Podjeli

POKRET ZA MODERNU HRVATSKU PREDSTAVIO KANDIDATE I POLITIKE POKRETA ZA SKUPŠTINU GRADA ZAGREBA

 

                           RECIMO DOSTA LOKALNIM ŠERIFIMA!

 

Pokret za modernu Hrvatsku u druženju s građanima na više lokacija u Gradu Zagrebu predstavio je svoje politike koje će zagovarati i provoditi u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.

Kandidati Pokreta su istaknuli da, iako se smatra da je Zagreb socijalno osjetljiv grad, u praksi baš i nije tako. Mladim Zagrepčanima Grad mora osigurati puno više dječjih vrtića, a najboljim učenicim i studentima više stipendija jer je njihovo znanje jamstvo bolje budućnosti svih građana.

Zagreb je i grad umirovljenika s iznimno malim mirovinama. Pokret za modernu Hrvatasku inzistirat će da im Država osigura veće mirovine, a Grad veće potpore, uz pravilne socijalne kriterije po kojima će najviše dobiti oni kojima najviše treba.

Posebno je naglašeno da je Zagreb postao grad betonizacije i nekontrolirane izgradnje u kojem bogati investitori grade što žele, kako žele i gdje žele, a gradska uprava na sve to zatvara oči i izdaje dozvole. Istovremeno se obnova grada obnavlja sporo kao da se potres u Gradu Zagrebu nije ni dogodio. Mnogi građani još uvijek žive u privremenom smještaju, u hotelima i kontejnerima.

Za kontrolu gradske vlasti

Da bi vlast bila doba i transparenna, vlast treba kontrolu. To se odnosi i na gradsku upravu i na Zagrebački holding. I jasna kontrola djelovanja navedenih bit će ključna zadaća Pokreta za modernu Hrvatsku u gradskoj Skupštini. Slaba kontrola je i dovela do toga da je Grad Zagreb danas opasno prezadužen, komunalno zapušten, s puno neplaćenih „poduhvata“ (pročistač od 11 milijardi kuna, tramvaji koji se otplaćuju putem leasinga, žičara za koju nije još plaćena niti jedna kuna..)

Lokalnim šerifima ograničiti mandat!

Problem s nepoznato velikim dugovima i netransparentim trošenjem novca nije prisutan samo u Zagrebu i na to se ne žale samo Zagrepčani. U nekim sredinama su u pitanju milijarde, negdje milijuni, negdje stotine tisuća kuna ovisno je li riječ o općini, gradu ili županiji. Neki prave silne  dvorane, a mladi su se iselili jer nemaju posla, neki potroše „pola“ proračuna“ na janjetinu i ostale delicije, neki kupuju i preprodaju tramvaje…

Stoga Pokret za modernu Hrvatsku traži da se svim čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave mogućnost vladanja ograniči na dva uzastopna mandata! Jer, imajući u vidu nesposobnost i nepoštenje nekih među njima i jedan mandat im je previše.

 

U Zagrebu, 9. svibnja 2021.

Pokret za modernu Hrvatsku

                                                                                        Predsjednik:

                                                                                   Damir Gašparović

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika