja svih totalitarnih režima koji su harali ovim prostorima kao i zabrane  agresorskih jugoslavenskih i velikosrpskih simbola u RH, primjerice crvena  zvijezda petokraka, kokarda…

Nismo primjetili da su se oglasili gosp. Pupovac, gos. Milošević i slični o ovom skandaloznom činu, kao ni o činu terorizma Milorada Arsenića, a svakodnevno imaju medijskog prostora! Nažalost, postoje i dežurni hrvatski “higijeničari” koji se također ne oglašavaju po ovim pitanjima, dok će svi oni okupirati nacionalni medijski prostor ako je problem počinio hrvatski branitelj ili član njegove obitelji. Ali nadajmo se da će se dogoditi promjena stajališta koju je započeo predsjednik RH Zoran Milanović spoznavši da je “ZA DOM SPREMNI” braniteljski pozdrav iz Domovinskog rata.

Navedena devijantna ponašanja opetovano ćemo doživljavati na teritoriju Republike Hrvatske sve dok se ne provede sveobuhvatna revizija velikosrpske i komunističke histografije jer je to uvjet bez kojeg se hrvatsko društvo ne može slobodno razvijati. Temelj stvaranja Hrvatske države je Domovinski rat kao i svi stvaratelji kroz povijest koji su ugradili dio sebe u nacionalni identitet, ali to ne žele prihvatiti oni koji našu Hrvatsku nisu željeli i ne žele ni danas. Oni su glavni i odgovorni kočničari u reagiranju institucija na ovakve pojave koje se trebaju kazneno progoniti.

Dijagnozu smo uspostavili,adekvatnu terapiju treba prepisati koja bi trajno izliječila srpski imperiijalizam na teritoriju RH.

I zato od hrvatskih institucija zahtijevamo promptnu reakciju, privođenje i procesuiranje svih velikosrba, četnika i svih onih koji se usude vrijeđati osjećaje hrvatskog naroda i pokušavaju provoditi projekt SANU na teritoriju RH! Ako su oni pojedinci u sustavu koji trebaju reagirati nesposobni, neka odstupe, ako griješe iz neznanja neka odstupe, a ako griješe s namjerom onda njih treba procesuirati.

Predsjednik

Ivan Turudić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji