Podjeli

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Broj: 01-11-63/2020.

 1. rujan 2020.

 

PROGRAM NARODNIH ZASTUPNIKA

 

ZA BUDUĆNOST NAŠE HRVATSKE, ODGOVORNA  JE  SVAKA  VLAST  I  ODGOVORAN  JE  SVAKI  PRIPADNIK  HRVATSKOG  NARODA  I TO:

 

PROPORCIONALNO SVOM ZNANJU, SPOSOBNOSTIMA I MOGUĆNOSTIMA

 

NAROD NAŠE HRVATSKE BIRA:

 

Narodne zastupnike ili partitokratske zastupnike.

 

Narodne zastupnike bira narod, a oni odgovaraju narodu i narod ih opoziva.

Partitokratske zastupnike: bira narod, a oni odgovaraju predsjedniku stranke; predsjednik stranke ih postavlja i opoziva. Odgovaraju predsjedniku stranke, a predsjednik stranke ne odgovara nikomu. On praktično odgovara samome sebi.

Osnovni problem u Republici Hrvatskoj je sustav vladavine koji podržavaju HDZ i SDP i druge stranke, jer sustav služi partijama a ne narodu. Narod treba izabrati NARODNE ZASTUPNIKE koje će narod putem izravne-direktne demokracije moći izabrati. Ako bude sreće da narod to prepozna, onda će doći do promjene partitokratskog nenarodnog sustava vladavine u RH i on će biti zamijenjen izravnim-direktnim narodnim demokratskim sustavom vladavine u kojem narod izravno bira svoje predstavnike s pravom izbora i opoziva. Tek tada će prestati podjele Hrvatskog naroda koje se sistematski hrane, bilo od HDZ-a ili od SDP-a, kao i od drugih stranaka i pojedinaca koji etiketiraju ljude na lijeve i desne, na nacionalne i nenacionalne. Hrvatski Svjetski Sabor u suradnji je s hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima raznih zanimanja i drugih građana koji razmišljaju o Hrvatskom narodu i Državi Hrvatskoj, jer dosadašnje stranke na vlasti nisu zadovoljile njihova očekivanja. Istinski časni, moralni hrvatski domoljubi ne priznaju nikakve podjele Hrvatskog naroda osim na:  moralne i nemoralne, poštene i nepoštene, domoljube i ne domoljube, nacionalno svjesne i nacionalno nesvjesne, na dobronamjerne i na zlonamjerne na  dobre i zločeste, te na osobe s ljubavlju i osobe s mržnjom.

Polazeći od Božje milosti, Bog je svakom čovjeku dao dobrotu. U svakom čovjeku tražimo dobro s nadom da ćemo dobro i naći. Na tim temeljima pokrenut je program izlaska na parlamentarne izbore NARODNIH ZASTUPNIKA i to u svim izbornim jedinicama. Zajednički moramo osigurati uvjete da moralni i pošteni domoljubi, te nacionalno svjesne, dobronamjerne i dobre osobe budu na listama u svih jedanaest izbornih jedinica, kako bi zajednički s Dijasporom učinili sve što je u našoj moći da te osobe Hrvatski Narod izabere kao svoje narodne poslanike. A svi oni koji budu na listi, moraju prihvatiti politički i gospodarski program i ugovorom se obvezati da će isti provesti u djelo.

 

Video sa skupa u Zagrebu 15.03.2018:

https://youtu.be/2gFnaz7ONsU

Stoga Vas molimo da u Vašoj izbornoj jedinici, po mogućnosti i u drugim izbornim jedinicama, pomognete i predložite nam ljude u koje imate povjerenja, te da se Vi sami prihvatite odgovornosti za sve zahtjevne funkcije i budete istinski narodni zastupnik iz Vaše izborne jedinice. Imajući u vidu dosadašnje Vaše domoljubne aktivnosti, računamo na Vas te vjerujemo da ćemo zajednički pronaći put kako bi program Hrvatskog Svjetskog Sabora uspješno realizirali.

U koordinaciji Hrvatskoga Svjetskog Sabora i zajednički sa udrugama i strankama, koje su prihvatile politički i gospodarske programe, (djela Hrvatskih znanstvenika), organiziraju se časni pripadnici Hrvatskog Naroda iz Hrvatske i Svijeta, kako bi zajednički kao Narodni kandidati štitili i zaštitili hrvatske nacionalne interese i

Hrvatskom Narodu osigurali blagostanje u narednih 50 godina. U Hrvatsku uveli smo pravdu i pravičnost. Iznad svega postavili smo sustavnu odgovornost od najnižeg radnog mjesta do predsjednika RH, posebno u državnim službama. Moramo promijeniti partitokratski sustav vladavine u demokratski izravni narodni sustav, te osigurati uvjete da hrvatski, Bogom dati resursi, služe za bolji život svih pripadnika Hrvatskog Naroda. Isto tako moramo osigurati da moralne norme budu osnovno mjerilo vrijednosti čovjeka. Hrvatska mora biti zemlja blagostanja svih građana koji u njoj žive, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost.

Na izbornim listama NARODNI ZASTUPNICI, u svim izbornim jedinicama, bit će osobe koje znaju, mogu i hoće služiti Hrvatskom Narodu, štititi i zaštititi hrvatske nacionalne interese, koji će Hrvatskom Narodu osigurati blagostanje i sretnu budućnost. Putem Hrvatskog Svjetskog Sabora najeminentniji hrvatski stručnjaci iz Hrvatske i svijeta, znanstveno su elaborirali političke i gospodarske programe. Iz rezultata provedenih znanstvenih istraživanja može se utvrditi da će se realizacijom tih programa, u prvoj godini rada nove vlasti RH, otvoriti oko 150.000 novih radnih mjesta, a u sljedećim godinama dodatnih 150.000 novih produktivnih radnih mjesta.

Istraživački model je pokazao da se očekuje godišnji porast BDP-a od oko 4 do 5 %, a što je značajno više od kamata koje Hrvatska mora plaćati MMF-u za kredite koje je uzela politika kako bi financirala javnu potrošnju i kupovala novi mandat, a koje su na razini od 3,5 % BDP-a. Svako manje godišnje povećavanje BDP-a od ovih zadanih 3,5 % izravno vodi Hrvatsku u dužničko ropstvo i sigurni bankrot. Svjesni smo da je naša Hrvatska jedna od najbogatijih država u EU-u i da raspolaže sa Bogom danim resursima koji omogućavaju blagostanje za najmanje 20 milijuna stanovnika. Svi vidimo da na relativno malom prostoru, u srcu  moderne Europe, Hrvatska ima bogate poljoprivredne ravnice, bogate šume, rijeke i pitku vodu koja je veći resurs od nafte. Imamo brojna jezera, najljepše more na svijetu sa više otoka nego sve države EU-a zajedno. To je naše bogatstvo.

 Za sadašnjost i budućnost Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske odgovoran je svaki pripadnik Hrvatskog Naroda i to: PROPORCIONALNO SVOM ZNANJU, SPOSOBNOSTIMA I MOGUĆNOSTIMA kako bi Hrvatska bila zemlja ljubavi, sreće i blagostanja, kojoj to omogućavaju Bogom dati resursi u kojoj njezinih 4 milijuna stanovnika mogu živjeti od položajne rente a da o drugim bogatstvima i ne govorimo.

Nezavisni stručnjaci-znanstvenici spremni su svoje znanje i sposobnosti uporabiti za dobrobit Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske, kako bi, kao što je u športu, Hrvatska gospodarski bila prepoznatljiva država diljem svijeta, a to joj sa svojim programima mogu osigurati: akademik Zvonimir Baletić BANKE I ŠTEDIONICE; General Branko Borković; admiral Ante Budimir ZAŠTITA HRVATSKOG MORA;  dr. Vladimir Bedeković ZDRAVSTVENI TURIZAM; mr. sc. Barbara Bulat PRIRODOSLOVLJE; dr. sc. Ilija Barjašić NATALITET; mr. sc. Željklo Cvrtila, UNUTARNJI POSLOVI; prof. Ante Cukrov POVIJEST ISTRE; admiral Davor Domazet-Lošo STRATEGIJA INTERESNIH POLITIČKIH I GOSPODARSKIH ČIMBENIKA; dr. sc. Tihomir Domazet FINANCIJSKA SIGURNOST; dr. sc. Tomislav Dragun PRIVATIZACIJA; akademik Ivan Đikić MOLEKULARNA ZNANOST; Damir Gašparević, dipl. ing. SIGURNOST; Stanko Grbavac, dipl. iur. PRAVOSUĐE; mr. sc. Krešimir Galin ETNOLOGIJA; prof. dr. Mirela Holy ZBRINJAVANJE OTPADA; Silvano Hrelja, dipl. ing. UMIROVLJENICI; prof. dr. Janko Herak BIOFIZIKA; prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, dipl. ing. ENERGETIKA I OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE; dr. sc. Ivica Ivo Josipović POLITOLOGIJA; prof. dr. sc. Josip Jurčević POVIJEST; prof. dr. sc. Slavko Kulić ČETVRTA MONETARNA VLAST; prof. dr. sc. Hrvoje Kačić POMORSKO PRAVO; Dalija Orešković, dipl. iur. KORUPCIJA; mr. sc. Zdravko Mršić VANJSKI  POSLOVI; prof. dr. sc. Ivan Miloš GOSPODARSKA OBNOVA REPUBLIKE HRVATSKE (HRVATSKI NEW DEAL); prof. dr. sc. Matko Marušić MLADI ZNANSTVENICI; mr. sc. Jadranka Matešić METODOLOŠKI RAZVOJ SVIJESTI HRVATSKOG  DRUŠTVA; mr. sc. Zora Maštrović

METODOLOŠKI ASPEKT ZA RAZVOJ SVIJESTI HRVATSKOG DRUŠTVA; dr. sc. Stjepan Murgić ŠTEDIONICE; Stjepan Nikolić, dipl. ing. ZAŠTITA VODA; prof. dr. Dragan Primorac FORENZIKA I GENETIKA; prof. dr. sc. Davor Pavuna PREUSTROJ REPUBLIKE HRVATSKE; Darko Petričić, dipl. pol. PRIVATIZACIJA; Mile Prpa, dipl. iur. MIGRACIJE; prof. dr. Miroslav Radman ELIKSIR ŽIVOTA; dr. Srećko Sladoljev PROIZVODNJA CJEPIVA (IMUNOLOŠKI ZAVOD); dr. sc. Aleksandar Soltyšik ALTERNATINA MEDICINA; mr. sc. Jerko Sladoljev TURIZAM; dr. sc. Ante Simonić DIPLOMACIJA; mr. sc. Niko Šoljak SUSTAV IZRAVNE-DIREKTNE DEMOKRACIJE; Marijan Majstorović MEDIJI I POLITIKA;

akademik Ivo Šimunović EKOLOGIJA; dr. sc.Tomislav Sunić DIJASPORA; Davor Šuštić ORGANIZACIJE; Ivan Valek, dipl. arh. ORGANIZACIJE; mr. sc. Nenad

Vlahović NACIONALNE MANJINE; akademkinja Alica Wertheimer-Baletić DEMOGRAFIJA; Dino Zanetti, dipl. iur. PRAVO I PRAVIČNOST…

 

GOSPODARSKI PROGRAM

 

 1. Izgradnja nizinske, dvokolosiječne i elektrificirane željezničke pruge Rijeka – Zagreb – Botovo.
 2. Izgradnja matičnog kontejnerskog terminala „Zagrebačko pristanište“.
 3. Izgradnja velikog poslovno-logističkog čvorišta „Miklavlje“.
 4. Izgradnja višenamjenskog plovnog kanala Dunav – Sava (Vukovar – Šamac).
 5. Razvoj Međunarodnog prometnog čvorišta „Cargo centar Zagreb”.
 6. Izgradnja mreže željezničkih pruga između lučkih terminala i logističkih čvorišta za unutarnji (interni) prijevoz kontejnera po strogom normativu matičnih brodova od 75 TEU/h.
 7. Proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.
 8. Rješenje svih neriješenih graničnih područja RH koje sada koriste Srbija, Slovenija i Crna Gora.
 9. Izgradnja međunarodnog poslovnog centra Karlovac.
 10. Izgradnja međunarodnog centra mladih na području grada Vrgorca, Makarske i Ljubuškog, susjednog grada u BiH.
 11. Putem razvojnih centara RH Zagreb, Split, Osijek i Rijeka osigurati otkup svih poljoprivrednih i mesnih proizvoda.
 12. Izgraditi dvosmjernu elektrificiranu željezničku prugu Pula – Zagreb prema mađarskoj granici.
 13. Izgraditi dvosmjernu elektrificiranu željezničku prugu Raša – Slovenija, koja ide u pravcu Venecije.
 14. Izgraditi LNG terminal na otoku Krku preko kojeg Hrvatska dobiva energetsku neovisnost i to po paritetu litra pitke vode/litra LNG.
  15. Izgradnja pet (5) LNG brodova u hrvatskim brodogradilištima u funkciji LNG terminala Omišalj.
  16. Program cjelogodišnjeg turizma kroz funkcionalno povezivanje „Zelene Hrvatske“ s morem i ostalim turističkim resursima.
  17. Proglašenje cjelokupnog područja Republike Hrvatske ekološki zaštićenim područjem.

 

http://youtu.be/mJlZTMiYGp8  

 

POLITIČKI PROGRAM

 

 1. Preustroj RH.
 2. Smanjiti broj općina, odnosno jedinica lokalne samouprave na održivu razinu.
 3. BRANITELJI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine do Hrvatskoga sabora.
 4. MLADI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine do Hrvatskkog sabora
 5. UMIROVLJENICI po funkciji, a ne po izboru, sudjeluju u sustavu vlasti od Općine Hrvatskoga sabora.
 6. DIJASPORA po funkciji, a ne po izboru, sudjeluje u sustavu vlasti od Općine do Hrvatskoga sabora.
 7. MAJKAMA sa 3 i više djece, država Hrvatska osigurava prosječna mjesečna primanja i sva prava iz radnog odnosa, kao da su zaposlene.
 8. Za svu djecu država Hrvatska osigurava besplatni smještaj u vrtićima.
 9. Svim učenicima i studentima država Hrvatska osigurava besplatno školovanje.
 10. Prestanak financiranja političkih stranka iz državnog proračuna RH.
 11. Prestanak financiranja svih nadri institucija iz državnog proračuna RH.
 12. Vratiti novac iznesen iz Hrvatske (oko 35 milijardi eura), koliko je, prema dosadašnjim informacijama, iznijeto iz Hrvatske od 1990. do 2020. godine.
 13. Uvesti monetarnu vlast po visokim međunarodnim standardima.
 14. Osnovati Hrvatsku Svjetsku Banku.
 15. Uvesti sustav izravne demokracije, što znači da će narod izravno predlagati i birati svoje predstavnike u vlasti, s pravom opoziva čime se utvrdi njihovo odstupanje od usvojenog programa rada.
 16. Smanjiti broj saborskih zastupnika umjesto sadašnjih 151 na 77.
 17. U Ustav ugraditi odredbe o konkretnoj odgovornosti nositelja vlasti, od najniže funkcije do Predsjednika RH, s pravom opoziva i bez prava na zaštitni imunitet.
 18. Osigurati da saborski zastupnici obavljaju svoju časnu dužnost i da primaju naknadu u visini plaće radnog mjesta sa kojega su došli u Sabor, a nakon završetka mandata, vraćaju se na svoje radno mjesto sa kojega su došli u Sabor.
 19. Ukinuti povlaštene saborske mirovine.
 20. Uvesti obvezno glasovanje za predstavnike vlasti u RH.
 21. Usvojiti Zakon kojim se nakon završetka mandata Predsjedniku RH osigurava dohodak i sva prava iz radnog odnosa u trajanju od 6 mjeseci od završetka mandata. Istekom tog roka prestaju mu sva prava, koja je ostvarivao kao Predsjednik RH.
 22. Ustavom i Zakonom o državnim dužnosnicima doživotno zabraniti rad državnim dužnosnicima u državnim službama i u pravnim osobama u državnom vlasništvu, kojima se dokaže krivnja bilo pronevjera ili uskraćivanje građanskih prava, bilo presudama ili na drugi propisani način.
 23. Proglasiti isključivi gospodarski pojas na Jadranu.
 24. Podnijet će se kaznena prijava DORH-u i Međunarodnom Sudu za pravo mora u Hamburgu protiv onih državnih dužnosnika koji su zaključili ugovore o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika iz podmorja prije proglašavanja Isključivog gospodarskog pojasa, prema Međunarodnoj konvenciji o pravu mora iz 1982. godine, te istim institucijama podnijeti kaznene prijave i protiv odgovornih osoba u Vladi RH.
 25. Urediti državne granice sa svim susjedima na kopnu i moru.
 26. Raspisati međunarodni natječaj i pokrenuti proces realizacije gotovih programa gospodarske obnove Republike Hrvatske, koji su navedeni u sljedećem kratkom filmu: http://youtu.be/mJlZTMiYGp8 putem kojih se otvara 250.000 tisuća novih radnih mjesta.
 27. Usvojiti Zakon da je za pokretanje referenduma potrebno prikupiti 50.000 potpisa čime je odluka o referendumu obvezujuća za Vladu i Hrvatski sabor.
 28. Za sve izbore u RH obvezno je postizanje minimalno 50 % glasova plus 1 glas od broja upisanih birača.
 29. Avansirati proizvodnju i osigurati otkup svih proizvedenih poljoprivrednih proizvoda po posebnom programu ruralnog razvoja.
 30. Avansirati proizvodnju mesa i prerađevina od mesa te osigurati otkup svih proizvedenih količina.
 31. Organizirati plansku urbanizaciju po županijama i na razini RH.
 32. Organizirati i osposobiti centre za razvoj Hrvatske po županijama, gradovima i općinama.
 33. Mladima osigurati kredite za izgradnju stanova i obiteljskih kuća sa 1 % godišnjom kamatom, te im osigurati besplatno zemljište za izgradnju obiteljske kuće u općini i gradu gdje zatraže.
 34. Tražiti od Predsjednika Republike Hrvatske da svoju pozornost i aktivnosti usmjeri po prioritetima i to na:
 35. Gospodarstvo
 36. Politički sustav
 37. Zaštitu nacionalnih interesa Hrvatskog Naroda.
 38. Socijalnu sigurnost građana.
 39. Vanjsku politiku.
 40. Zaštitu prava čovjeka.
 41. Zaštitu kulturnih dobara.

 

O B R A Z L O Ž E N J E

 

Nije više potrebno trošiti riječi na pokazivanje gospodarskog i socijalnog stanja u Republici Hrvatskoj. Ne ćemo biti Tužitelji ni Suci nositelja vlasti, koji su Hrvatski Narod doveli do stanja u kojem se danas nalazi, jer to Hrvatski narod zna. Ako Hrvatski narod želi da se sadašnje stanje ne mijenja, glasat će za te političke stranke, koje su ih dovele u sadašnje stanje i na taj način zapečatit će svoju sudbinu i sudbinu svojih i budućih pokoljenja.

Polazimo od spoznaje da je svakom poštenom pripadniku Hrvatskog Naroda itekako stalo do boljitka života, do bolje budućnosti i sa tom spoznajom želimo da se sva raspoloživa pozitivna energija uporabi za osiguranje budućeg boljeg života svih hrvatskih građana.

 

 1. Vlast proizlazi iz Naroda i pripada Narodu. Vijeće Hrvatskog Naroda predstavlja gospodarski program Obnove Republike Hrvatske. Prvi put u povijesti Hrvatskog Naroda uvodi se izbor narodnih zastupnika putem izravne demokracije. Narod bira svoje zastupnike i narod ih ima pravo opozvati. U skladu sa današnjim izbornim zakonom bit će uređeno da narodni zastupnici, izabrani od naroda, mogu bit smijenjeni-zamijenjeni u skladu a Ugovorom, koji se sklapa sa svakim potencijalnim zastupnikom, u kojem se svaki zastupnik obvezuje staviti svoj mandat na raspolaganje kada, u skladu s kodeksom ponašanja, to od njega zatraži Vijeće Hrvatskog Naroda.
 2. Svaka izborna jedinica ima nositelja liste, a uz njega i nositelja koalicijske liste.
 3. Ugovorom s koalicijskim partnerima ugovorit će se tko će biti nositelj liste i na kojem mjestu, kao i drugi odnosi, koji će biti detaljno ugovoreni.                                                                   
 1. Narodni Zastupnici (NZ) ugovorom se obvezuju, kada im narod dâ mandat, da će realizirati navedeni politički i gospodarski program u granicama njihovih mogućnosti.
 2. NZ se obvezuju da će svu svoju energiju staviti Hrvatskom Narodu na raspolaganje, predstavljati politički i gospodarski program i da će raditi za budućnost posebno mladih i umirovljenika.
 3. Da će osigurati uvjete da povjesničari i znanstvenici, znanstveno utvrde povijest Hrvatskog Naroda te da ne će dozvoliti paušalne ocjene niti rasprave o povijesti koje nisu znanstveno utemeljene.
 4. NZ će uporabiti sva demokratska sredstva i osigurati uvjete povrata novaca koje su na raznorazne načine izneseni iz Hrvatske od 1990. godine do danas.
 5. NZ organizirat će sustav vlasti, tako da će se imovina koja je protuzakonito uzeta od države vratiti državi Hrvatskoj.
 6. NZ će osigurati uvjete da vlasnici, koji su na nezakonit način došli do državne imovine, vrate istu državi, bez sudskih postupaka. Onima koji to ne budu htjeli, a imovinu su uzeli na nezakonit način, putem suda ista će biti oduzeti, a vlasnika i poslodavca koji mu je to o omogućio kazneno procesuirati.
 7. Tražimo od Hrvatskog Naroda da glasa za NARODNE ZASTUPNIKA, kao bi navedene gospodarske i političke programe realizirali, otvorili 300.000 novih radnih mjesta, mladima osigurali posao, a umirovljenicima i drugim slojevima društva osigurali socijalnu sigurnost minimalno za narednih 50 godina.

 

Poreč, 21. 9. 2020.                                                           

 

Predsjednik;                                                                                                                   

Mr. sc. Niko Šoljak

 

 


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika