Podjeli

U svojstvu bivšeg predsjednika HSS-a u Australiji do 1990. godine, bivšeg predsjednika Hrvatske demokratske seljačke stranke u Hrvatskoj (1994.) i jedinog živućeg osnivača i člana Središnjeg odbora HSS-a za cijeli svijet, osnovanog u Londonu u svibnju 1980. godine pozivam:

Sve iskrene i poštene hrvatske domoljube u Hrvatskoj seljačkoj stranci, HSS-u – Stjepan Radić, Hrvatskoj demokratskoj seljačkoj stranci, svim hrvatskim braniteljima iz cijele Hrvatske, svim državotvornim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i iseljeništvu, bez obzira jesu li članovi HDZ-a, HSP-a, Bloka za Hrvatsku, Suverenista, MOST-a, svim hrvatskim domoljubkama i domljubima koji nisu članovi bilo koje stranke (a takvih je najviše) da obavezno dođu na veliki prosvjed protiv sadašnjeg predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji je postao najveća opasnost za stabilnost i mir u Hrvatskoj.

Prosvjed će biti održan u nedjelju 9. veljače 2020. na središnjem trgu u Samoboru, ispred Gradske vijećnice. Početak prosvjeda je u 12:00 sati.


BELJAKOV ATENTAT NA STJEPANA RADIĆA

Notorni kriminalac, izdajica i lažljivac Krešo Beljak nije izdao samo temeljna hrvatska i državotvorna načela Hrvatske seljačke stranke, osnovane 1904. godine, nego je izvršio i političko ubojstvo vođe hrvatskog naroda Stjepana Radića, kojeg je, po nalogu srpskog kralja, a na savjet Londona (tadašnje obavještajne službe Ujedinjene Kraljevine), u Narodnoj skupštini u Beogradu 20. lipnja 1928. smrtno ranio zastupnik srpske Radikalne stranke i četnik Puniša Račić. Razlog atentata na Radića bilo je njegovo aktivno protivljenje velikosrpskoj diktaturi i traženje prava hrvatskg naroda na vlastitu upravu.

BELJAK UVEO HSS U PROKOMUNISTIČKU KOALICIJU

Beljak je također opasan jer je Hrvatsku seljačku stranku uveo u prokomunistički i projugoslavenski politički blok koji vodi SDP-e, a čiji je predsjednik totalni politički smušenjak, Davor Bernardić. HSS je potreban Bernardiću, ali i Milanoviću, da bi, kao i Tito tijekom Drugog svjetskog rata, zavarao hrvatski narod i radićevce da se on bori za nacionalne interese hrvatske države i hrvatskog naroda.

Takva prijevara hrvatskog naroda i iskrenih radićevaca već se jednom dogodila u Hrvatskoj kad je 2000. godine tadašnji predsjednik HSS-a, Zlatko Tomčić, ušao u koaliciju s Ivicom Račanom i SDP-om, koji je nasljednik Saveza komunista Hrvatske. Bio je to početak uraganske detuđmanizacije Hrvatske, koja još uvijek traje, iako je Tuđman bio blagonaklon prema bivšim članovima SKJ i SKH, kako onima u samom HDZ-u, tako i prema onima u svim drugim političkim strankama u Hrvatskoj koje su osnovane 1989. godine, i kasnije.

LUSTRACIJA JE NAJVEĆI TUĐMANOV NAJVEĆI POLITIČKI PROMAŠAJ


Najtragičnija Tuđmanova baština jest činjenica da nije dozvolio i najmanju lustraciju udbaških kadrova i članova Komunističke partije, koji su od 1945. do 1990. sudjelovali u genocidu na hrvatskim narodom (Bleiburg i Križni put) te kasnijim progonima i zatvaranjima više desetaka tisuća hrvatskih domoljuba, prije i nakon nasilnog gušenja Hrvatskog proljeća krajem 1971. godine.

Naravno, za nas koji smo bili hrvatski politički emigranti, i koji smo bili meta udbaških ubojica i atentatora, poseban revolt, tugu i žaljenje izazvala su zvjerska ubojstva naših suboraca u političkoj emigraciji, koji nisu bili ni fašisti, ni ustaše, ni teroristi, već samo i jedino borci za slobodu i državni suverenitet Hrvatske i hrvatskog naroda.

Zato je nužno da hrvatski domoljubi, tj. cijeli hrvatski narod, u nedjelju 9. veljače svojim velikim odazivom na prosvjed u Samoboru pokažu da mrzitelj hrvatske države, hrvatskog naroda i novi ubojica Stjepana Radića, Krešimir Beljak, mora žurno otići, na ovaj ili onaj način, s mjesta predsjednika najstarije hrvatske demokratske političke stranke.

HSS JE UVIJEK BIO ANTIKOMUNISTIČKA STRANKA

Kao urednik novina HSS-a u Australiji, a potom i predsjednik HSS-a, na tom kontinentu, usko sam surađivao s trećim predsjednikom Hrvatske seljačke stranke dr. Jurajom Krnjevićem, od 1975., sve do njegove smrti. Dr. Krnjević je godinama u novinama koje sam ja u Australiji uređivao – Hrvatskoj istini i Hrvatskoj slobodi, objavljivao svoje uvodne članke o politici Hrvatske seljačke stranke nakon što je, poslije smrti dr. Vlatka Mačeka, bio izabran (1965.) za predsjednika HSS-a. Prije toga dr. Krnjević je od 1923. godine obnašao dužnost glavnog tajnika HSS-a u Hrvatskoj. U toj je ulozi bio jedan od najbližih suradnika Stjepana Radića.

Važno je također napomenuti da je dr. Juraj Krnjević dva puta morao iz Hrvatske bježati u političku emigraciju. Prvi puta 1929. godine, jer je mu je život bio u opasnosti. Iz prve političke emigracije dr. Krnjević se vratio 1939. godine, nakon proglašenja Banovine Hrvatske. Krnjevićev drugi odlazak u političku emigraciju bio je 1941. godine, nakon koje se nikada više nije smio vratiti u Hrvatsku. Umro je u Londonu 1988. godine.

U svojim brojnim člancima, koje su objavljeni u Hrvatskoj istini, Hrvatskoj slobodi te u Hrvatskom glasu, glasilu HSS-a u Kanadi, dr. Juraj Krnjević uvijek je kategorički i nedvojbeno zagovarao razbijanje Jugoslavije i uspostavu samostalne hrvatske države.

U EMIGRACIJI OD 1945. DO 1990. HSS NIJE NIKADA SURAĐIVAO S KOMUNISTIMA

Međutim, od svega je najvažnija činjenica da HSS-a od svojeg osnutka 1904. godine nije NIKADA surađivao s hrvatskim ili jugoslavenskim komunistima, ni u prvoj niti u drugoj Jugoslaviji. HSS je uvijek bio demokratska i antitotalitarna hrvatska politička stranka, a posebno antikomunistička. HSS je u emigraciji predstavljao demokratsko lice hrvatskog naroda.

U tom kontekstu Krešimir Beljak, koji u svojim izjavama izražava žaljenje što Udba nije ubila još više hrvatskih političkih emiganata ne samo što širi opasnu mržnju u hrvatskom društvu, nego i u potpunosti krivotvori i izvorna antikomunistička načela Hrvatske seljačke stranke, koja su beskompromisno do kraja svojih života zastupali predsjednici Hrvatske seljačke stranke u Hrvatskoj i u političkoj emigraciji.

KRNJEVIĆ: SAMO HRVATSKA DRŽAVA

Hrvatska seljačka stranka je u emigraciji često puta bila izložena kritici zbog Mačekovog oklijevanja da se nedvojbeno izjasni za samostalnu hrvatsku državu. S druge strane, a to je jako važno naglasiti, čim je izbran za predsjednika HSS-a 1965. godine dr. Juraj Krnjević dao je slijedeću izjavu:

“Sad ću vam reći i neka mi nitko više ne postavlja pitanje: Ja sam za slobodnu, samostalnu i suverenu državu Hrvatsku, na načelima demokracije i socijalne pravde” (Kazimir Katalinić, Povijest hrvatske političke emigracije 1945. – 1990., svezak II, str. 60.).

BELJAK MORA OTIĆI DA BI I DALJE ŽIVJELA HRVATSKA SELJAČKA STRANKA

U zaključku želim parafrizirati izjavu jugoslavenskog i komunističkog ideologa Milovana Đilasa, koji je nakon pokolja i hrvatskih vojnika i civila po završetku Drugog svjetskog rata rekao: “Hrvatska je morala umrijeti da bi Jugoslavija živjela”.

Došlo je vrijeme, zapravo zadnji je trenutak, da mi domoljubi kažemo:

Krešo Beljak mora otići da bi i dalje živjela i prosperirala Hrvatska seljačka stranka i Radićev duh u hrvatskom političkom životu.

Dakle, vidimo se u Samoboru u nedjelju 9. veljače 2020. u 12:00 sati. Neka to bude najveće okupljanje hrvatskog naroda u povijesti Samobora.

Vjera u Boga u hrvatska sloga!

Antun Babić

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika