Podjeli

Poštovani čitatelji našeg cijenjenog istraživačkog portala, nakon tjedne pauze opet smo sa vama. U vašem omiljenom serijalu iz Trogira, bisera našeg Jadranskog mora. Malo smo odmorili od svakodnevnih obaveza, pa smo odlučili ponovno se vratiti vašem omiljenom serijalu. Nadam se da ste nas se zaželili, kao što smo mi vas.

Portal Bez cenzure ovim putem želi pohvaliti kandidatkinju za gradonačelnicu iz redova Domovinskog pokreta Emiliju Ćudinu koja nas je biranim riječima spomenula na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja kandidature. Naš portal uvijek će prednost davati pripadnicama nježnijeg spola, i one će imati prednost na našem portalu. I potrebno je što više žena u svijetu politike. One su naše bogatstvo.

Emilija Ćudina je prva žena koja je podnijela kandidaturu za gradonačelnicu, to su potom učinili predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Trogir Siniša Stojan, a nakon njega sadašnji gradonačelnik i predsjednik SDP-a Ante Bilić. Uz prvog nominiranog Ivana Šustića imamo četiri kandidata u utrci za gradonačelnika grada Trogira. Očekuju nas svakako najzanimljiviji izbori, nadamo se bez prljavština i afera, ali teško je imati garanciju da ćemo gledati takav scenarij.

Hrvatska demokratska zajednica je svoju kampanju otvorila na trgu kod ribarnice za kojega tvrde da je najskuplji trg u državi. Siniša Stojan tvrdi da je navedeni trg stajao 5.000,00 HRK po četvornom metru, a da nema uporabnu dozvolu. Osim toga, istaknuo je da najveći gradski kvart Travarica nema kanalizaciju, a niti pristup trogirskoj obilaznici. Najveći problem u staroj gradskoj jezgri jest zatvoren drveni most, žila kucavica, uoči turističke sezone. Infrastruktura u Trogiru zaostaje za drugim gradovima i nakon pobjede na lokalnim izborima planiraju to promijeniti, rekli su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Građanska Platforma Trogir može bolje u gradskoj loži predstavili su kandidate za Gradsko vijeće, ali i program koji nosi naziv Trogir 2030. Građansku platformu predstavljaju kandidat za gradonačelnika Ivan Šustić i nositelj za Gradsko vijeće  Ante Škrobica. Oni su predstavili 10 komunalnih projekata za dugoročno razdoblje, ali i raskidanje ugovora sa PR agencijom i usmjeravanje toga novca u stipendije i socijalne programe. Svojom progresivnom kampanjom oni ciljaju na mlade i neodlučne birače. Biti će zanimljivo vidjeti natjecanje do kraja i tko će više motivirati svoje birače.

U narednom razdoblju očekujemo da nam se predstavi MOST, Nezavisna lista Gorana Piteše, Hrvatska stranka prava, Hrvatska socijalno-liberalna stranka i Hrvatska građanska stranka Željka Keruma. Nikada nije bila veća gužva u utrci za Gradsko vijeće koje će ove godine brojiti samo 15 vijećnika. O ulasku u Gradsko vijeće ovisiti će izlasnost, ali i ne odviše popularna D’Hondtova metoda preračunavanja glasova u mandate. Svakoj listi ili opciji dati ćemo prostora da se predstavi na našem portalu.

Na kraju serijala, želimo da nakon lokalnih izbora Trogir krene u jednom svjetlom smjeru, jer građani Trogira to zaslužuju. Meni je stvarno zadovoljstvo i čast boraviti u ovom kamenom gradu. Sićaš li se lungomare moja je omiljena pjesma. Trogirke i Trogirani zaslužuju vlast po svojoj mjeri, vlast koja neće davati lažna obećanja i koja će skrbiti ravnomjerno o svakom području grada. Ja osobno svim kandidatima želim puno sreće i neka bolji pobijedi. Veseli i zdravi bili!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika