Podjeli

Kako kupovina glasova Covid dodatkom očito nije polučila očekivani rezultat kroz odgovarajuću potporu umirovljenika listama HDZ-a ovih dana se pred drugi krug ide u novi pokušaj obmane, ovaj puta sa obećanjem o dvostrukom usklađivanju mirovina. Tako bi se ubuduće umjesto jednom dva puta godišnje usklađivala mirovina što onako na prvu i za naivce zvuči jako lijepo, no ako se vidi tko to predlaže onda isti trenutak nestaje optimizam i raste bijes jer dosadašnje iskustvo sa “predlagateljima” jasno kaže da se radi samo o još jednoj igri HDZ uz asistenciju onih koji glumataju predstavnike umirovljenika a u stvari su ih izdali i prodali za osobne interese.

Jasna Petrović kao predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe  i Višnja Fortuna nemaju nikakav legalitet još manje legitimitet za predstavljanje umirovljenika u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe. Uz njih kao potpora im je i „general“ Veselko Gabričević koji je kao predsjednik HSU-a potpisom sporazuma sa HDZ-om izgubio legitimitet u HSU-a tako da je i on „izdajničkim činom“ u istoj grupi sa prethodne dvije „dame“. Njih troje dakle predstavljaju sami sebe i služe isključivo HDZ-u da može javno pričati kako ima potporu umirovljeničkih udruga i stranaka te kroz fingirane pregovore provoditi svoju politiku koja iz godine u godinu samo produbljuje siromaštvo…

Da imaju i malo obraza i srama odavno bi odstupili svo troje no kako su im obećanja HDZ-a i sinekure koje su dobili milije od onih koje bi trebali zastupati jasno je da im tako nešto ne pada na pamet… Sada će umjesto jednom biti dva povećanja mirovina, a po dosadašnjem iskustvu to će umjesto jednokratno 0,50% do sada biti dva puta po 0,26%…. i svi će po njima biti sretni jer su njih troje u „teškim pregovorima“ uspjeli čak dva puta u jednoj godini povećati mirovine, a onda će ih sukladno dosadašnjem iskustvu umirovljenici protivno zdravom razumu nagraditi popriličnim brojem svojih glasova kako bi ih i dalje ta ista ekipa mogla nesmetano siromašiti. Istraživanje javnog mnijenja kao i rezultati netom održanih lokalnih izbora naime potvrđuje da umirovljenici svoje glasove i dalje u velikom broju daju HDZ-u a u veoma malom broju umirovljeničkim strankama.

Troje već spomenutih, u ovom trenutku najvećih štetočina za umirovljenike treba što prije eliminirati iz svojih sredina jer su svojim djelima pokazali i dokazali da nikakvu suradnju sa drugim udrugama i umirovljeničkim strankama ne žele, no to je već posao za članstvo udruga odnosno stranke iz kojih dolaze. Nije teško primijetiti da društvene mreže naprosto „gore“ od kritika prema navedenoj trojci a da se nitko od njih ne usuđuje odgovoriti ni na jedno pitanje a kamo li na javno iznesene kritike mada svo troje imaju svoje profile na fb. Zamislite koji su to obrazi od „lidera“ umirovljenika koji se plaše sučeliti sa onima koje navodno predstavljaju.

Pozivam ih svo troje, kao i onog četvrtog u ovom trenutku ne spominjanog ali ništa boljeg od navedenih, na javnu debatu o svim problemima umirovljeničke civilne i političke scene da konačno pred javnošću predstavljajući se i odgovarajući na sva moguća pitanja pokažemo tko i što je svatko od nas i tako se napokon na najbolji način predstavimo svima. Što mislite imaju li hrabrosti doći licem u lice slijedeća „gospoda“: Jasna Petrović, Višnja Fortuna, Veselko Gabričević i Lazar Grujić?… pozivam ih da sami odgovore.

U Zagrebu, 21.05.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika