Podjeli

…Ako je Tomislav Tomašević doista favorit za mjesto gradonačelnika hrvatske metropole, onda je potrebno konstatirati da živimo u vremenu apsurda nad apsurdima,…..

Potrebno je uporno ponavljati gradivo, osobito u tijeku bilo koje kampanje i postaviti referentna pitanja kandidatima makar i stotinu puta kako se birači ne bi doveli u možebitne zablude. Kompetencije, stručna sprema, svjetonazor, ideologija, čiste ruke, tko koga i zašto  financira, ključna su pitanja na koja birači  moraju dobiti odgovor? Ta su pitanja legitimna i relevantna za sve kandidate, a osobito za one koji slove kao favoriti na izborima za gradonačelnika Zagreba. Ista pitanja treba postaviti i Tomislavu Tomaševiću i Davoru Filipoviću, jer njih dvojica po zadnjim ispitivanjima javnog mnijenja slove kao favoriti za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika hrvatske metropole.

Tko financira aktivistički pokret „Možemo“? Nije li kristalno jasno da je Tomislav  Tomašević već sada ucijenjen od onih koji su ga ciljano politički stvorili  financirajući politički rast njegove „antifa“ platforme i da će kad-tad morati vratiti dugove onima koji su ga izmislili i punili mu džepove  izdašnim stranim donacijama?? Tomaševićeva platforma „Možemo“ sublimat je ortodoksnih ljevičara, Titoista, neokomunista, crvenozvezdaša, genderista, anarhista i aktivista tipa Greta Thunberg i sve to godinama raste i funkcionira na Sorošev atomski pogon. Tko će vratiti dugove Tomaševićevim stvoriteljima, ako ne građanke i građani Zagreba i to u materijalnom, etičkom, moralnom i duhovnom smislu kada se Zagreb, hrvatska metropola, pod pritiskom nove, ortodoksne hrvatske „antife“ pretvori u neoliberalnu moralnu kaljužu. Treba li Zagrebu, Soroš, Tito i gender biciklističke staze ako želimo biti europska metropola, koja baštini duboke korijene kršćanske kulture na tragu antemurale christianitatis?Soroš, Tito i genderističke biciklističke staze, koje nam nudiTomislav Tomašević kao okosnicu svog programa, budućnost su Zagreba, ako Tomašević dođe u poziciju vladanja,jerje Tomislav Tomašević, svojim osovinskim programom Soroš-Tito-genderizam upravoproklamirao taj novi početak Zagreba nakon fatalnog potresa i još fatalnijeg COVID-a 19. Nije li cilj Tomaševića i njegovih gremija ideološki okrenuti Zagreb naopako, a zatim puzajućom svjetonazorskom diktaturom to učiniti i u cijeloj Hrvatskoj?

SDP je za opasnog, i barem meni, vidljivo podmuklog Tomaševića bio mila majka, a pokojni Milan Bandić je za ovu ekipu, bez obzira na suspektivnu percepciju o njemu bio „bogoljub, domoljub i čovjekoljub“ par exelance! Maknuo je diktatora Tita s najljepšeg trga u Zagrebu, a Tomašević, Rada Borić ,Katarina Peović, uz pomoć Jelene Vukičević Pavičević će ga vratiti na bijelom konju i to u svibnju mjesecu koji simbolizira najveći genocid nad hrvatskim narodom čije je ishodište bilo upravo u Zagrebu nakon takozvanog „oslobođenja“!  Ivan Vilibor Sinčić i kontroverzni Ivan Pernar ne mogu se uspoređivati s Tomislavom Tomaševićem, jer  oni su u odnosu na ovo što se nudi Zagrebu i što se brutalno favorizira kroz plaćeničke ankete benigno bezopasni, mali, sitni anarhisti i populisti.

Od 12.195.529 kuna donacija koje su u pet godina dobili Tomašević i njegove umrežene udruge, njih čak 89%, odnosno 10.869.261 kuna, pristiglo je od inozemnih financijera i neoliberalnih međunarodnih organizacija što do sada  nitko u Republici Hrvatskoj nije problematizirao i stavio pod znak pitanja, iako se radi o čistom političkom novcu kojim se plaća klasičan antivladin aktivizam. Potpuno je jasno da bogate donacije upućene Tomaševiću DIP ne može retroaktivno problematizirati kao predizborni novac u recentnoj utrci za Zagreb. Ali taj trag novca nepogrješivo upućuje na svjetonazorske politike koje promoviraju Tomaševićevi financijeri. Tomašević taj novac ne bi nikada dobio da nije blizak tom svjetonazorskom i ideološkom miljeu kojemu je prvi cilj dokidanje obitelji kao nacionalnog temelja zajednice koja se ogromnom većinom izjašnjava demokršćanskom. Cilj je zagospodariti kulturom, knjigom, pjesmom, umjetnošću, filmom, sveučilišnim i intelektualnim životom! Cilj je „roditelj1 i roditelj 2“ umjesto mama i tata, cilj su istospolne bračne zajednice i posvajanje djece u takvim brakovima, cilj je nesmetano ubojstvo nerođene djece i sve ono što dokida tradicionalno kršćansko demokratsko ćudoređe. Cilj su gender biciklističke staze što jasno stoji u Tomaševićevom skrivenom programu anarhističkog rušenja Zagreba i njegove kulturne baštine. Umjesto pažljive revitalizacije svakog kamena u mozaiku koji čini identitet hrvatske metropole, Tomašević nudi identitetsko rušenje, baš onako kako je i rasla njegova platforma na aktivizmu i rušenju svega vizionarskog i proaktivnog.

Ako je Tomislav Tomašević doista favorit za mjesto gradonačelnika hrvatske metropole, onda je potrebno konstatirati da živimo u vremenu apsurda nad apsurdima, jer valjda je samo u Hrvatskoj moguće do te mjere zaslijepiti i isprati mozak narodu da bespogovorno slijedi ispirače mozgova i izabere intelektualno, moralno i znanstveno podkapacitiranu osobu, koja na svakom koraku zrači spletkarskom neiskrenošću.

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika