Podjeli

Na ovaj čin sam primorana, jer se razaračka korupcija potpuno otrgla kontroli. Mi se više ne smijemo praviti slijepi i gluhi, jer zbog korupcije su stotine tisuća naših građana na rubu održive egzistencije.

Da se ovakva krađa (kao i krađa iz afere INA prošle godine) dogodila u Francuskoj, Češkoj ili Litvi, već bi pala vlada, a niz dužnosnika bi sjedilo u istražnom zatvoru.

Najnovija plinska afera doista je šokirala sve pristojne ljude u Hrvatskoj. Ovako otvoreno krasti doista je neshvatljivo. Kupovati skupo plin za HEP, pa taj isti plin u bescjenje prodavati Vujnovčevom PPD-u, kako bi ga taj Vujnovac po 900% višoj cijeni prodavao Gradskoj plinari Zagreb, jest neviđeno u europskim okvirima.

Hrvatski građani (u samo 10 mjeseci) izloženi su već drugoj pljački na istom temelju (to jest) na trgovanju plinom, a u oba slučaja je riječ o ogromnim krađama, koje moraju plaćati – upravo hrvatski građani.

Hrvatski građani izloženi su bolesno visokim cijenama osobnih i higijenskih potrepština, i neviđeno niskim plaćama – koje možemo nazvati uvredom za dostojanstvo čovjeka.

Svaki hrvatski građanin (kad svakodnevno izlazi iz trgovine) treba se sjeti da je svoju kupovinu platio 30 ili 50% više, upravo zbog afera kao što je ova (koju ću sada ukratko opisati).

Plinska afera br. 2, u kojoj HEP od INA-e (po nalogu Plenkovića) kupuje plin za 47 eura, prodaje ga Vujnovčevom PPD-u za 10 eura, da bi ga Vujnovac prodavao Gradskoj plinari Zagreb (kojom upravlja možemovac Tomašević) za 106 eura.

Ovako otvoreni lopovluk nisu vidjele ni afričke diktature – Andrej Plenković, Frane Barbarić i Tomislav Tomašević odnose se prema novcima poreznih obveznika kao pijani milijarderi.

Reakcija, pak, društvenih elita na ovu neviđenu, šokantnu aferu jest sramotna, a reakcija parlamentarne oporbe na ovu aferu za svaku je osudu – jer je nedostatna, te se temelji na zadovoljavanju forme.

Valja podsjetiti da su upravo PPD i Vujnovac zajednički projekt SDP-a, HDZ-a i HNS-a. Stoga ne čudi blaga reakcija SDP-a i ostale oporbe, izuzevši MOST, na ovako brutalnu aferu.

Afera plin br. 2 posljedica je afere plin br. 1 iz kolovoza 2022., na koju su sve relevantne strukture zašutjele. DORH je ograničio i zaustavio istragu, a mediji i politički čimbenici su na tu aferu zaboravili – a sve po nalogu Andreja Plenkovića.

Osobno mogu svjedočiti uvredama i vrijeđanjima upućenima meni, zato što sam stalno upozoravala na razaračke posljedice korupcije.

Zbog mog spominjanja plinske afere INA-a br. 1, ja sam u svojevrsnoj medijskoj izolaciji, a razlog tomu je vrlo jednostavan.

Mediji i pravosuđe su pod potpunom blokadom i kontrolom vladajućih struktura, te svatko (tko se pokušava boriti za interese građana i tko zahtijeva poštivanje zakona) biva izoliran, ili ga se lažima pokušava diskreditirati.

Moram, pak, naglasiti, da svaki javni dužnosnik (to jest, političar) na bilo kojoj razini jest odvjetnik svojih građana, i dužan je reagirati na nanošenje štete hrvatskim građanima. Ako liječnik ne reagira kada pacijent ima infarkt, on čini kazneno djelo uskraćivanja obvezatne pomoći.

Ako političar vidi da netko potkrada njegove građane, i on ništa ne čini, on postaje sudionik lopovluka. Dakle, plinska afera br. 2 posljedica je prešućivanja plinske afere br.1, afere INA. Ali je i odgovor svim hrvatskim građanima zašto su im plaće niske, a cijene života tako visoke.

Plenkovićev HDZ, SDP, Možemo, HNS i DP udruženi su u zaštiti postojećeg poretka, čija je temeljna osnova pljačka vlastitog naroda. Lamentirati o svemu i svačemu, a umanjivati ovako brutalnu korupciju, jest dokaz zaštite temelja današnjeg poretka u Hrvatskoj koji se zove: nepravda i bezakonje.

Odgovorno tvrdim, da bi u svakoj članici EU ovakva afera rezultirala ostavkom vlade u samo 24 sata.

Hrvatski građani, pak, svjedoče da Andrej Plenković izlazi pred hrvatsku javnost i govori kako on nije informiran, najavljujući istrage (to jest) skrivanje afera putem provjerenog DORH-a.

Znači, osim što krade svoj narod, Andrej Plenković ga sustavno vrijeđa ovakvim lažnim tvrdnjama.Plenković je postavio predsjednika Uprave HEP-a, postavio je ministra gospodarstva, postavio je Nadzorni odbor HEP-a, upravlja policijom, upravlja DORH-om, upravlja SOA-om – znači, informiran je s 5 strana – dakle informiran je do u detalje o svim događajima.

Ali, Plenkovićev temelj djelovanja jest blokada institucija kako bi se moglo krasti.

Jučerašnje informacija (da je USKOK iz HEP-a izuzeo dokumentaciju) jest klasična manipulacija a la HDZ-SDP, kakve su hrvatski građani vidjeli bezbroj puta.

Kada hrvatska javnost čuje da USKOK nešto ili nekoga istražuje, onda svi znamo da je nastupila operacija skrivanja lopovluka.

Naime, USKOK uobičajeno najavi istragu koja traje, dok se slučaj ne zaboravi.

Upravo je to Plenkovićeva namjera u aktualnoj aferi – kao i u aferi INA, kao i u aferi željezničke nesreće kod Novske, kao i u aferi Uljanik ili aferi Croatia osiguranje.

Dakle, novac se ukrade hrvatskim poreznim obveznicima, a onda nastupaju istražitelji koji pričaju o istrazi, a u biti – oni skrivaju krađu.

Svi radnici HEP-a, koji imaju mizerno niske plaće, svi zaposlenici INE, koji imaju mizerno plaće, zaposlenici školstva, zdravstva, zagrebačke čistoće, Porezne uprave, vatrogasci, policajci i vojnici, zaposlenici trgovačkih lanaca, prehrambene i tekstilne industrije, moraju biti svjesni, da je cjelokupni državni aparat (koji oni financiraju) blokiran od Andreja Plenkovića i od lažne oporbe, s isključivom namjerom omogućavanja lopovluka (kao što sam opisala u ovoj kaznenoj prijavi).

A to automatski znači – nanošenje štete običnom hrvatskom čovjeku.

Njemačka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja kaznila je Facebook u Njemačkoj, zato što je Facebook zlorabio osobne podatke svojih korisnika. Facebook se žalio, i dobio pravo na njemačkom sudu.

Ali njemačka Agencija išla je na europski Sud u Luxembourgu, i izborila je prava njemačkim građanima. Ovo se zove – rad u skladu sa zakonom, i rad za građane koji te plaćaju.

Postavljam pitanje: što rade institucije hrvatske države?

Što radi AZTN u Hrvatskoj? Što radi Državni inspektorat? Što radi Porezna uprava? Što radi SOA? Što radi DORH? Što radi vlada?  Jedno je sigurno – za hrvatske građane definitivno ne radi.

Posljedica je da osobe, poput Pavla Vujnovca, u džepovima nose ogrlice od pola milijuna eura, a da pošteni hrvatski građani moraju dizati kredite kako bi podmirili svakodnevne životne potrebe.

Gospođi Hrvoj Šipek poručujem da vrlo ozbiljno shvati ovu kaznenu prijavu, koju ću dostaviti na stotine adresa (i u Hrvatskoj, i u Europskoj uniji), i da je dužna, sukladno zakonu, sve činjenice utvrditi, i postupati sukladno zakonu.

U ime stranke OiP (stranke na političkoj sceni u Hrvatskoj koja nije kupljena, koju ne financiraju nekakve strukture, i koja svaki dan rapidno raste) poručujem, da ćemo iskoristiti sva demokratska, dopuštena sredstva da suzbijemo korupciju, i zaustavimo razgradnju Hrvatske.

Hrvatska je bogata država koja ne uspijeva biti uspješna, zato što oni (koji njome upravljaju) koriste Hrvatsku za svoje osobne interese, unesrećujući ogromnu većinu hrvatskih građana.

Toj politici ćemo stati na kraj. A zloupurabljivačke strukture ćemo privesti pravdi, te ćemo Hrvatsku izvesti na put pravednosti i blagostanja.

S poštovanjem,

 Karolina Vidović Krišto

Zastupnica u Hrvatskom saboru

Member of Croatian Parliament


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika