Podjeli

Slučaj Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših  udbaša,  mnogima je otvorio oči. Ono što se godinama nastojalo stavljati pod tepih, s ovim je ljudima isplivalo na površinu. Udba je uistinu bila naša – sudba! To nam je potvrdio i bivši komunistički zamjenik Državnog odvjetnika Anto Nobilo. Međutim,  kad se klupko počelo odmotavati, trebalo bi se odmotati do kraja. Bez milosti.

Evo, sada je Srbija dala na znanje da će suditi četvorici časnih i uglednih hrvatskih ratnih pilota. Za tu neutemeljenu  optužnicu znalo se godinama. Međutim, u Hrvatskoj nitko ništa nije poduzimao. To nas podsjeća na slučaj generala Gotovine, Markača i drugih hrvatskih visokih ratnih zapovjednika pred Haaškim sudom. I tada su u Hrvatskoj odmahivali rukama – „lako ćemo“-  a jedino je Vladimir Šeks imao muda javno obznaniti da Gotovinu treba: „locirati, identificirati, uhititi, transferirati“. Je li Šeks zbog toga trpio ikakve posljedice? Naravno da nije! Nakon što su Amerikanci raspisali nagradu za uhićenje Gotovine kao za Osamu bin Ladena u Hrvatskoj se osim pojedinih braniteljskih udruga nitko nije bunio, već su u tadašnjem MUP-u i oni raspisali nagradu za onog tko pronađe ovog Junaka Domovinskog rata „živog ili mrtvog“. Netko je ove nagrade prema svemu sudeći dobio, odnosno dobrano se obogatio. Tko? Oni na Marsu sigurno nisu, već bi prije bilo da su otišle u ruke onih koji su ga cijelo vrijeme u Hrvatskoj tražili i nadali se da nikada ne će izaći iz zatvora.

Stoga bi i te kako bilo dobro da saznamo tko su bili ti koji su na čelu sa Ivom Sanaderom sudjelovali u „svjetskom“ progonu Gotovine, ali i ostalih Junaka Domovinskoga rata, što se prema svemu sudeći nesmiljenom žestinom i nastavlja..

Naime, već sutra na radost raznih pupovaca, teršelički i sličnih Srbi mogu optužiti i osuditi niz drugih hrvatskih junaka koji su sudjelovali u borbi protiv velikosrpske agresije.

Evo, Pupovcu opet nitko iz vladajućih struktura ne zamjera što je na strani četnika, kao što je i uvijek bio.

Dok Hrvatska već jednom ne kaže tim i takvima “dosta“  ne će biti mira na ovim prostorima, ali to očito, sve po onoj „zavadi pa vladaj“ nekima  i odgovara.

Nu, kao što je svojedobno bivši, žalosni ministar branitelja Predrag Matić, objavio Registar hrvatskih branitelja, tako bi sada kao “najljepši poklon” predsjednici Hrvatskog sabora, Vlade ili države, mogli objaviti i Registar svih udbaša i doušnika, među kojima bi se sigurno našli i krivci za najnovije optužbe hrvatskih ratnih pilota.

Čudno je da Hrvatski generalski zbor, kojeg istina malo tko više uzima za ozbiljno, otvorenije ne stane na stranu optuženih hrvatskih pilota, da ih već odavno nije predložio i za činove generala?

Sad je vrijeme da svi hrvatski domoljubi daju podršku pilotima, jer Srbija sigurno ne će stati na ovim optužbama, a bojimo se i da će se relativno brzo na malim ekranima ponovno pojaviti neki novi Šeks i izreći poput generala Franca da i ove ljude treba „locirati….“.

Evo, javila se i notorna udruga Documenta sa sramnom Vesnom Teršelič, koja uz ostalo zahtjeva suđenje ratnim pilotima, ali i progon „svih“ ratnih zločinaca. Problem je u tome da kad ova politička jadnica kaže „svih“ da to za nju znači samo – Hrvata!

A hrvatska država obilno financira i njezine zločinačke aktivnosti uperene protiv Hrvatske i Hrvata!

Halo, tko je tu lud, odnosno ima li pilota u zrakoplovu kojeg nazivamo Hrvatska, a koji će još malo nažalost prema svemu sudeći nositi ime – Croatia!?

Stoga, dame i gospodo, nama je više nego ikad  prijeko potrebna lustracija, ali koja se  očito još dugo ne će dogoditi. Jedan od razloga što se ne želi odijeliti dobro od zla je i taj što u našem sustavu ima priličan broj bivših agenata, ali i hrpa “dragovoljaca”  koji su radili kao suradnici Udbe i koji nigdje nisu evidentirani pod svojim pravim imenima, nego samo pod pseudonimima. Oni koji su dobro poznavali ovaj zločinački sustav tvrde da danas bivših Udbaša ima od načelnika općina, županija, gradskih vijećnika, pa sve do zastupnika u Saboru, te u relativno velikom broju tvrtki gdje rade kao direktori ili visokopozicionirani menageri. Koliko je samo od općinskih do republičkih sekretara bivše komunističke partije na važnim funkcijama, a koliko je njih u vrijeme Broza obavljalo prljave poslove za Udbu? Zašto se to danas ne smije znati?

Evo, jednom sam imao prigode „kopati“ po arhivu Općinskog komiteta SK Koprivnice i o tome objaviti knjigu. Velika većina onih koji i danas “drmaju“ ovim gradom bili su i te kako povezani s Udbom, odnosno njihovi očevi….

Stoga, gdje se god okreneš ista ili slična priča.

Većina zla koja nam se događa ili će se dogoditi usko je povezana s onima koji su svojedobno proganjali nevine hrvatske generale, a za što nikada nisu i ne će odgovarati.

Sada su došli na red  časni hrvatski vojni piloti.

Tko su slijedeći na redu?

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika