Podjeli

Saborski zastupnici uputite u Saborsku proceduru na raspravu i usvajanje Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine, o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)

Posted on 25 studenoga, 2021 by hrvatskepraviceblog

Napisala sam i poslala na adrese na kraju teksta, ali nitko se nije udostojio ni iz pristojnosti odgovoriti.

I kada je nakon četiri godine zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić  pokrenuo inicijativu za ukidanje komunističkog simbola crvene zvijezde, bio je odbijen, zastupnici nisu htjeli potpisati.

Pitam se je li to Hrvatski Sabor ili Yugo-komunistička skupština?

Četiri  pune godine prošle su od kada je EU Parlament izglasao Rezoluciju  o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP), kojom se osuđuju svi totalitarni režimi i komunizam kao jedan od njih, a da se nitko od hrvatskih državnih, kulturnih i znanstvenih institucija nije o njoj očitovao.

Za Rezoluciju su glasali svi tada prisutni SDP-ovi zastupnici Fred Matić, Biljana Borzan, Tonino Picula i IDS-ov zastupnik,  Valter Flego – članovi stranaka koje se deklariraju kao antifašističke, u suglasju s članovima i članicama desnih stranaka Karlom Resslerom (HDZ), Tomislavom Sokolom (HDZ) i Željanom Zovko (HDZ). Nisu glasali –  niti se oglasili po ovom pitanju Mislav Kolakušić, Ivan Velibor Sinčić( ŽZ)

Hrvatski EU zastupnici uvidjeli da se Hrvatska treba hitno riješiti yugo-komunističke ostavštine, kao uvjeta za napredak i demokratizaciju države.

Hrvatski svjetski kongres

Hrvatski svjetski kongres, od 1998.godine,  član UN,  uputio je Hrvatskom Saboru, još o kolovozu 2020.godine, zahtjev za ukidanje komunističkih simbola, oznaka i proslava obljetnica u Republici Hrvatskoj:

U skladu s Rezolucijom Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819. – RSP)“ od 19. rujna 2019.godine

Tražimo  da se u Republici Hrvatskoj zakonom zabrane simboli, znakovi i obilježavanja komunističkog totalitarnog režima jednako kao oni nacističkog, fašističkog,  ustaškog i četničkog:

na temelju

-Rezolucije 1096 /1996.godine „Mjerama za uklanjanje naslijeđa bivših komunističkih totalitarnih režima“

-Rezolucije 1481/ 2006,  o „Neophodnosti međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima“, te

-Rezolucije o „Europskoj savjesti i totalitarizmu“ od 19.rujna 2019.godine

Zahtjev za ukidanje komunističkih simbola, oznaka i proslava obljetnica u Republici Hrvatskoj

Parlamentarna skupština Vijeća Europe, pa tako i čitav moderni svijet odlučno su osudili teška kršenja ljudskih prava i zločine počinjene u ime totalitarnih režima, te izrazili suosjećanje, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina, jer žrtve koje su još žive, ili obitelji stradalih žrtava zaslužuju suosjećanje, razumjevanije i priznanje njihovih patnji.

Osloboditi kulturu sjećanja od ukorijenjena straha, osloboditi istinu od okova režirane partijske povijesti i konačno demontirati naslijeđe totalitarizma, te otvoriti arhive i omogućiti povjesničarima pristup svim izvorima, kako bi njihovi rezultati ostavili za sobom odgovorne znanstvene prosudbe koje će u budućnosti biti uvrštene u obrazovni sustav, trebale bi biti prioritet svakog, pa tako i ovoga, demokratskog društva.

Tražite od predsjednika Hrvatskog Sabora, neka  uvrsti u dnevni red raspravu o toj temi.

Ognjen Kraus: “Ekstremna desnica je sve glasnija i glasnija. Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”

Šačica jugokomunista, jugonostalgičara i zadrtih čuvara jugoslavenskih vrijednosti na čelu sa prof.dr. sc. Ognjenom Krausom, predsjednikom Židovske općine Zagreb i Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj, putem  zastupnika nacionalnih manjina, najavljuje predaju u saborsku proceduru na izglasavanje izmjene Kaznenog zakona radi zabrane pozdrava “Za dom spremni”

Priznaju da  je ovaj trenutak odabran, jer iduće tri godine nema izbora. “Čekali smo da se završe svi izborni procesi koji su zadnjih i pol bili u tijeku. Sastanak s premijerom Plenkovićem očekuje se ovih dana.“

“ Krajnje je vrijeme da krenemo s riječi na djela”, rekao je Kraus.

Najviše se govori o zabrani pokliča “Za dom spremni”, ali zakonom bi se trebalo zabraniti i isticanje ustaškog znakovlja, negiranje koncentracijskih logora…

 

Na tu aktivnost Ognjena Krausa, predstavnika manjina i antifašista reagirala sam otvorenim pismom:

„Ljudski je nepojmljivo da vi i ovi uz vas, tražite kažnjavanje ljudi koji su se u Domovinskom ratu borili upravo protiv onih, koji su 45 godina nakon holokausta, krenuli u uništenje jednog naroda, njegove kulture, njegove vjere i njegovog postojanja. A to je srpska i yugokomunistička JNA agresija na Hrvatsku i hrvatski narod!“

https://hrvatskepraviceblog.com/2021/01/25/otvoreno-pismo-g-ognjenu-krausu/

Ognjen Kraus  i predlagatelji uz njega, nikada se nisu  izjasnili protiv zvijezde petokrake i kokarde pod kojima su počinjeni zločini u Domovinskom ratu zasnovani na etničkoj i vjerskoj osnovi!

“Nisu isto žrtve rasnih zakona i politički neprijatelji. Nitko mi to ne može reći” izjavio je Ognjen Kraus

Mogu , dakako da  mogu i moram reći i ukazati, kada sami ne žele  vidjeti, da su Hrvati u srpskoj i komunističke JNA agresiji bili žrtve po etničkoj, vjerskoj i političkoj osnovi!

I što je još značajnije pobijedili!

Pobijedili su tu fašističku srpsku i komunističku neman i to je ono što im Ognjen Kraus  i njegova družina, ne mogu oprostiti, a nitko od njih nije uzeo pušku u ruke i otišao braniti svoj dom i svoju domovinu Hrvatsku.

Od kuda im moralo pravo, nametati svoj vrijednosni sustav?

Podsjećam da su i glazbena djela koja zadrže „sporni“ pozdrav uredno registrirane u bazi ZAMP-a. Od najpoznatije – „Bojne Čavoglave“, preko Thompsonove „Bijeli golubovi“, potom „113. Šibenska brigada“ Miše Kovača, „Vukovi sa Svilaje“ i „Domovino“ Siniše Vuce, pa do „Sve do Zemuna“ Dražena Zečića, kao i mnoge druge, manje poznate, a u ZAMP-ov registar upisane.

Isto tako  podsjećam da je HOS rješenjem Vrhovnog suda Republike Hrvatske priznat kao legalni dio Hrvatske vojske, kao i na to da su udruge HOS-a registrirane u Ministarstvu uprave, uključujući i grb HOS-a koji u sebi sadrži i „Za dom spremni“.

Na novinarsko pitanje regulira li se beziznimno fašistički pozdrav “Za dom spremni”, Kraus je odgovorio: “Da, za to, za ustaško i četničko znakovlje, sve što se tiče znakovlja koji su bili na snazi u Drugom svjetskom ratu u rasnim zakonima NDH.”

https://www.portalnovosti.com/krajnje-je-vrijeme-da-se-zabrani-za-dom-spremni

G.Kraus ovom  izjavom eksplicitno navodi rasne zakone NDH , koje je donijela NDH i koji su bili na snazi u drugom svjetskom ratu u NDH, a on protuustavno i protuzakonito namećete da je Republika Hrvatska sljednica NDH!? Zatim „četničko znakovlje“? Nije NDH imala zakon o četničkom znakovlju, nego Nedićeva Srbija!?

Hrvatski Sabor nije Sabor NDH

Hrvatski Sabor ne smije zaprimiti takav prijedlog Zakona, jer on nije Sabor NDH, nego Sabor RH , koja nema nikakve pravne , ni materijalne veze sa NDH. Hrvatski Sabor nije donosio rasne zakone!

Saborski zastupnici koji su pristali  raditi na tom prijedlogu rade protuustavno, jer oni nisu zastupnici NDH, nego  zastupnici u Saboru RH i nisu odgovorni za zakone koji su doneseni u NDH.

Državno odvjetništvo dužno je štititi ustavni poredak RH i suverenitet po čl.340 Kaznenog zakona.

https://www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon

Ustavni sud dužan je zaštititi Republiku Hrvatsku od ovakvih nasrtaja na njen ustavni poredak i suverenitet.

Uostalom koga to predstavlja Ognjen Kraus?

Židove kojih je po popisu 2021. godine u Hrvatskoj bilo 410 ili 0,01%

Srbe, kojih je u Hrvatskoj po popisu 2021.godine ima 123 892 ili 3,2%

Talijane,  13 763 ili 0.36%  i ostale manjine

Što iznosi ukupno 240 079 ili 6,35 %, pa iz tih podataka proizlazi da Hrvatima u Hrvatskoj  manjine nameću zakone, što nikako nije po Ustavu RH

Ustav RH definira Hrvatsku državu:

 Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Vlada premijera Plenkovića koji je veliki europejac, požurila je nametnuti Istanbulsku konvenciju još u prvom mandatu, međutim Rezoluciju EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o izjednačavanju svih totalitarnih zločinačkih režima, pa a među njima i  komunizma, ne žuri se provesti. Da  je  prihvatila  ova inicijativa ne bi ni bila potrebna.

 IDS-ova inicijativa je čista manipulacija, jer je poznato da je Istra od 1918-1943. godine bila pod talijanskom vlašću a ne pod NDH. Ustaša u Istri nije bilo, ali je bilo četnika, koji su prešli 1944.godine u partizane i kao partizani došli u Istru. Upravo su oni i njihovi sljednici počinili grozne zločine nad istarskim narodnjacima, Hrvatima i istarskim katoličkim svećenstvom.

Krausu su se pridružili i SAAB-ovci

SAAB-ovci su se brzo organizirali, unatoč veoma  upitnoj vjerodostojnosti! Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin,  rođen dvanaest godina nakon rata,( 1957.godine), a njegov zamjenik Josip Milat, koji proziva crkvu za fašizam( rođen 1938. godine), imao je tri godine kada je rat počeo, a sedam kada je rat završio. To su doista vjerodostojni borci NOB-a iz  2.svjetskog rata. Bilo bi smiješno da nije stvarno jadno i izopačeno!

Dakle ti i takvi „borci“ NOB-a krenuli su u“ obranu  antifašističkih vrijednosti“ i organizirali u Zagrebu od 20-21.veljače 2020.godine Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Fašizam i antifašizam u Europi danas“

SAAB-ovci  zavaravaju, manipuliraju i dalje javnost sa svojom lažiranom povijesti i ignoriraju EU Parlament, Vijeće EU i sve dosadašnje Rezolucije pa pišu “Za budućnost Europe naša se sjećanja moraju temeljiti na objektivnoj povijesnoj istini“

Upravo radi te povijesne istine  EU Parlament i Vijeće EU donijeli su niz Rezolucija koje razotkrivaju tu povijesnu istinu koju SAAB-ovci ne priznaju i manipuliraju sa hrvatskom, europskom i svjetskom javnosti i proglašavajući  je povijesnim revizionizmom.

Dakle drugovi SAAB-ovci zločini koje pod svaku cijenu hoće sakriti planirani su još 1941,godine ! To znači da se sa punim pravom izjednačava  fašizam i komunizam, jer se na isti način obračunava sa neistomišljenicima, koje smatraju svojim neprijateljima ! To i sami otvoreno potvrđuju:

“U sklopu nastupa ekstremne desnice jača i povijesni revizionizam, kojim se nastoji izjednačiti fašizam i antifašizam”

Kako arogantno i prepotentno rečeno! SAAB-ovci ne priznaju zločinački karakter komunizma?

Drugovi SAAB-ovci komunizam nije antifašizam! Čudno kako sve te neoliberalne i nazovi lijeve snage negiraju da su  komunisti, oni su  antifašisti!? Ali povijest ne mogu promijeniti! Samo podsjećam ; tko je vodio NOB?  Tko je bio na čelu NOB? Tko je vodio državu Jugoslaviju? Komunistička partija Jugoslavije! To znači da su se samo  iz komunista  presvukli  u antifašiste!

Radnička fronta protiv Rezolucija o osudi komunizma

„U Ustavu RH je vrlo jasno rečeno da se Hrvatska državnost gradila u Narodnooslobodilačkom pokretu te da je Narodno-oslobodilačka vojska – hrvatska vojska. Ustaše i domobrani nisu bili pripadnici hrvatske vojske već skup izdajica i pripadnika kvislinških vojski. Legitimno je komemoriranje, no ne na način na koji se neprijateljska vojska komemorira kao žrtva. Ustaše su bili provoditelji fašizma i nacizma koji su ubijali po nacionalnom, vjerskom i rasnom ključu.

Narodnooslobodilački antifašistički pokret Hrvatske koji je ujedno bio i socijalistički je prepoznat i od Ustava RH kao nositelj državne suverenosti, što se ogleda u odlukama ZAVNOH-a, dok su ustavi NR i SR Hrvatske navedeni kao legitimna izvorišta uspostave državne suverenosti suvremene RH. Ustav RH se pritom ne poziva na fašističku kvislinšku marionetu ‘NDH’, već jasno iznosi da je ona bila u suprotnosti s državnom suverenosti Hrvatske.“

Napisali su iz Radničke fronte kada je usvojena Rezolucija EU Parlamenta 19.rujna 2019,godine tumačeći Ustav RH kako njima odgovara

 

https://www.radnickafronta.hr/1671-hdz-u-doba-korone,-tra%C5%BEi-izgradnju-usta%C5%A1kog-memorijalnog-groblja-na-mirogoju

Drugovi iz Radničke fronte trebali bi bolje čitati Ustav RH.

Nije točno da u preambuli Ustava piše da je Narodnooslobodilačka vojska –hrvatska vojska!

Nije točno da je Narodnooslobodilački pokret bio prepoznat kao nositelj hrvatske državotvornosti, jer na kraju preambule nakon nabrajanja povijesnih razdoblja lijepo i čitko piše:

„na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost“

Preskočili su dio u kojem se odbacuje komunistički sustav, a samim time i sve što je proizašlo iz  komunizma  ( NOB, NOV i socijalistički pokret),.

Preskočili su  da je današnja Hrvatska, članica je EU i da je rezultat promjene međunarodnog poretka u Europi, da je  stvorena je u nametnutom, obrambenom Domovinskom ratu od srpske i JNA agresije. Da se  Hrvatska  kao članica EU treba držati EU Rezolucija i preporuka.

Pitam tek istine radi, gdje su svi oni bili  nakon izglasavanja  Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe? (2019/2819(RSP))

 

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Što je riješila  Vlada RH po toj Rezoluciji?

Što je odlučio Hrvatski Sabor po toj Rezoluciji?

Što je IDS učinio  po toj Rezoluciji?

Nije nitko od njih ništa učinio,  nisu poduzeli apsolutno NIŠTA, veliko NIŠTA!

Što su poduzeli predlagatelji ove izmjene kaznenog zakona po toj Rezoluciji?

Opet NIŠTA!

Višekratno sam slala otvorena pisma što se kani poduzeti glede te Rezolucije za koju su glasali svi hrvatski zastupnici u EU Parlamentu.

A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica!

Ma zamislite njihov “napredan i jedini ispravan komunizam” SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU izjednačen sa nacizmom! Što će sada SAAB-ovci?

Vrijeme prolazi  od izglasavanja , a od službene politike glasa čuti nije! Ne javljaju se ni članovi Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima. Konačno nedoživljene pravde za 100 milijuna žrtava komunizma, po Crnoj Knjizi komunizma.

 

Gdje su sada Faktograf-ovci kada su proglasili CRNU KNJIGU KOMUNIZMA, da nije ni F od fakta?

 

Evo što piše u Rezoluciji:

Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP))

 1. podsjeća na to da se prema članku 2. UEU-a Unija temelji na vrijednostima poštovanja ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava, uključujući i prava pripadnika manjina; podsjeća na to da su te vrijednosti zajedničke svim državama članicama;
 2. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;
 3. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;
 4. poziva sve države članice EU-a da 23. kolovoza obilježavaju kao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima i na razini EU-a i na državnoj razini te da razvijaju svijest mlađih generacija o tim temama tako što će povijest i analizu posljedica totalitarnih režima uključiti u kurikulume i udžbenike svih škola u EU-u; poziva države članice da podrže dokumentiranje mučne prošlosti Europe, na primjer prevođenjem rasprava s Nürnberškog procesa na sve jezike EU-a;
 5. izražava zabrinutost zbog kontinuirane upotrebe simbola totalitarnih režima u javnom prostoru i u komercijalne svrhe te podsjeća na to da je nekoliko europskih zemalja zabranilo upotrebu i nacističkih i komunističkih simbola;
 6. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;
 7. nalaže Predsjedniku da ovu rezoluciju proslijedi Vijeću, Komisiji, vladama i parlamentima država članica, ruskoj Dumi i parlamentima zemalja Istočnog partnerstva.

 

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-09-19_HR.html

Dakle dostavljeno je svim vladama i parlamentima država članica, a  kako je Hrvatska članice EU, znači i hrvatskoj Vladi i Saboru!

Ovu Rezoluciju prešutjela je Vlada RH, premijer Plenković, veliki europejac i to u vrijeme kada Hrvatska predsjedala Vijećem EU!

Prešutio je i aktualni saziv Hrvatskog Sabora, nije donio nikakav zaključak po tom pitanju unatoč reakciji nekih zastupnika!

Deklaracija Hrvatskog Sabora kojom se osuđuju zločini za vrijeme od 1945-1990.godine NN 76/2006  

 

Hrvatski Sabor izglasao je 30.lipnja 2 006 godine : Deklaracija kojom se osuđuju zločini počinjeni za vrijeme totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine

 1. Hrvatski se sabor stoga pridružuje Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe u snažnoj osudi masovnih kršenja ljudskih prava od strane totalitarnih komunističkih režima te istodobno izražavajući sućut, razumijevanje i priznanje žrtvama tih zločina u Hrvatskoj, Europi i svijet.
 2. Hrvatski sabor pridružuje se pozivu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe upućenom svim komunističkim ili postkomunističkim strankama da preispitaju povijest komunizma i vlastitu prošlost u svojim zemljama, jasno se ograđujući od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkim režimima i osuditi ih bez ikakvih dvosmislenosti.

Zaključak

Napominjem da  blog pišem sasvim samostalno, da nijedna politička opcija ili stranka ne stoji iza mene, za razliku od svih onih  koji imaju potporu mainstream  medija  i državnog Proračuna RH. Običan  sam hrvatski čovjek osjetljiv na nepravdu koja se čini nama Hrvatima. Svojim angažmanom želim da mojih 6 unuka živi u boljoj i pravednijoj Hrvatskoj, Hrvatskoj kojom neće vladati tutori ,tuđinci  ni manjine, jer moj suprug i tisuće hrvatskih dragovoljaca se za takvu Hrvatsku nisu borili. Borili su se za demokratsku, pravnu i pravednu državu sa jednakim mogućnostima za sve njene stanovnike, bez podobnih i privilegiranih političkih  kasti.

„Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda…“ rekao je Stjepan Radić

Lili Benčik/hrvatskepravice

Na znanje:

 

Predsjedniku Republike Hrvatske,

Hrvatskom saboru,

Vladi Republike Hrvatske,

Ministarstvu vanjskih i europskih poslova,

Ministarstvu kulture i medija,

Ministarstvu znanosti i obrazovanja,

Hrvatskoj akademija znanosti i umjetnosti,

Hrvatskom  institutu za  povijest,

Matici hrvatskoj,

Hrvatskoj biskupskoj konferenciji

Klubovima zastupnika u Hrvatskom Saboru

 

Nitko nije odgovorio, NITKO


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika