Podjeli

Još jedan “Kamen temeljac”, položio je Plenković jučer u Čakovcu. Pratila ga je puhačka glazba, a nakon zamaha lopatom, ljudi su oduševljeno pljeskali.
Na žalost to nije slika na ” Klasik” kanalu našeg TV, već direktan prijenos.
Svako predizborno vrijeme donese nam puno “Kamena temeljca” i puno laži.
Ni u najcrnijoj mašti nitko ne bi mogao smisliti o ovom trenutku neprimjereniji spot od :Sigurna Hrvatska”.
Kao da nam se rugaju na nevolji koja nas je snašla, kada nam prijeti sve vidljivo i nevidljivo.
Nisi siguran kada ujutro kreneš na posao da ćeš do posla doći zdrav, nisi siguran da taj dan nećeš na poslu dobiti otkaz, ma kako dobar bio.
Nisi siguran da ti se neće srušiti nešto na glavu jer se posljedice potresa nisu sanirale, niti si siguran da ti je dijete sigurno u vrtiću ili u školi.
Moraš ga ostaviti nekome na čuvanje, taj netko koga plaćaš da budeš siguran, ne pridržava se mjera opreza, zbog svojih egoističkih navika zarazi ti dijete i onda cijelu familiju.
 Ne možeš na posao, ne znaš hoćeš li dobiti plaču, hoće ti platiti dane u samoizolaciji, ali cijeli dan možeš na ekranu gledati spot na kojem piše da je” Hrvatska sigurna”, nepotrebno je napomenuti da i to moraš platiti.
U svijetu nas već prepoznali kao velike lažove i pored titule za korupciju dobiti ćemo i titulu za najveće lažovčine a sve zbog cilja da pobijede na izborima.
Znamo kako im se žurilo na izbore, ostavili su ljude stradale od potresa u polu porušenim kućama, bez pomoći, samo da što prije dobiju potvrdu da mogu lagati i dalje.
Umirovljenici iz iste kuhinje dolazi i obećanje da su mirovine sigurne, iako su najprije ispraznili mirovinski fond, na početku mandata obećavali su da će mirovine biti 60% prosječne plaće, danas na kraju mandata su one 38% prosjeka plaće, lažu da su nam povećali mirovine, zbog povećanja od 40 kuna mirovina 150 000 umirovljenika izgubilo je besplatno dopunsko osiguranje.
Naš fond zove se “Fond međugeneracijske solidarnosti” , nemamo se pravo praviti da ne vidimo da solidarnosti nema, nemamo pravo okrenuti glavu i reći da nas se ne tiče, jer poseže se sve dublje, i oni koji misle da su sigurni nikako ne mogu znati, koliko dugo su sigurni.
Sve to u samo jednom mandatu,
jučer su naredili da se nose maske i da će umirovljenici dobiti besplatno. U Zagrebu se dijele dvije jednokratne maske po umirovljeniku,
Država nam je osigurala tako zaštitno sredstvo od 2×2 sata u narednom periodu, za koje nitko ne zna koliko će trajati.
Danas kada se ponovo zahuktava pandemija, nismo sigurni hoćemo li dobiti hitnu medicinsku pomoć na vrijeme, hoće li biti u apoteci lijeka koji nam treba, nismo baš u ništa sigurni i koliko god se bojali, moramo izaći na izbore, moramo mijenjati bezočne laži za istinu, kako god teško bilo.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika