Podjeli

Naravno da kod nas postoji organizirani umreženi politički kriminal, korupcija i pohlepa u izvedbi predsjednika Vlade gosp. Andreja Plenkovića i vrhuške HDZ-a. Nisu oni sami u tome, već i velika većina naših političara, ali pošto obnašaju dužnosti vladajućih, snose najveću odgovornost za to. Sva ministarstva i čelni ljudi HDZ-a ništa ne čine za boljitak građana RH. Ako što i učine to je kontraproduktivno, jer sve dosadašnje mjere nisu uspjele podići standard građana, zaustaviti iseljavanje i osiromašenje društva.
To što je Gđa. Šuica postala povjerenica EU za demokraciju i demografiju je pucanj u prazno. Ništa ona ne može učiniti i promijeniti, a i ne zna, za poboljšanje demografske slike Hrvatske. Iseljavanje će se i dalje nastaviti jer Vlada jednostavno nema načina, a niti znanja da spriječi odlazak hrvatskog stanovništva u zapadne zemlje. Da ima, to bi već učinila u našoj domovini. Demokraciju treba stvoriti najprije u matičnoj zemlji, pa tek onda tražiti je u EU.
Stabilna većina, kako to gordo zvuči. Sve za vlast i ostanak na vlasti. Vrli saborski zastupnici (iz ma koje stranke dolazili), zaboravljaju da su izabrani od strane građana (barem onih manje od 50%, koji su izašli na izbore) i da im je primarna dužnost donositi odluke za i protiv, za boljitak cjelokupnog društva u RH.
Kod vladajućih zaista postoji umreženi politički kriminal, jer kako objasniti da se politika miješa u sve sfere društva: MUP, DORH, USKOK, rade po naputku politike i privilegiranog sloja u vladajućim strukturama. Pravosuđe nije neovisno već je produžena ruka Plenkovićeve borbe za ostanak na vlasti. Nipošto, primjena zakona nije jednaka za sve. Postoje oni prihvatljivi i mi, većina, obespravljeni. Gore navedenu vladajuću kliku zahvatila je pohlepa iz čistog koristoljublja, stalo im je do njih samih i ne mare za nas obične smrtnike.
Ne mogu shvatiti da u Saboru svi dižu ruke, ili ne, zavisi iz koje stranke dolazili, za prijedloge i unaprijed promašene Zakone. Nemoguće je da ako pripadaju istoj stranci imaju i isto mišljenje o svim sferama društva. Zar je moguće, da u npr. HDZ-u ne postoje različita mišljenja o pojedinim sferama iz njihove (ne)aktivnosti. Sukob mišljenja je legitimno pravo i nikakva stranačka stega ne može pojedincu uzeti pravo na vlastiti stav i mišljenje. Po meni, ako se u svemu slažemo, dijalog je nemoguć i nema smisla. Ali ne, oni su marionete i samo slušaju svog vođu, štovanog premijera.
A taj isti, ponaša se blago rečeno, autokratski. Sve mora biti po njegovu, njegova je zadnja. DEMOKRACIJA. On bira i razrješuje ministre, zastupnike u nacionalnom i EU parlamentu, članove u tijela HDZ-a, on zove partnere u koaliciju ne vodeći računa da će mu se to obiti o glavu. Slučaj Pupovac, slučajevi smjene ministara ili kako on kaže rekonstrukcija. Ničija nije do vijeka, pa tako ni njegova. U koaliciju bira ljude iz stranaka koje po ničemu nemaju sličnosti sa predizbornim obećanjima HDZ-a. A i oni tada postaju njegove lutke. Dijametralno suprotna mišljenja nisu dozvoljena jer slijedi otpust, pa traženje novih kvazimišljenika u strankama koje mijenjaju boje poput kameleona. Čista patetika, jad i bijeda. I te koalicije nemaju veze sa stabilnošću Vlade i RH u cjelini. To su radnje iza kulisa Plenkovića za ostanak na vlasti i nastavak radnji iz podnaslova ovog teksta.
Zaista sam zabrinut za stabilnost i pa ako hoćete i neovisnost RH, ako Plenković ostane i dalje na vlasti. Svaki dan njegove “demokratske“ vladavine korak je unazad i trebat će mnogo vremena da se isprave sve njegove malverzacije i ono što je učinio mišlju, riječju,(ne)djelom i propustom.
Zaključak: molim sve domoljubne i poštene ljude, izađite na izbore i pokažimo mu da je dosta njegove samovolje i spasimo Lijepu našu dok još imamo malo vremena i dok imamo što za spasiti.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika