Podjeli

Apsurdi političkih i javnih osoba u Hrvatskoj.

Hrvatska nije i ne može biti kopija ni nadomjestak za Jugoslaviju!

Ustav RH

-na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Nevjerodostojan i u demokratskom svijetu potpuno anahron SAAB organizirao je tribinu u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe u kojoj su kao gosti pozvani zanimljivo prof.dr.sc. Ivo Goldstein, prof.dr.sc. Hrvoje Klasić i Sandra Benčić zastupnica Možemo u Hrvatskom saboru.

Već sama tema tribine je sprdačina!

Sam praznik koji se obilježava je sprdačina!

Sam organizator je sprdačina u demokratskom društvenom uređenju!

Gosti koji su pozvani su nevjerodostojni u pokušaju obrane komunističkog totalitarnog režima u 2021.godini.

Zašto sprdačina? Lako je odgovoriti u 2021.godini.

 • Dan antifašističke borbe je umjetno stvoren praznik da bi se zadovoljili ostaci pristalica jugo-komunističke ideologije, nažalost prisutni u hrvatskom javnom i političkom životu i 30 godina nakon propasti jugo-komunističkog totalitarnog režima i neprovedenoj lustraciji. Toga dana nacistička Njemačka napala je SSSR unatoč sporazumu  o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a, poznatom  i kao Pakt Ribbentrop-Molotov (Pakt Hitler-Staljin), i taj se dan uzima kao početak 2.svjetskog rata.
 • Sam opis događaja u šumi Brezovica koji je uzet kao primjer ne odgovara proklamiranom u opravdanju za praznik.
 • NOB je bila socijalistička revolucija za novi društveni poredak, antifašistička borba samo djelomično zbog oslobađanja teritorija od njemačke i talijanske vojne sile.

Vidljivo je to iz Deklaracije CK KP Slovenije, koju je potpisao Boris Kidrič.

I sam termin antifašizam je anahron u Hrvatskoj, upravo zbog postojanja  još uvijek politički utjecajnih pristaša jugoslavenskog režima, koji se nikako ne mire sa propasti Jugoslavije, pa Hrvatskoj stalno i agresivno nameću jugoslavenski sustav vrijednosti. Upravo zato je antifašizam  termin kojim su  zamijenili  komunizam, da bi opravdali totalitarni i zločinački  karakter komunističkog  režima.

Hrvatska je prekinula sve državno-pravne sveze sa SFR Jugoslavijom

 1. listopada 1991. godine u podrumu Inine zgrade  u Šubićevoj ulici u Zagrebu, donesena  je Odluka o raskidu državno-pravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ. Na toj saborskoj sjednici izglasano je i 15 zakona potrebnih za oživotvorenje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

ODLUKA

 1. Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine raskida državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ,
 2. Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ,
 3. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ,
 4. Republika Hrvatska priznaje samostalnost i suverenost ostalih republika bivše SFRJ, na temelju načela uzajamnosti i spremna je s onim republikama s kojima nije u oružanom sukobu uspostaviti, održavati i razvijati prijateljske, političke, gospodarske, kulturne i druge odnose,
 5. Republika Hrvatska kao suverena i samostalna država, jamčeći i osiguravajući temeljna prava čovjeka i nacionalnih manjina,zajamčenih izričito Općom deklaracijom Ujedinjenih naroda, Završnim aktom Helsinške konferencije, dokumentima KESS-a i Pariškom poveljom u sklopu europskih integracijskih tijekova, pripravna je ulaziti u međudržavne i međuregionalne asocijacije s drugim demokratskim državama,
 6. Republika Hrvatska nastavit će postupak utvrđivanja međusobnih prava i obveza u odnosu na ostale republike bivše SFRJ i u odnosu na bivšu federaciju,
 7. Ova odluka stupa na snagu u trenutku njezina donošenja, 8. listopada 1991.

Postavlja se pitanje po kojoj je onda osnovi Hrvatski Sabor izglasao Zakon o državnim praznicima, da je proglasio  22.lipanj Danom  antifašističke borbe, a 27. srpanj Danom ustanka naroda Hrvatske, kada je Republika Hrvatska raskinula svedržavno-pravnesveze sa ostalim republikama i pokrajinama bivše Jugoslavije, i nastala u  pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.godine)?

Članak 3. ODLUKE “Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ”

Kako je onda moguće da se obilježavaju obljetnice iz bivše  države, čija je vojska JNA  izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku i koja više ni ne postoji?

Obilježavanje obljetnica propalog totalitarnog komunističkog režima bivše SFRJ još je apsurdnije prema  Rezoluciji Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)), kojom su izjednačeni totalitarni komunistički, fašistički i nacistički režimi kao isto zlo!

Citiram;

 1. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;
 2. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

Ponavljam još jednom iz preambule Ustava RH; Republika Hrvatska  nastala je u “pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države…”

Na sve to uopće se ne obaziru Hrvatski Sabor kao najviše zakonodavno i predstavničko tijelo u RH, Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske! Za njih  je vrijeme stalo u 1945. godini! Oni ne poštuju Ustav RH, za njih on ne vrijedi, kao da ne žive u RH?

Naravno , ne poštuju, jer  su im to omogućili naivni, zlonamjerni i nelustrirani hrvatski političari odnosno  “odnarođene “hrvatske političke elite i to je sprdačina, teška sprdačina, ruganje sa  Hrvatskom kao državom,  ruganje sa Domovinskim ratom kao temeljem na kojem je nastala samostalna država Hrvatska, ruganje sa hrvatskim narodom,  koji je stvarao RH kao demokratsku državu, a ne kao kopiju i zamjenu za Jugoslaviju.

Ovaj događaj očit je primjer kako se javne i političke osobe sprdaju i rugaju državi Hrvatskoj, hrvatskom narodu i njegovim vrijednostima.

SAABprevaranti, falsifikatori i manipulatori!

Sve oko SAAB-a nevjerojatno! Pitanje je kako je moguće da su postali punopravni član Svjetske federacije bivših boraca (FMAC), kada nisu bili u anatifašističkom pokretu (jer nisu ni mogli zbog godina), nisu bili borci NOB-a, niti su uopće sudjelovali u 2.svjetskom ratu?

Piše u programskim ciljevima ; okupljanje sudionika Narodnooslobodilačke borbe bez obzira na dob i spol! Zar su Franjo Habulin i njegov zamjenik sudionici Narodnooslobodilačke borbe? Nemoguće s obzirom na godine.

Predsjednik SAAB-a Franjo Habulin rođen je 1957.godine, znači 12 godina nakon završetka 2.svjetskog rata. Njegov zamjenik Josip Milat, koji redovno proziva Crkvu za fašizam, rođen je 1938.godine, znači imao je tri godine kada je počeo rat, a sedam kada je završio. Njihova protukandidatkinja Iva Marčetić, još apsurdnije, rođena je 1982.godine. Eto su vjerodostojni borci NOB-a u 2.svjetskom ratu!? Čista sprdačina!

 

LojzoButurac , živi svjedok pisao je  predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da nešto učini kako bi se ukinuo lažni dan ustanka – 22. lipnja – jer se toga dana 1941. godine nije baš ništa važno dogodilo. Spomenuo je  kako se svake godine 22. lipnja u šumi Brezovici kod Siska okupljaju neki tobožnji antifašisti i obilježavaju očitu izmišljotinu kličući Titu, krvniku hrvatskoga naroda. Već sam navela da  su Hitler i Staljin 22. lipnja 1941. prekršili svoj sporazum o nenapadanju i zaratili. U Hrvatskoj se toga dana nije dogodilo ništa značajno, pogotovo ne u Brezovici, što je lažno napisao Goldstein u jednoj svojoj knjizi. U sisačkoj gradskoj knjižnici postoji knjiga autora Matovina-Božić koji 1941. godinu opisuju po riječima tadašnjih komunista i prvoboraca i kome je do istine, lako mu je dostupna. Žalosno je da ipak na to okupljanje dolaze i predstavnici Grada i Županije, iako Siščani dobro znaju da je sve to najobičnija laž.

 1. Buturac: Priče o antifašistima u Brezovici i o logoru za djecu u Sisku najobičnije laži – Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća (hkv.hr)

Sandra Benčić iz platforme ili stranke Možemo, koja se u predizbornoj kampanji žestoko obrušila na dr.sc. Zlatka Hasanbegovića da on živi u 1945.godini, a oni Možemo žive u 2021.godini, je samu sebe demantirala i demaskirala. Sramotno pristavši sudjelovati u ovakvoj tribini jasno je pokazala da je svjesno i sa predumišljajem prevarila birače, jedno govoreći u predizbornoj kampanji, a drugo radeći kada su im birači dali povjerenje. Gola istina je prijevara birača, nevjerodostojnosti naravno nesposobnost, jer je na brzinu pokupila svoje stvari i pobjegla! Znači bijeg od problema u 2021.godini! Kakva li ih još iznenađenja čekaju?

Prof. dr.sc. Ivo Goldstein svojim je primitivnim i prostačkim ponašanjem pokazao ( psovao, urlao, tjerao, naguravao i vikao van, starijem gospodinu, članu Hrvatskog žrtvoslovnog društva) svu bijedu i teror komunističke ideologije: skučenost uma, totalitarno i jednoumno razmišljanje, diktaturu, netoleranciju, primitivizam i nekulturu. A taj i takav čovjek je profesor na Filozofskom fakultetu,  podučava mlade ljude, ispituje ih i ocjenjuje!

Kako on može studentima biti etički i moralni autoritet?

Može samo u Hrvatskoj, u kojoj nitko od javnih osoba ne snosi nikakvu odgovornost za svoje ponašanje!

Podsjećam da je Ivo Goldstein kao veleposlanik Republike Hrvatske u Parizu iznad kamina držao sliku J.B.Tita. Koju je to državu on predstavljao u Parizu, nepostojeću Jugoslaviju? Apsurdima hrvatskih političkih elita doista nikada kraja. Jugoslavija je nestala sa zemljopisne karte, ali nije u glavama javnih osoba koji još uvijek od nje dobro žive i rade i to dan, danas, plaćeni krvlju i žrtvom hrvatskog naroda.

Prof.dr.sc. Hrvoje Klasić, veliki zagovaratelj i branitelj jugoslavenskog komunističkog režima, selektivno, svjetonazorski tumači povijest, obrušio se na kardinala Stepinca zbog zamislite terminologije. Eto kada nema drugog argumenta, onda je bitna terminologija, da bi obranio „drugove i drugarice“ !?

Je li to nivo znanstvene rasprave jednog profesora i doktora nauka?

Za moje poimanje nije, kao što Hrvoje Klasić nije i nikada neće biti ni u najmanjem detalju dostojan ni mjerodavan ocjenjivati život i djelo  Bl. Alojzija Stepinca. Stepinac je svojim djelom dokazao da je najsvjetliji lik duhovne  baštine Crkve u Hrvata, jer je dosljedno i vjerodostojno svojim životom svjedočio i branio pravo svakog ljudskog bića na život dostojan čovjeka.

A komunističkoj ideologiji ljudski život ništa ne znači, jer „revolucija jede i vlastitu djecu“ što znači da ljudski životi služe samo za postizanje „ viših komunističkih ciljeva“. A koji su to viši komunistički ciljevi? Vlast, neograničena vlast i moć u kojoj je ljudski život bio sredstvo kojim se gradila ta vlast i moć. Rezultat te nakaradne komunističke ideologije je stotinu milijuna ljudskih života izgubljenih  u teroru, progonima, logorima, gulazima i raznim Golim otocima samo zato da bi komunističke političke elite bile na vlasti!

Tu i takvu ideologiju zagovara i brani Hrvoje Klasić i svugdje gdje god može pogrdno o Stepincu. Ne vidi Hrvoje koliko je malen u usporedbi sa Stepincem, koliko je mizerna i jadna njegova uloga blaćenja Stepinca!

 1. godine Tito kaže CyrusuSulzbergeru, dopisniku New York Timesa: “Mi smo uhitili Stepinca [u rujnu 1946.] i mi ćemo uhititi bilo koga koji se odupire sadašnjem stanju stvari bio on ovakav ili onakav. Mi sudski gonimo elemente protunacionalnoga fronta bili ti elementi iz kleričkih krugova ili neke druge profesije.”

Stepinčevo sjećanje: “Sjećam se kao danas, kad mi je [kanonik] Borić u Lepoglavi pokazao izrezak iz novina, gdje Tito govori, da su preko Mačeka i mene prešli točkovi historije. Ali moj Maršal, uvjeren sam, jedno govori, a drugo osjeća.”

To je “osnovno pitanje”: Koga su pretrli kotači povijesti? – Je li Mojsija, pješaka-predvodnika izabrana naroda, s uzdignutom rukom preko Crvenoga mora: Za mnom! ili je Svevišnji zakočio “točkove” povijesti Faraonovim “bojnim kolima”: Ni makac dalje! (Izl 14,25)? Jesu li “točkovi historije” pregazili faraonskoga Maršala kojemu je sastrugana i posljednja ploča u Zagrebu, osim one na Kardinalovu grobu iz ’71., ili su pregazili Nadbiskupa, novoga Mojsija, kojega je Crkva počastila stupnjevitim naslovima: najprije Kardinala 1953., zatim nadgrobnim Trofejom u Katedrali 1960., napokon proglasom Blaženika i Mučenika na Mariji Bistrici 1998.? I tko je tu pregažen “točkovima historije”? Svakako ne Stepinac – antemurale Katoličke Crkve u hrvatskom narodu, nego onaj u kojega je sve bilo “doživotno”, samo je zaboravio da je “život kratak, a smrt stalna”!

file:///D:/Downloads/x_1_Razno.pdf

Kardinal i Maršal – Srce

https://hrcak.srce.hr › file

 

Titove  riječi na proslavi dana Armije, 22. prosinca 1971. u Rudom:

“Sada smo vidjeli da se u jednoj republici tako rekuć kao kula od karata srušilo sve ono o čemu su sanjali oni koji su od Matice hrvatske stvarali nekakvu partiju. Oni su već propovijedali da će jednog dana ići u Ujedinjene nacije, da će, malo-pomalo, i armiju u Hrvatskoj uzeti u svoje ruke. E, baš će oni, dugo počekati da to uzmu (buran aplauz). Ja mislim da će se prije Sava okrenuti natrag i poteći prema Triglavu” (smijeh i snažan aplauz).

http:// skrivene-istine.com/viewtopic.php?f=13&t=1673&sid=0c829b0ffad4450…

Kotač povijesti ništa nije naučio  povjesničare doktore nauka Klasića, Goldsteina i sve ostale jugonostalgičare i jugofile, a trebao je!

Hrvatska je samostalna država, članica UN, ima svoju hrvatsku vojsku , koja je pobijedila titovu silnicu JNA, bez da Sava poteče prema Triglavu!

Stepinac je blaženik, a biti će i svetac, za hrvatski narod već i je.

a Tito je završio na listi 10 najvećih svjetskih zločinaca.

 

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika