Podjeli

Diplome i diplomski radovi  visokopozicioniranih javnih osoba često plijene medijsku pozornost. Svakodnevno ‘iskaču’ fantomske diplome, a provjera autentičnosti čini se kao nemoguća misija. Problem očigledno nije u primjeni suvremenih Software-a , već u selektivnosti pristupa.

 Recentno se pod povećalom javnosti našao  Šibensko – kninski dožupan i predsjednik kninske organizacije HDZ-a Nikola Blažević, nakon što je Nacional postavio pitanje dožupanove diplome i autentičnosti diplomskog rada. https://www.sibenik.in/sibenik/sibensko-kninski-dozupan-poslao-potvrdu-o-diplomi-ali-diplomski-rad-sa-splitskog-prava-ne-zeli-podijeliti/118344.html

Obrazovanje visoko pozicioniranih osoba u Šibensko – kninskoj županiji često je u fokusu interesa javnosti. Česti su medijski napisi po pitanju obrazovanja šefa Županijskog HDZ-a Nediljka Dujića, savjetnika u Hrvatskim šumama i aktualne Ravnateljice NP Krka Nelle Slavice.

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/sibenik/clanak/id/472175/dujic-nisam-nepismen-niti-su-mi-diplome-zapele-na-granici-s-hercegovinom–istina-je-da-sam-diplomirao-na-pravnom-fakultetu-u-splitu

Jedna od  najtraženijih diploma recentno je ona aktualne Ravnateljice NP Krka Nelle Slavice, koju je upravo Nedjeljko Dujić predstavio novinarima magistrom ekonomije, no, novinari Večernjeg lista, Nove TV i drugi otkrili su da aktualna ravnateljica JU NP Krka nije magistra ekonomije!

https://www.vecernji.hr/vijesti/nella-slavica-nije-magistra-ekonomije-1309494

Nakon otkrića prepisane i plagirane  ‘Koncepcije’, a što nitko nije osporio, naprotiv,  plagijat je i potvrđen od strane znanstvene zajednice; javnost je intrigirao diplomski rad Nelle Slavice. Diplomski rad javnosti nije dostupan, a da je tome tako svjedočili smo ne tako davno kada je Slobodna Dalmacija objavila tekst pod gotovo nevjerojatnim naslovom:

Želite li pogledati diplomski rad premijera Plenkovića, predsjednice Grabar- Kitarović, ili čak Milijana Brkića to možete u Repozitoriju: No, tamo nema rada Nelle Slavica; Ona ga je zaštitila kao autorsko djelo! Pitanje je zašto?  

https://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/zupanija/clanak/id/615161/zelite-li-pogledati-diplomski-rad-premijera-plenkovica-predsjednice-grabar-kitarovic-ili-cak-milijana-brkica-to-mozete-u-propozitoriju-no-tamo-nema-ra

 Ministar Ivan Malenica (ex. Dekan Veleučilišta u Šibeniku)  uskratio je javnosti uvid u diplomski rad ravnateljice NP Krka Nelle Slavice!

Istražili smo i ustupljeni su nam javni dokumenti koji potvrđuju da je zahtjev za uvid u diplomski rad Nelle Slavice uistinu podnesen na propisanom obrascu u dekanatu tadašnjeg dekana Ivana Malenice 16. travnja 2019. godine,  no zahtjev je odbijen! Imamo ekskluzivne dokumente koji to potvrđuju.

EKSKLUZIVNO (FOTO)

Znači li to da bilo tko može plagirati diplomski rad i proglasiti ga kao ‘autorsko djelo’?

U konačnici, javnost ima pravo znati sve o obrazovanju visokopozicioniranih javnih djelatnika koji upravljaju javnim dobrom i ‘modusu operandi njihovih imenovanja.

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo